kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógépes szoftver > Linux és OS Alternatív

Register

Linux, a kezdők útmutató

Reply

Téma eszközök
Old Február 4, 2008, 15:28
Donor Group

szia, én vagyok, hogy ez a téma, mivel már csak az én saját fordult Linux és szeretném elmagyarázni, hogy mások mit vitt el néhány napot, hogy kitaláljuk,
  • miért akarod használni a Linux?
    A Linux operációs rendszer nélkül határait, akkor teljesen testre minden eleme az operációs rendszer is megváltozott, hogy megfeleljen a felhasználók preferenciáit.
"Egy olyan világban, anélkül, falak és kerítések, akik igényeit ablakok és kapuk?
A Linux operációs platform leggyorsabb hozzáférhető a nyilvánosság számára, az az oka, hogy a Linux áll rengeteg különböző alkalmazások együtt dolgozni, mint egy nagy kupac alkalmazások dolgozik egy.
Az egyre növekvő népszerűsége linux vezetett, hogy minden új értékesítési és felszabadítása is javult.
Ha úgy gondolja, hogy a Linux csak kockafejû akkor baj van, a francia rendőrség most használja az Ubuntu, valamint minden iskola Oroszország felváltó Windows ubuntu

MI IS A DISTROBUTION?
2.

Itt van egy kis darabot vettem a wiki, im biztos, hogy el tudja magyarázni, hogy sokkal jobban, mint én
"A Linux disztribúcióGyakran egyszerűen elosztás vagy distro, Amely tagja a Linux család Unix-szerű számítógép operációs rendszerek. Az ilyen rendszerek épülnek a Linux kernel válogatott és egyéb csomagok, mint például a X Window System és a szoftvert a A GNU projekt. Disztribúciók optimalizált méretben inkább használatára kompakt alternatívák, mint a busybox, uclibc vagy dietlibc. Több mint háromszáz Linux disztribúciók, amelyek mindegyike implementations a Linux operációs rendszert.

Mivel a legtöbb (ha nem az összes) a kernel és támogató csomag egyes kombinációja szabad szoftver és open sourceLinux disztribúciók vett számos formáját - a teljes funkcionalitású asztali és szerver operációs rendszerek esetében a minimális környezet (általában használatos beágyazott rendszerek, Vagy Indítás egy floppy lemezre). Eltekintve egyes egyéni szoftver (mint a szerelők és konfigurációs eszközök) a "distro" csupán egy adott egyre alkalmazások házas a kernel összeállítani, különösen úgy, hogy az "out-of-the-box" képességeket leginkább megfelel az igényeinek hogy saját végfelhasználói bázisát.
Jelenleg több mint háromszáz Linux terjesztés projektek aktív fejlesztése, folyamatos felülvizsgálata és javítása saját terjesztéseket. Lehet különbséget tenni a kereskedelmi támogatott disztribúciók, mint például a Fedora (Red Hat) SUSE Linux (Novell) Ubuntu (Canonical Ltd.), És Mandriva Linux és a közösségi disztribúciók, mint például a Debian és Gentoo. Az eljárások összeszerelés és a tesztelés a forgalmazás előtt release inkább egyre kidolgozza a nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik. "

Windows és Linux?
3.

kell tartani az ablakok?
Azt javaslom, ezt addig, amíg teljesen kényelmes a linux.
és pontosan tartsa ha komoly gamer
Én mindig tartsa ablakok vannak programok, akarom használni, hogy a Linux vidám.
létrehoz egy kettős indítást és akkor a legjobb.

GAMES
4.

tudok játék Linux?
Persze, nyugodtan használja a programok, mint például a bor vagy Cedega
bor még a futó alkalmazások és a körben futó nagy ablakok programokat, például a Photoshop, a kép elkészült, és még sok más
Cedega van a játékosoknak, ez egy nagy játék büszkélkedhet kompatibilitási lista és egy forradalmi lépés a kórteremben a Games for Linux
Ugyanakkor a Windows egyértelműen jobb, mint a Linux játékok, de ha a gyenge játékos, és a játékokat a Cedega / borlap Linux lesz

Próbálja ki, mielőtt ..... get it free
5.

Kipróbálhatom mielőtt commit?
a zseniális dolog akkor!
Sok Linux disztribúció van egy live CD-t, ez azt jelenti, hogy ettől a boot cd és futtatni az operációs rendszer a lemezen a telepítés nélkül. bár ez a funkció nem teszi lehetővé a teljes körű alkalmazását, hogy az alkalmazások segítségével próbálja ki a szoftver telepítése előtt, hogy a hard-drive.

