mažiau kapitalo

Magazine
Go Back   Kompiuterių sultys > Kompiuterių programinė įranga > Linux & Alternative OS

Register

Linux vadovas pradedantiesiems

Reply

Temos įrankiai
Old Vasaris 4, 2008, 15:28
Donorų grupės

Default Linux vadovas pradedantiesiems

Hi, I am todėl šį turiu sau tiesiog pasuko Linux ir norėčiau paaiškinti kitiems, kas buvo man po kelių dienų suprasti, siūlai
  • Kodėl jūs norite naudoti Linux?
    Linux yra operacinė sistema, be ribų, ji gali būti visiškai pritaikytas bet OS aspektas gali būti pakeista, kad atitiktų vartotojų pageidavimus.
"Pasaulyje be sienų ir tvorų, kurie turi langai ir vartai?"
"Linux" yra sparčiausiai veikiančių platforma prieinama visuomenei, dėl šios priežasties yra ta, kad Linux yra sudarytas iš daug įvairių programų, kurios dirba kartu, o ne didžiulės krūvos paraiškų dirba kaip vienas.
Vis didėjantį populiarumą Linux turi būti rengiamos kiekvieno naujo platinimo ir išleidimo metu ženkliai pagerėjo.
Jei manote, kad Linux yra tik Nerds tada jūs neteisūs, prancūzų policijos, dabar naudoja Ubuntu, taip pat kiekvienas Rusijos mokykloje pakeisti langai su Ubuntu

KAS YRA DISTROBUTION?
2.

Čia yra maža gabaliuką aš pradėjau nuo WIKI, jiems tikrai galima paaiškinti tai daug geriau nei aš
" Linux distribucijaDažnai tiesiog paskirstymas arba distribucijaYra valstybės Linux Šeima Unix kompiuteris operacinės sistemos. Tokios sistemos yra pastatyta Linux branduolys asorti ir kitų paketų bei paketų, tokių kaip X Window System ir programinė įranga GNU projektas. Paplitimas optimizuotas dydis yra linkę naudoti daugiau kompaktiškų alternatyvų, kaip busybox, UClibc arba dietlibc. Yra daugiau nei trys šimtai Linux distribucijos, kurios visos yra realizavimo Linux operacinė sistema.

Kadangi dauguma (jei ne visi) branduolio ir paramos paketai keletas deriniu free software ir atvirosios, Linux distribucijos ėmėsi įvairių formų - nuo visiškai matomas darbalaukyje ir serverio operacinės sistemos aplinkose minimalus (paprastai skirti naudoti įterptųjų sistemųArba Atsisiuntimas iš diskelio). Be tam tikrų Vartotojų programinės įrangos (pvz., diegimo ir konfigūravimo įrankių) "distribucijos", tai tiesiog pirma asortimentas paraiškų vedęs, ypač surinkti branduolį taip, kad jos "out-of-the-box" pajėgumai atitinka daugumos poreikius, jos visų pirma galutiniams vartotojams bazę.
Šiuo metu yra per tris šimtus Linux distribucija projektai aktyvią plėtrą, nuolat peržiūrint ir gerinant jų pasiskirstymas. Galima atskirti komerciškai pagrįstas pasiskirstymas, pavyzdžiui, Fedora (Red Hat) SuSE Linux (Novell) Ubuntu (Canonical Ltd), Ir Mandriva ir Bendrijos paskirta, pavyzdžiui, Debian ir Gentoo. Surinkimo ir bandymo platinimo iki išleidimo procedūras paprastai labiau tobulina didesnį vartotojų bazę. "

Windows ir Linux?
3.

turėtų būti i langus?
Mes rekomenduojame jums, kol visiškai jaukus su Linux.
ir būtinai laikyti jį, jei esate rimtas Gamer
Aš visada langus, nes yra programos, kad aš noriu naudoti, kad Linux cant.
įsteigti dvejopo boot ir tada jūs turite geriausias abiejų pasaulio.

