![]() |
| |||||||
| Regisztráció | Oldaltérkép Spy | Tagok listája | Donate | Keres | Mai hozzászólások | Megjelöl Fórumok Olvas | Fórum Szabályok |
|
![]() |
| | Téma eszközök |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| szia, én vagyok, hogy ez a téma, mivel már csak az én saját fordult Linux és szeretném elmagyarázni, hogy mások mit vitt el néhány napot, hogy kitaláljuk,
A Linux operációs platform leggyorsabb hozzáférhető a nyilvánosság számára, az az oka, hogy a Linux áll rengeteg különböző alkalmazások együtt dolgozni, mint egy nagy kupac alkalmazások dolgozik egy. Az egyre növekvő népszerűsége linux vezetett, hogy minden új értékesítési és felszabadítása is javult. Ha úgy gondolja, hogy a Linux csak kockafejû akkor baj van, a francia rendőrség most használja az Ubuntu, valamint minden iskola Oroszország felváltó Windows ubuntu MI IS A DISTROBUTION? 2. Itt van egy kis darabot vettem a wiki, im biztos, hogy el tudja magyarázni, hogy sokkal jobban, mint én "A Linux disztribúcióGyakran egyszerűen elosztás vagy distro, Amely tagja a Linux család Unix-szerű számítógép operációs rendszerek. Az ilyen rendszerek épülnek a Linux kernel válogatott és egyéb csomagok, mint például a X Window System és a szoftvert a A GNU projekt. Disztribúciók optimalizált méretben inkább használatára kompakt alternatívák, mint a busybox, uclibc vagy dietlibc. Több mint háromszáz Linux disztribúciók, amelyek mindegyike implementations a Linux operációs rendszert. Mivel a legtöbb (ha nem az összes) a kernel és támogató csomag egyes kombinációja szabad szoftver és open sourceLinux disztribúciók vett számos formáját - a teljes funkcionalitású asztali és szerver operációs rendszerek esetében a minimális környezet (általában használatos beágyazott rendszerek, Vagy Indítás egy floppy lemezre). Eltekintve egyes egyéni szoftver (mint a szerelők és konfigurációs eszközök) a "distro" csupán egy adott egyre alkalmazások házas a kernel összeállítani, különösen úgy, hogy az "out-of-the-box" képességeket leginkább megfelel az igényeinek hogy saját végfelhasználói bázisát. Jelenleg több mint háromszáz Linux terjesztés projektek aktív fejlesztése, folyamatos felülvizsgálata és javítása saját terjesztéseket. Lehet különbséget tenni a kereskedelmi támogatott disztribúciók, mint például a Fedora (Red Hat) SUSE Linux (Novell) Ubuntu (Canonical Ltd.), És Mandriva Linux és a közösségi disztribúciók, mint például a Debian és Gentoo. Az eljárások összeszerelés és a tesztelés a forgalmazás előtt release inkább egyre kidolgozza a nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik. " Windows és Linux? 3. kell tartani az ablakok? Azt javaslom, ezt addig, amíg teljesen kényelmes a linux. és pontosan tartsa ha komoly gamer Én mindig tartsa ablakok vannak programok, akarom használni, hogy a Linux vidám. létrehoz egy kettős indítást és akkor a legjobb. GAMES 4. tudok játék Linux? Persze, nyugodtan használja a programok, mint például a bor vagy Cedega bor még a futó alkalmazások és a körben futó nagy ablakok programokat, például a Photoshop, a kép elkészült, és még sok más Cedega van a játékosoknak, ez egy nagy játék büszkélkedhet kompatibilitási lista és egy forradalmi lépés a kórteremben a Games for Linux Ugyanakkor a Windows egyértelműen jobb, mint a Linux játékok, de ha a gyenge játékos, és a játékokat a Cedega / borlap Linux lesz Próbálja ki, mielőtt ..... get it free 5. Kipróbálhatom mielőtt commit? a zseniális dolog