mazāku kapitāla

Magazine
Go Back   Computer Sulas > Computer Software > Linux un alternatīvie OS

Register

Linux, Iesācēja ceļvedis

Reply

Thread Tools
Old Februāris 4, 2008, 15:28
Donors Group

hi, i am padarot šo pavedienu, jo man ir mana self tikai pagriezās pret linux un vēlētos, lai izskaidrotu pārējiem, kas aizveda mani dažas dienas, lai saprastu,
  • kāpēc jūs vēlaties izmantot Linux?
    Linux ir operētājsistēma, kam nav robežu, tā var pilnībā pielāgotā jebkuru aspektu os var mainīt, lai izpildītu lietotāju vēlmes.
"In Pasaule bez sienām un sētām, kam vajadzīga logi un vārti?"
linux ir ātrākais darbības platformas ir pieejami plašai sabiedrībai, iemesls ir tas, ka linux sastāv no daudz dažādiem lietojumiem, kas darbojas kopā, nevis milzīga kaudze pieteikumu strādāt par vienu.
Arvien pieaugošo popularitāti Linux ir radījis katru jauno izplatīšanas un izplatīšanu ir ievērojami uzlabojies.
Ja domājat, ka linux ir tikai Nerds, tad jūs esat nepareizi, Francijas policijas tagad izmanto Ubuntu, kā arī katras skolas Krievijā aizstāt logi ar Ubuntu

KAS IR DISTROBUTION?
2.

šeit ir nedaudz fragmentu Paņēmu no wiki, im pārliecināts, ka tas varētu izskaidrot to daudz labāk nekā es var
" Linux izplatīšanas, Bieži vienkārši sadale vai distro, Ir locekle Linux ģimene Unix līdzīgus dators operētājsistēmas. Šādas sistēmas ir veidotas no Linux kernel un asorti citu iepakojumu, piemēram, X Window System un programmatūru GNU projekta. Distributions optimizēta izmēra cenšas izmantot vairāk compact alternatīvas kā busybox, uclibc vai dietlibc. Ir vairāk nekā trīs simti Linux distribūcijām, kas visi ir ieviešanā Linux operētājsistēmu.

Jo lielākā daļa (ja ne visas) no kodola un atbalsta paketes ir dažas kombinācijas bezmaksas programmatūra un open source, Linux sadali veikušas dažādas formas - pilnībā parādot darbvirsmas un serveru operētājsistēmas, lai minimāls vidē (parasti izmantošanai iegultās sistēmas, Vai booting no disketes). Malā no dažām pasūtījuma programmatūras (piemēram, uzstādīšanas un konfigurācijas rīkus) "distro" vienkārši attiecas uz īpašu sortimentu pieteikumu precējies ar īpaši apkopo kodolu, piemēram, ka tās "out-of-the-box" spējas atbilst lielākā daļa no vajadzībām, tā konkrēto tiešo lietotāju bāzi.
Jau ir vairāk nekā trīs simti Linux izplatīšanas projekti aktīvā attīstībā, pastāvīgi pārskatīt un uzlabot to sadalēm. Var atšķirt komerciāli atbalsta sadali, piemēram, Fedora (Red Hat), SUSE Linux (Novell), Ubuntu (Canonical Ltd), Un Mandriva Linux un sabiedrības peļņas sadali, piemēram, Debian un Gentoo. Montāžai un pārbaudei izplatīšanas pirms izlaišanas procedūrās ir tendence kļūt izstrādāt lielāku lietotāju bāzi. "

Windows un Linux?
3.

man vajadzētu turēt logus?
Es ieteiktu jums, kamēr esat pilnībā apmierināti ar Linux.
un noteikti saglabāt to, ja Jums ir nopietns spēlētājs
Es vienmēr turēt logus, jo ir programmas, kuras es vēlos izmantot šo linux aprunāt.
izveidot dual boot un tad jums labāko no abām pasaulēm.

SPĒLES
4.

can i spēli uz Linux?
jā jūs varat izmantot programmas, piemēram, vīna un cedega
vīnu vairāk darbības visu kārtu pieteikumus un vada liela apjoma logi programmas, piemēram, Photoshop, attēls gatavs un vēl daudz vairāk
cedega ir Gamers, tā lepojas liela spēle saderības sarakstā un revolucionārs solis ward spēlēs for Linux
Taču logiem ir noteikti labāks par linux spēlēm, bet, ja jums ir gaismas spēlētājs un jūsu spēles ir uz cedega / vīnu linux būs naudas sodu

Izmēģiniet pirms jūs ..... saņemt to par velti
5.

es varu mēģināt pirms es izdarīt?
izcili ir tas, vari!
daudzi linux sadalījums ir Live CD, tas nozīmē, ka jūs varat palaist no CD un palaist operētājsistēmas no diska bez instalēšanas. kaut gan šī funkcija neļauj pilnībā izmantot pieteikumiem, kurus tā ļauj jums izmēģināt programmatūru pirms instalēšanas to cieto disku.