LETÖLTÉSEK
6.

Hogyan tudok Linux?
Miután kiválasztotta, milyen linux akar (i lesz ez később), akkor telepíteni meglátogatja a disztribúció honlapján, az ISO fájl letöltése (live cd) és felszerelését, hogy a lemez, akkor indítani a lemezt beállítás hogy az elsődleges boot eszköz a BIOS-ban.
futtatja a live cd, és az asztalon kell egy ikon mondván telepíteni, kattintson erre, és kövesse a lépéseket. Az, hogy egyszerű!
Egyes disztribúciók nem lehet ezt a lehetőséget, és be kell indítani az eredeti szöveg képernyőn. kell egyenesen előre még a kezdő felhasználók számára.

Distro'S
7.

milyen eloszlás nekem?
sok disztribúciók közül választhat, amikor a Linux
azok mind az előnyök és hátrányok
A leggyakoribb terjesztéseket van
ubuntu - egyszerű, a népszerű és erőteljes
kubuntu - ubuntu a kde
Mandriva - használ kde, vesztes népszerűsége, de még mindig szilárd distro
nyitott suse - Novell által támogatott, egyszerű használat
PC Linux OS - legjobb számítógépes abszolút kezdők, kde
gentoo - főként forráskódú alkalmazásokat, haladóknak
slackware - leghosszabb ideig futó distro, erős következő
fedora - 4. a distro nézni, kde
Xubuntu - Ubuntu az Xfce
segítünk választani használja ezt teszt de csak a line katalógus
A kezdő, azt ajánlom, vagy az Ubuntu Linux vagy PC-os, mind a felhasználó-barát, és egyszerűen használható

INTERFÉSZEK
8.

Mik azok a GNOME, KDE és Xfce
Ezek az interfészek, hogy a Linux használja, például a kubuntu, ubuntu, és Xubuntu mind nagyjából azonos távolságra az interfész, a belső is ugyanolyan, de vannak eltérések
kde - polírozott kezdetétől, althaugh menü szerkesztés zavaró ez fogja meghatározni kde4 amely elérhető az új Hardy Heron alpha az ubuntu, a gnome kevésbé polírozott, de a segítségével futtatja awn (MAC mint dokk) és az Xfce jobb szerény számítógépek hiszen kevesebb erőforrás. könnyű telepíteni más desktop környezetet, így nem csak egy elkötelezett, azt jelenleg KDE és GNOME telepítése és szeretet õket. csak vedd amit akarsz elindult felfelé.
Íme néhány képernyő felvételek a különböző interfészek
Gnome - Ez az én asztali
kde
Xfce
Emlékszel a fenti képernyő szemcsésedik nem "állomány" a felhasználók customises azokat a kedvezményeket, mint ez a hihetetlenül könnyű a linux. segítségével testre semmit a bejelentkezési képernyőn megjelenő ikonokra.

SZOFTVER TELEPÍTÉSE
9.

a telepítése ugyanazon a Linux, mert a Windows?
A válasz: nem
Linux van néhány módon lehet telepíteni kép

1. egy csomag, ezt el lehet végezni fog a csomag-kezelő és a keresett program nevét akarja letölteni és telepíteni, ez nagyjából ugyanaz, mint megyünk a adjunk eltávolítás alkalmazások és válassza ki a kategóriát, és a böngészés hasznos alkalmazás tartott a repository (szerver online házigazdáit, hogy az egyszerű alkalmazás csomagok letöltése és telepítése)

2. compile forráskód, ez ijesztő hangot, de valójában nem az. ez egyszerűen történik a letöltés a forráskód (általában tömörített) / kinyerő a desktop / run terminál (mint parancssorablakot) navigálni a könyvtárban
Ha ki az asztali ez lesz cd "Desktop / <fájl neve>"
* zárja ki beszédében jelek "kód
majd a gépelés ". / config" - Ezzel a rengeteg Lapozással szöveget, ha a kész szöveget, és nem látok semmilyen hibaüzenetet
type "make" - kövesse a fenti, ha nincs hibaüzenet jelenik meg
típusú "sudo" make install
ez az a program telepítve van, ha egyszer már ezt egy párszor válik második természet

3. sudo apt-get install, egyszerűen írd be ezt a terminál neve követ csomag telepítéséhez meg kell adni, ha azt szeretné, hogy továbbra típusú y és Enter billentyűt

3. legtöbb programok lesznek forráskód bár néhány összeállítására is. deb fájlok (ubuntu) és rpm fájlok (-a OS és redhat) értelmében minden te meg a fájlt a Megnyitás csomagkezelőben, ha a letöltés (ez kell automatic) és kövesse az utasításokat.