ŽAIDIMAI
4.

galiu žaidimas Linux?
Taip, galite naudoti tokias programas kaip wine ar Cedega
vynas yra daugiau rodyti visus turas paraiškų ir veikia daug langų programas, tokias kaip Photoshop, vaizdas pasirengęs ir daug daugiau
Cedega skirtas žaidėjai, jis pasižymi didelio žaidimo suderinamumo sąrašą ir yra revoliucinis žingsnis Ward žaidimų Linux
Tačiau langai yra neabejotinai geriau nei Linux žaidimų, bet jei esate šviesos Gamer ir jūsų žaidimai su Cedega / wine sąrašas linux bus gerai

Pabandykite prieš jus ..... ją gauti nemokamai
5.

galiu pabandyti Prieš padaryti?
puikus dalykas yra tai galite!
daugelis Linux distribucijos turi Live CD, tai reiškia, kad galite atsisiųsti iš šio CD ir paleisti operacinę sistemą iš disko be montavimo. nors ši funkcija neleidžia visiškai išnaudoti paraiškas ji leidžia jums išbandyti programinę įrangą prieš diegdami jį standžiajame diske.

PARSISIŲSTI
6.

Kaip galima gauti Linux?
Kai Jūs pasirenkate, ką norite "Linux" (Aš šį adresą vėliau), jūs galite ją įdiegti, eikite į paskirstymą svetainėje, atsisiųsti ISO failą (Live CD) ir montuoti jį į diską, tada įkelti iš disko, nustatant kaip pirminio paleidimo įtaisas BIOS.
Paleidus iš Live CD ir ant darbastalio turėtų būti piktograma sakydamas įdiegti, spustelėkite šio ir tolesnių veiksmų. Tai taip paprasta!
kai paskirstymo negali turėti šią galimybę, ir jums gali tekti paleisti iš pradinio teksto ekrane. tai turėtų būti tiesiai į priekį net ir pradedantysis vartotojas.

Distro'S
7.

Koks pasiskirstymas yra už mane?
Yra daug pasiskirstymas pasirinkti, kai kalbama apie Linux
jie visi turi privalumų ir trūkumų
Dažniausiai platinamos
Ubuntu - paprasta, populiarus ir galingas
Kubuntu - ubuntu su KDE
Mandriva - naudojama KDE, prarasti populiarumą, bet vis dar kietas distribucija
atidaryti SUSE - remiamas Novell, paprasta naudotis
PC Linux OS - geriausias absoliučios kompiuterį pradedantiesiems, KDE
"Gentoo" - daugiausia kodo programas, pažengusiems vartotojams
Slackware - ilgiausiai rodyti distribucija, stipri po
Fedora - 4 pagal distribucijos laikrodis, KDE
Xubuntu - Ubuntu su xfce
padėti jums pasirinkti naudoti tikrinti bet tik kaip vadovas linija
už Beginner aš rekomenduoju arba Ubuntu ar PC Linux OS, abi yra patogios ir paprasti naudoti

SĄSAJOS
8.

Kas yra GNOME, KDE ir Xfce
Tai yra sąsajų, kad linux naudoja, pavyzdžiui, Kubuntu, Ubuntu ir Xubuntu visi beveik tą patį be sąsają, vidinės dalys yra tos pačios, tačiau esama tam tikrų skirtumų
KDE - poliruotos nuo pradžios althaugh meniu redagavimas varginantis tai bus nustatyta kde4 kuris yra dabar su nauja Hardy Heron alfa už Ubuntu, GNOME yra mažiau poliruotas, tačiau leidžia paleisti Wąs u Kosa (Mac kaip doko) ir XFCE yra geriau Kuklus kompiuterius, nes ji užima mažiau sistemos išteklių. Jį lengva įdiegti įvairias darbastalio aplinka, todėl jūs niekada padarė tik vieną, aš šiuo metu yra KDE ir GNOME įdiegta ir myli juos abu. tiesiog pasirinkti, ką norite vienu metu paleisti.
Štai keletas ekrano nuotraukų skirtingas sąsajas
Gnome - Tai mano darbastalio
kde
xfce
prisiminti visų aukščiau ekrano nuotraukų, yra ne "gyvuliai" vartotojai turi customises už jų lengvatos, kaip tai neįtikėtinai paprasta Linux. Jūs galite pritaikyti viską, nuo prisijungimo ekrano piktogramos.