DOWNLOAD
6.

Kā es varu saņemt linux?
Kad esat izvēlējies to Linux tu gribētu (i risinās šo vēlāk), varat to instalēt, dodoties uz sadali mājas lapā, lejupielādējot iso fails (live cd) un montāža to disku, tad boot no diska, nosakot tā kā primāro boot ierīce BIOS.
palaist no Live CD un uz desktop ir jābūt ikona sakot instalēt, noklikšķiniet uz šīs un izpildiet norādījumus. Tā tik vienkārši!
daži sadali nedrīkst būt šo iespēju, un jums var būt nepieciešams palaist no sākotnējā teksta ekrānu. Tas būtu taisni uz priekšu pat nepieredzējušiem lietotājiem.

Distro'S
7.

to sadalījums ir man?
ir daudz peļņas sadali, no kuriem izvēlēties, kad runa iet par linux
tie visi ir priekšrocības un trūkumi
Visbiežāk amplitūda ir
Ubuntu - vienkārši, populārs un spēcīgs
kubuntu - ubuntu ar kde
Mandriva - izmanto kde, zaudēt popularitāti, bet joprojām cieta distro
atvērt SUSE - nodrošināti ar Novell, vienkārši lietot
PC Linux OS - labākais absolūtais dators iesācējiem, kde
gentoo - galvenokārt avots lietojumiem, pieredzējušiem lietotājiem
Slackware - garākā darba distro, spēcīgas pēc
Fedora - 4 in distro skatīties, kde
Xubuntu - Ubuntu ar XFCE
kas palīdzēs jums izvēlēties izmantot šo pārbaude bet tikai kā rokasgrāmata līnija
par iesācējam es ieteiktu vai nu ubuntu vai PC, linux os, abi ir lietotājam draudzīgs un vienkāršs, lai izmantotu

SASKARNES
8.

Kas ir gnome, kde un XFCE
Tie ir saskarnes, linux nolūkiem, piemēram, Kubuntu, Ubuntu un Xubuntu visi ir diezgan daudz pats neatkarīgi no interfeisa, iekšējās ir nemainīgi, bet ir dažas atšķirības
kde - slīpēti, no sākuma, althaugh izvēlne rediģēšana ir apgrūtinošs tas tiks noteikts KDE4, kas ir pieejama tagad ar jaunu hardy heron alfa par Ubuntu, GNOME tik slīpēts, bet ļauj palaist awn (MAC kā dock) un XFCE ir labāk pieticīgs datoru, jo tas aizņem mazāk sistēmas resursus. ir viegli uzstādīt dažādas darbvirsmas vide, lai jūs nekad nav izdarījis tikai vienu, man šobrīd ir kde un gnome uzstādīti un mīlēt viņus abus. Jums tikai izvēlēties to, ko vēlaties, pie sākuma.
šeit ir daži ekrānuzņēmumus no dažādām saskarnes
Gnome - Šis ir mans desktop
kde
XFCE
atcerēties visiem iepriekš ekrānuzņēmumus nav "dzīvnieki" lietotāji ir pielāgošanu tām savām vēlmēm, jo tas ir neticami vienkārši uz Linux. Jūs varat pielāgot jebko no pieteikšanās ekrāna uz ikonas.

Programmatūras instalēšanu
9.

ir instal pats par linux, jo tas ir uz Windows?
atbilde ir nē
ar linux ir daži veidi, kā instalēt failus

1. pakete, to var izdarīt, dodoties uz paketes vadītājs, un meklējot vārdu programmu, kuru vēlaties lejupielādēt un instalēt daudz pats tas ir gatavojas pievienot noņemt programmas un jūs varat izvēlēties kategorijas un pārlūkot noderīgs pieteikumu notika krātuve (server online, kas uzņem pieteikumu paketes, lai viegli lejupielādēt un instalēt)

2. sastādīt pirmkods, tas var likties biedējoša, bet tas tiešām nav. Tas ir vienkārši izdarīt lejupielādējot avota kods (parasti compressed) / ieguvi to desktop / palaist terminālī (piemēram, komandrindas) / virzītos uz direktoriju
Ja jūs iegūtās desktop tas tiks cd "Desktop / <file nosaukums>"
* izslēdz runas zīmes "koda
Tad ierakstot ". / config" - tas būs audzināt slodzes ritinot tekstu, ja teksts ir pabeigts, un jūs neredzat nekādu kļūdu ziņojumus
tips "marka" - sekot iepriekš, ja nav kļūdu ziņojumi parādās
type "sudo" make install
Tas ir tā programma ir instalēta, kad tas ir izdarīts pāris reizes tā kļūst par otro dabu

3. sudo apt-get install, ierakstiet to gala, kam seko nosaukums paketes instalēt, jums tiks prasīts, ja jūs vēlētos turpināt tipa y un hit ienākt

visvairāk 3rd Party programmu, būs pirmkodu, lai gan daži ir apkopoti. deb failus (ubuntu) un rpm failus (centi os un RedHat), kas nozīmē visu jums ir noteikts failu atvērt ar komplekso pārvaldītājs, kad lejupielāde (tas būtu automātiski) un izpildiet norādījumus.