akkor! Sok Linux disztribúció van egy live CD-t, ez azt jelenti, hogy ettől a boot cd és futtatni az operációs rendszer a lemezen a telepítés nélkül. bár ez a funkció nem teszi lehetővé a teljes körű alkalmazását, hogy az alkalmazások segítségével próbálja ki a szoftver telepítése előtt, hogy a hard-drive. LETÖLTÉSEK 6. Hogyan tudok Linux? Miután kiválasztotta, milyen linux akar (i lesz ez később), akkor telepíteni meglátogatja a disztribúció honlapján, az ISO fájl letöltése (live cd) és felszerelését, hogy a lemez, akkor indítani a lemezt beállítás hogy az elsődleges boot eszköz a BIOS-ban. futtatja a live cd, és az asztalon kell egy ikon mondván telepíteni, kattintson erre, és kövesse a lépéseket. Az, hogy egyszerű! Egyes disztribúciók nem lehet ezt a lehetőséget, és be kell indítani az eredeti szöveg képernyőn. kell egyenesen előre még a kezdő felhasználók számára. Distro'S 7. milyen eloszlás nekem? sok disztribúciók közül választhat, amikor a Linux azok mind az előnyök és hátrányok A leggyakoribb terjesztéseket van ubuntu - egyszerű, a népszerű és erőteljes kubuntu - ubuntu a kde Mandriva - használ kde, vesztes népszerűsége, de még mindig szilárd distro nyitott suse - Novell által támogatott, egyszerű használat PC Linux OS - legjobb számítógépes abszolút kezdők, kde gentoo - főként forráskódú alkalmazásokat, haladóknak slackware - leghosszabb ideig futó distro, erős következő fedora - 4. a distro nézni, kde Xubuntu - Ubuntu az Xfce segítünk választani használja ezt teszt de csak a line katalógus A kezdő, azt ajánlom, vagy az Ubuntu Linux vagy PC-os, mind a felhasználó-barát, és egyszerűen használható INTERFÉSZEK 8. Mik azok a GNOME, KDE és Xfce Ezek az interfészek, hogy a Linux használja, például a kubuntu, ubuntu, és Xubuntu mind nagyjából azonos távolságra az interfész, a belső is ugyanolyan, de vannak eltérések kde - polírozott kezdetétől, althaugh menü szerkesztés zavaró ez fogja meghatározni kde4 amely elérhető az új Hardy Heron alpha az ubuntu, a gnome kevésbé polírozott, de a segítségével futtatja awn (MAC mint dokk) és az Xfce jobb szerény számítógépek hiszen kevesebb erőforrás. könnyű telepíteni más desktop környezetet, így nem csak egy elkötelezett, azt jelenleg KDE és GNOME telepítése és szeretet õket. csak vedd amit akarsz elindult felfelé. Íme néhány képernyő felvételek a különböző interfészek Gnome - Ez az én asztali kde Xfce Emlékszel a fenti képernyő szemcsésedik nem "állomány" a felhasználók customises azokat a kedvezményeket, mint ez a hihetetlenül könnyű a linux. segítségével testre semmit a bejelentkezési képernyőn megjelenő ikonokra. SZOFTVER TELEPÍTÉSE 9. a telepítése ugyanazon a Linux, mert a Windows? A válasz: nem Linux van néhány módon lehet telepíteni kép 1. egy csomag, ezt el lehet végezni fog a csomag-kezelő és a keresett program nevét akarja letölteni és telepíteni, ez nagyjából ugyanaz, mint megyünk a adjunk eltávolítás alkalmazások és válassza ki a kategóriát, és a böngészés hasznos alkalmazás tartott a repository (szerver online házigazdáit, hogy az egyszerű alkalmazás csomagok letöltése és telepítése) 2. compile forráskód, ez ijesztő hangot, de valójában nem az. ez egyszerűen történik a letöltés a forráskód (általában tömörített) / kinyerő a desktop / run terminál (mint parancssorablakot) navigálni a könyvtárban Ha ki az asztali ez lesz cd "Desktop / <fájl neve>" * zárja ki beszédében jelek "kód majd a gépelés ". / config" - Ezzel a rengeteg Lapozással