EGYENÉRTÉKŰ SZOFTVER

Linux sok programot, amely egyenértékű az ablakok counter része ezért aggódtam, ha szüksége van a típus egy dokumentum, táblázatkezelő, adatbázis-vagy kiszerelés ezt lehet tenni az Open Office, ami éppen olyan jó, mint a Word és a szabad ! megtakaríthatják a fájlokat bármilyen formában, így nem lehet gond a kompatibilitás.
továbbá az összes iPod-felhasználókat, akkor m4a fájlokat lejátszani a legtöbb Linux zenelejátszók és Szinkr iPod velük

Windows apps futó Linux

köszönhetően gyönyörű nevű program bort tudunk most Windows alkalmazás Linux, az egyik legújabb kiegészítéseket hibátlanul fut a Linux Photoshop CS2 és a Dreamweaver (köszönet a Google finanszírozás). További információk a kérelmeket, hogy együtt fog működni a bor egy pillantást itt

READ* Ajánlom linux emberek bízik a számítógépek, valamint a kezdők is kényes időpontban és rohadt jobboldali zavaró, lesz egy kis szöveges telepítési és akkor használható, ha néhány egyszerű parancsokat felállítását, don ' nem bánja, ez egyszerű, és van rengeteg segítséget online. Ha érti a koncepciót, hogy a szél, majd a és lesz soványhús szeretni a linux életmód *

Ha bármilyen kérdése van ne habozzon megkérdezni, és én szívesen segít

Alul van egy videó az én desktop és a Linux minden szépségét
http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0

My System: Cewy a csoda macine

Processzor (ok):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Alaplap:
asus p5q deluxe
RAM memória:
4 koncert OCZ 1066MHz SLI
Grafikus kártya (k):
nVidia 8800 Ultra evga ko
Hangkártya:
fedélzeten
Merevlemez (ek):
750 koncert Seagate, 32meg cache
Optikai meghajtó (k):
3 asus dvd író, LightScribe
Case / tápegység:
Lian-li armoursuite pc-P60
Hűtés:
tuniq torony
Hálózat / Internet:
Két Gigabit LAN portok
Monitor (ok):
24 "Dell 2408wfp
Operációs rendszer (ek):
winfail Vista 64 | ubuntu / linux arch
Old Február 4, 2008, 17:24
Donor Group

Szia

Kitűnő útmutató, biztos vagyok benne, hogy segíteni fogja egy csomó embert.

Szép munka!

Leo
Old Február 5, 2008, 01:09
Donor Group

köszönöm
Old Március 27, 2008, 13:45
Donor Group

# # frissítés!
Old Április 9 2008, 02:35
Donor Group

Cewy néhány, mit írtam is, hogy az Ubuntu csak. (sudo apt-get különösen)

su meglehetősen általános. Ha root bejelentkezési jogokkal és a jelszót, akkor is használja az Ubuntu su. A probléma az, hogy a sudo kér öné jelszó, nem root's.

apt nem az egyetlen csomagkezelőben odakint. Csak a Debian distros azt használd.
Saját unslung Linksys fájl szerver használ ipkg.
rpm Nem más distros, pl suse

Jó cikk bár!

Old Április 9 2008, 02:38
Donor Group

Tisztában vagyok azzal, hogy o, de én csak akkor ismerik az apt-get, tudom, hogy a Red Hat alapú distros de én még soha nem használta a csomagkezelő
IMO debian alapú distro van a legjobb (az általános desktop alkalmazás)
Old Január 30, 2009, 15:06
Csoport tagja

Szép katalógus, nagyon részletes: D
Old Július 5 2009, 18:41
Új tag Csoport

Tudja, hogy minden PDF-fájlt a Linux kezdőknek? Amire szükség van, így a PDF is, hogy otthon, ahol nincs internet kapcsolat.

Kösz ...
Old Július 5 2009, 22:40
Új tag Csoport

Linux segítség mindenhol ... A legjobb, hogy keressük meg a PDF Linux distro ... vagy vegyél egy linux könyv, ami a distro, amelyet választott. Amazon már itt nagyon olcsó.
Old Július 5 2009, 22:41
Új tag Csoport

Előretekintés a következő Linux dummies post!
Reply

Register
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.