Programinės įrangos diegimas
9.

įdiegia pačią "Linux", nes ji yra Windows?
atsakymas yra ne
Linux yra keli būdai įdiegti failai

1. paketas, tai gali būti padaryta, ketiname package manager ir paieškos programos, kurį norite atsisiųsti ir įdiegti pavadinimas, tai yra beveik tokia pat kaip ketinate pridėti ir šalinti programas galite pasirinkti kategorijas ir naršyti naudinga programa vyks saugyklos (serverio internete, kad kompiuterių taikymas paketai lengva atsisiųsti ir įdiegti)

2. kaupia kodą, tai gali skambėti bauginančiai, tačiau tai tikrai nėra. Tai tiesiog padaryti atsisiuntimo kodą (paprastai compressed) / ištraukimo į darbalaukį / paleisti terminalą (kaip komandinę eilutę) / Vykti į katalogą
Jei turite išskleisti į darbalaukį tai bus CD "Desktop / <nazwa pliku>"
* neįtraukti kalbos ženklai "kodą
tada rašyti ". / config" - tai atneš daugiau krovinių scrolling text kartą tekstas bus baigtas ir jūs nematote jokių pranešimų apie klaidą
tipo "markė" - laikytis aukščiau, jei ne klaidos pranešimas rodomas
tipo "sudo" make install
That's it programa yra įdiegta, kai jūs tai padarysite kelis kartus jis tampa savaime suprantamu

3. sudo apt-get install, tiesiog įrašykite tai į terminalą po to paketo pavadinimą įdiegti, jums bus pasiūlyta, jei norite tęsti tipo y ir spustelkite Enter klavišą

Pačios 3rd party programos bus kodą nors yra kaupiami. deb failus (Ubuntu) ir rpm failus (centų OS ir RedHat) apibrėžta visiems jums tai nustatyti failą atidaryti su paketų tvarkykle Paleisties (tai turi būti automatinis) ir vadovaukitės instrukcijomis.

LYGIAVERČIAI ĮRANGA

Linux yra daugybė programų, kurios atitinka jų dalis, todėl kovos su "Windows" nerimauti, jei reikia tipo iki dokumentas, skaičiuoklės, duomenų bazės ar pateikimas visa tai gali būti padaryta dėl Open Office, kuri yra tokia pat gera, kaip MS Word ir nemokamai ! jį galima įrašyti bet kokio formato failus, kad neturėtų būti problemų su suderinamumu.
Taip pat visiems iPod vartotojai, jūs galite žaisti m4a failus dauguma Linux muzikos grotuvus ir sinchronizuoti savo iPod su jais

Windows Apps, kad Linux paleisti

Dėka puikių programa, vadinama vyno dabar galime paleisti Windows, Linux, vienas iš naujausių papildymų veikti nepriekaištingai Linux yra Photoshop CS2 ir Dreamweaver (dėka "Google" finansavimą). Daugiau informacijos apie programas, kurios veiks su vyno turi atrodyti čia

SKAITYTI* Mes rekomenduojame Linux skirti žmonėms, kurie įsitikinę, kompiuteriais, taip pat pradedantiesiems, tai gali būti sudėtinga, kartais ir nusispjauti teisę paini, bus šiek tiek teksto įrengimo ir jūs turėsite naudoti keletą paprastų komandų kuriant, don ' t fret tai paprasta ir yra daug padėti internete. Kai būsite suprasti sąvoką jos yra nuo tada Brizas ir jums bus liesos mylėti Linux gyvenimo būdas *