szöveget, ha a kész szöveget, és nem látok semmilyen hibaüzenetet type "make" - kövesse a fenti, ha nincs hibaüzenet jelenik meg típusú "sudo" make install ez az a program telepítve van, ha egyszer már ezt egy párszor válik második természet 3. sudo apt-get install, egyszerűen írd be ezt a terminál neve követ csomag telepítéséhez meg kell adni, ha azt szeretné, hogy továbbra típusú y és Enter billentyűt 3. legtöbb programok lesznek forráskód bár néhány összeállítására is. deb fájlok (ubuntu) és rpm fájlok (-a OS és redhat) értelmében minden te meg a fájlt a Megnyitás csomagkezelőben, ha a letöltés (ez kell automatic) és kövesse az utasításokat. EGYENÉRTÉKŰ SZOFTVER Linux sok programot, amely egyenértékű az ablakok counter része ezért aggódtam, ha szüksége van a típus egy dokumentum, táblázatkezelő, adatbázis-vagy kiszerelés ezt lehet tenni az Open Office, ami éppen olyan jó, mint a Word és a szabad ! megtakaríthatják a fájlokat bármilyen formában, így nem lehet gond a kompatibilitás. továbbá az összes iPod-felhasználókat, akkor m4a fájlokat lejátszani a legtöbb Linux zenelejátszók és Szinkr iPod velük ![]() Windows apps futó Linux köszönhetően gyönyörű nevű program bort tudunk most Windows alkalmazás Linux, az egyik legújabb kiegészítéseket hibátlanul fut a Linux Photoshop CS2 és a Dreamweaver (köszönet a Google finanszírozás). További információk a kérelmeket, hogy együtt fog működni a bor egy pillantást itt READ* Ajánlom linux emberek bízik a számítógépek, valamint a kezdők is kényes időpontban és rohadt jobboldali zavaró, lesz egy kis szöveges telepítési és akkor használható, ha néhány egyszerű parancsokat felállítását, don ' nem bánja, ez egyszerű, és van rengeteg segítséget online. Ha érti a koncepciót, hogy a szél, majd a és lesz soványhús szeretni a linux életmód * Ha bármilyen kérdése van ne habozzon megkérdezni, és én szívesen segít Alul van egy videó az én desktop és a Linux minden szépségét http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0 My System: Cewy a csoda macine
|
|
| |||
| |||
| Szia Kitűnő útmutató, biztos vagyok benne, hogy segíteni fogja egy csomó embert. Szép munka! Leo |
|
| |||
| |||
| köszönöm |
|
| |||
| |||
| # # frissítés! |
|
| |||
| |||
| Cewy néhány, mit írtam is, hogy az Ubuntu csak. (sudo apt-get különösen) su meglehetősen általános. Ha root bejelentkezési jogokkal és a jelszót, akkor is használja az Ubuntu su. A probléma az, hogy a sudo kér öné jelszó, nem root's. apt nem az egyetlen csomagkezelőben odakint. Csak a Debian distros azt használd. Saját unslung Linksys fájl szerver használ ipkg. rpm Nem más distros, pl suse Jó cikk bár!
__________________ Azt hiszem, én vagyok az aláírás, tehát létezik! Úgy gondolom, hogy még nagyobb, mint az aláírás ... |
|
| |||
| |||
| Tisztában vagyok azzal, hogy o, de én csak akkor ismerik az apt-get, tudom, hogy a Red Hat alapú distros de én még soha nem használta a csomagkezelő IMO debian alapú distro van a legjobb (az általános desktop alkalmazás) |
|
| |||
| |||
| Szép katalógus, nagyon részletes: D |
|
| |||
| |||
| Tudja, hogy minden PDF-fájlt a Linux kezdőknek? Amire szükség van, így a PDF is, hogy otthon, ahol nincs internet kapcsolat. Kösz ... |
|
| |||
| |||
| Linux segítség mindenhol ... A legjobb, hogy keressük meg a PDF Linux distro ... vagy vegyél egy linux könyv, ami a distro, amelyet választott. Amazon már itt nagyon olcsó. |
|
| |||
| |||
| Előretekintés a következő Linux dummies post! |