LĪDZVĒRTĪGAS SOFTWARE

Linux ir daudzas programmas, kas ir vienāds ar logiem pret daļa tāpēc uztrauc, ja Jums nepieciešams ierakstīt līdz dokumentu, izklājlapu, datu bāzu vai noformējumu to visu var paveikt ar Open Office, kas ir tikpat laba kā MS Word un brīva ! tā var saglabāt jebkurā formātā failus, lai nevajadzētu būt problēmas ar saderību.
arī par visiem ipod lietotājiem, jūs varat spēlēt M4A failus vairumā Linux mūzikas atskaņotāji un sinhr jūsu iPod ar tiem

Logi progr, kas darbojas uz Linux

pateicoties brīnišķīgu programmu, ko sauc vīna tagad mēs varam palaist Windows pieteikumu, Linux, viena no jaunākajām papildinājumiem darboties nevainojami uz linux ir Photoshop CS2 un Dreamweaver (pateicoties Google finansējums). Lai iegūtu vairāk informācijas par pieteikumiem, kas darbosies ar vīnu, ir meklēt šeit

READ* Es ieteiktu Linux cilvēkiem, kuri ir pārliecināti, ar datoriem, kā arī iesācējiem, tā var būt sarežģīta tajā laikā un nopelt tiesības mulsinoši, būs neliela teksta uzstādīšanas un jums nāksies izmantot kādu vienkāršu komandu veidojot, don ' t fret tas ir viegli un nav daudz palīdzēt tiešsaistē. Kad esat satveriet jēdziens tā ir brīze no brīža, un jūs nojume mīlēt linux dzīvesveidu *

ja jums ir kādi jautājumi, nekautrējieties lūgt, un man būs priecīgi palīdzēt

zemāk ir mana galda un linux video visā tās krāšņumā
http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0

Mana sistēma: Cewy's brīnīties macine

Processor (s):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Motherboard:
asus p5q deluxe
RAM Operatīvā atmiņa:
4 kabriolets OCZ 1066MHz sli
Graphics Card (s):
NVIDIA evga 8.800 ultra ko
Sound Card:
borta
Hard Drive (s):
750 kabriolets Seagate 32meg cache
Optical Drive (s):
3 asus dvd rakstnieki, LightScribe
Case / PSU:
lian-li armoursuite PC-P60
Dzesēšana:
tuniq tornis
Tīkla / Internets:
dubultā Gigabit LAN ports
Monitor (s):
24 "dell 2408wfp
Operating System (s):
winfail vista 64 | Ubuntu / arch linux
Old Februāris 4, 2008, 17:24
Donors Group

Čau

Lielisks ceļvedis, es esmu pārliecināts, ka tā palīdzēs daudz cilvēku.

Well done!

Leo
Old Februāris 5, 2008, 01:09
Donors Group

pateicība
Old Marts 27, 2008, 13:45
Donors Group

# updated #!
Old Aprīlis 9, 2008, 02:35
Donors Group

Cewy, daži par to jūs rakstījāt ir īpaši Ubuntu only. (sudo, apt-get jo īpaši)

su ir diezgan standartu. Ja jūs sniedzat root login tiesības un paroli, jūs pat varat izmantot su Ubuntu. Ar sudo problēma ir tā, ka tā pieprasa jūsu paroli, nevis root.

apt ir ne tikai paketes vadītājs, kas tur. Tikai Debian distros izmantot to.
Mans unslung Linksys failu serveri izmanto ipkg.
rpm Parasti uz citām distros, piemēram, suse

Labs raksts gan!

Old Aprīlis 9, 2008, 02:38
Donors Group

Es apzinos, o, bet es esmu tikai iepazīties ar apt-get, man ir sarkana cepure, pamatojoties distros, bet man nekad nav izmantots paketes vadītājs
IMO Debian distro ir, ir labākais (vispārējie desktop lietošanai)
Old Janvāris 30, 2009, 15:06
Loceklis

Nice guide, ļoti detalizēti: D
Old Jūlijs 5, 2009, 18:41
New Member Group

Vai jūs zināt jebkuru PDF failu linux iesācējiem? Kas man nepieciešams, ir PDF, lai es varētu lietot to mājās, ja man nav interneta pieslēgums.

Thanks ...
Old Jūlijs 5, 2009, 22:40
New Member Group

Linux palīdzība ir visur ... Vislabāk meklēt PDF ar Linux distro ... vai nopirkt Linux grāmatu, kas nāk ar distro pēc jūsu izvēles. Amazon ir em diezgan lēti.
Old Jūlijs 5, 2009, 22:41
New Member Group

Gaida nākamo Linux for Dummies pastu!
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Sulas.