Jei turite klausimų, nedvejodami kreipkitės ir mes mielai padės

Žemiau yra mano darbastalio ir Linux vaizdo visus savo grožiu
http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0

Mano sistema: Cewy's stebuklas Macine

Procesorius (-iai):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Pagrindinė plokštė:
Asus p5q Deluxe
RAM atmintis:
4 koncertą OCZ 1066MHz SLI
Graphics Card (-ai):
NVIDIA EVGA 8800 Ultra ko
Garso plokštė:
laive
Kietasis diskas (-ai):
750 koncertą Seagate, 32meg talpyklos
Optical Drive (s):
3 Asus DVD rašytojų, LightScribe
Case / PSU:
Lian-Li armoursuite PC-P60
Aušinimas:
tuniq bokštas
Tinklas / Internetas:
dvigubas Gigabit LAN ports
Monitorius (-ai):
24 "Dell 2408wfp
Operacinė sistema (-os):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old Vasaris 4, 2008, 17:24
Donorų grupės

Labas

Puikus gidas, aš tikiu, kad ji padės daug žmonių.

Well done!

Liūtas
Old 5 vasaris 2008, 01:09
Donorų grupės

ačiū
Old Kovas 27, 2008, 13:45
Donorų grupės

# atnaujinta #!
Old Balandis 9, 2008, 02:35
Donorų grupės

Cewy, kai ką parašė yra ypač Ubuntu tik. (sudo, apt-get ypač)

su gana standartinis. Jei duoti root Login teises ir slaptažodį, jūs netgi galite naudoti su Ubuntu. Su sudo problema yra ta, kad jis prašo tavo slaptažodis, o ne root.

apt yra ne tik paketų tvarkykle ten. Tik Debian distros naudoti kad.
Mano unslung LINKSYS failas serveris iPKG.
min Yra žinoma apie kitas distros, pavyzdžiui, SUSE

Geras straipsnis nors!

Old Balandis 9, 2008, 02:38
Donorų grupės

Žinau, o kad bet aš esu tik susipažinęs su apt-get, aš turiu "Red Hat", kurių distros, bet aš niekada nesinaudojo package manager
IMO Debian based distribucija's yra geriausi (bendrojo Desktop naudojimas)
Old Sausis 30, 2009, 15:06
Narys

Nice gidas, labai išsamiai: D
Old Liepa 5, 2009, 18:41
Naujas Narys

Ar žinote, bet PDF failą Linux pradedantiesiems? Ką aš turiu tai PDF, kad galėčiau pasiimti namo, kur aš neturiu interneto ryšio.

Ačiū ...
Old Liepa 5, 2009, 22:40
Naujas Narys

Linux Help visur ... Geriausi ieškoti savo PDF pakeitė Linux distribucija ... arba nusipirkti Linux knyga, kuris ateina su savo pasirinkimą distribucijos. Amazon turi em gana pigūs.
Old Liepa 5, 2009, 22:41
Naujas Narys

Žvelgiant į ateinančius Linux žaliems paštu!
Reply

Register

Bookmarks

Panašios Temos
Siūlas Thread Starter Forumas Atsakymai Last Post
Derinimo BSOD's su WinDbg 1 dalis pradedantiesiems: Kaip visus bitus Desertfish Windows "operacinės sistemos 1 22 rugsėjis 2009 04:06
Linux vadovas pradedantiesiems, tarpinių produktų ir pažengusiems. oobrokensilence Linux & Alternative OS 0 26 liepa 2009 17:18
Ar yra Linux Distro kuri moko Jūs Linux pest79456 Linux & Alternative OS 2 Balandis 23, 2009 13:26
Tinklo Guide solotekk Networking, Modems & VoIP 2 Kovas 25, 2008 11:01
Gera ištekliai pradedantiesiems? Kobaltas Web Design, Hosting & SEO 1 21 spalis 2006 18:57
Temos įrankiai

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Kompiuterių Sultys.