![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hi, I am podejmowania tego wątku, jak mam się do siebie tylko linux i pragnie wyjaśnić, co inni wzięli mnie kilka dni, aby dowiedzieć się
Linux jest najszybszy operacyjnego platformy dostępne dla ogółu społeczeństwa, z tego powodu, że linux składa się z wielu różnych aplikacji, które współpracują ze sobą, a nie ogromne sterty wniosków pracy jako jeden. Stale rosnąca popularność Linuksa ma prowadzić do każdej nowej dystrybucji i uwalniania jest zdecydowanie się poprawiła. Jeśli uważasz, że Linux jest tylko dla frajerów jesteś zły, francuska policja teraz używać Ubuntu, jak również każdej szkole w Rosji zastąpienie okna z ubuntu CZYM JEST DISTROBUTION? 2. tutaj jest trochę fragment wziąłem z wiki, im pewność, że mogą wyjaśnić wiele lepiej niż mogę "A Dystrybucji Linuksa, Często po prostu dystrybucji lub dystrybucjaJest członkiem organu Linux rodziny Uniksopodobnym komputer systemy operacyjne. Takie systemy są zbudowane z Jądro Linuksa i różne inne pakiety, takie jak X Window System i oprogramowania z Projektu GNU. Rozkłady zoptymalizowana do wielkości tendencję do stosowania bardziej kompaktowych rozwiązań alternatywnych, takich jak Busybox, uclibc lub dietlibc. Istnieje ponad trzysta dystrybucji Linuksa, z których wszystkie są implementacjami systemu operacyjnego Linux. Ponieważ większość (jeśli nie wszystkie) z jądra i wspieranie pakietów kombinacja wolnego oprogramowania i open source, Dystrybucje Linuksa miały różnorodne formy - od pełni featured desktop oraz systemów operacyjnych serwerów minimalnych środowiskach (zazwyczaj do stosowania w systemy wbudowane, Lub ładowania z dyskietki). Oprócz niektórych niestandardowego oprogramowania (np. instalatorzy i konfiguracji narzędzi) a "dystrybucja" po prostu odnosi się do konkretnego asortymentu wniosków żonaty z wyjątkowo skompilowane jądro, takie, że jego "out-of-the-box" zdolności spełnia większość potrzeb jego szczególnych użytkowników końcowych. Obecnie ponad trzysta dystrybucji projektów w aktywny rozwój, stale rewizji i poprawy ich dystrybucji. Można rozróżnić komercyjnie wsparte dystrybucjach, takich jak Fedora (Red Hat), SUSE Linux (Novell), Ubuntu (Canonical Ltd.), A Mandriva Linux i społeczności dystrybucji takich jak Debian i Gentoo. Procedury montażu i testowania dystrybucji przed dopuszczeniem tendencję do opracowania bardziej, im większa jest baza użytkowników. " Windows i Linux? 3. należy zachować okien? Ja polecam zrobić, dopóki nie są w pełni komfortowo z Linuksem. i zdecydowanie zachować, jeśli są poważnym graczem Będę zawsze okien jak istnieją programy, które chcę wykorzystać tę linux cant. skonfigurować podwójny rozruch, a następnie masz Best Of Both Worlds. GRY 4. może i gra na Linuksie? Tak, można za pomocą programów takich jak wino lub Cedega Wino jest bardziej na prowadzenie wszystkich rundy wniosków i prowadzi wiele okien programów takich jak Photoshop, zdjęcia i wiele więcej gotowych Cedega jest dla graczy, to może się pochwalić dużą gry Lista jest rewolucyjny krok w Oddziale w grach dla Linuksa jednak system Windows jest zdecydowanie lepszy niż Linux dla gier, ale jeśli jesteś graczem światła i gry są na Cedega / win linux będzie dobrze Spróbuj przed ..... uzyskać bez 5. Czy mogę spróbować przed i zaangażować? brillant jest możesz! wielu dystrybucjach mieć Live CD, to oznacza, że możesz uruchomić z tego dysku CD i uruchomić system operacyjny z dysku bez instalowania. mimo że ta funkcja nie pozwala na pełne wykorzystanie aplikacji to pozwala wypróbować program przed zainstalowaniem go na twardym dysku. POBIERZ 6. Jak mogę uzyskać linux? Po wybraniu co linux chcieliby (i zajmie się tym później), można go zainstalować, przechodząc do witryny internetowej dystrybucji, pobierając plik ISO (live cd) i zamontowanie go na dysk, a następnie uruchomić z dysku poprzez ustanowienie jako podstawowym urządzenie rozruchowe w systemie BIOS. uruchomieniu z Live CD i na komputerze należy zainstalować ikonę mówiąc, kliknij to i wykonać następujące kroki. Jej tak proste! niektórych dystrybucjach mogą nie mieć tej możliwości i może być potrzebny do uruchomienia od pierwotnego tekstu ekranu. powinno to być proste nawet dla początkujących użytkowników. Distro'S 7. dystrybucji, co jest dla mnie? Istnieje wiele dystrybucji do wyboru, jeżeli chodzi o linux wszystkie one mają wady i zalety najczęściej dystrybucje są Ubuntu - proste, popularne i potężny kubuntu - ubuntu z kde mandriva - używa KDE, utratą popularności, ale nadal solidnych dystrybucji otwarty SuSE - wsparte przez Novell, prosty w użyciu szt. Linux - najlepszy dla początkujących bezwzględna komputer, kde gentoo - głównie źródło aplikacje, dla zaawansowanych użytkowników slackware - najdłużej uruchomione dystrybucji, silne następujące fedora - 4th oglądać w dystrybucji, kde Xubuntu - Ubuntu z xfce , które pomogą Ci wybrać używać tego test ale tylko jako przewodnik linii dla początkujących polecam albo Ubuntu Linux lub komputer, obie są przyjazne dla użytkownika i proste w użyciu INTERFEJSY 8. jakie są GNOME, KDE i Xfce Są to interfejsy linux używa, np. Kubuntu, Xubuntu i Ubuntu są całkiem tak samo niezależnie od interfejsu, wewnętrzne są takie same, ale istnieją pewne różnice KDE - polerowany od początku, althaugh menu edycji jest kłopotliwe będzie to ustalone w KDE4, które jest teraz dostępny z nowym Hardy Heron Alpha dla ubuntu gnome jest mniejsza polerowany, ale pozwala uruchomić wąs u kłosa (mac jak dokowania) oraz xfce jest lepsze dla skromny komputerów jako zajmuje mniej zasobów systemowych. jest łatwy do zainstalowania różnych środowiskiem graficznym, dzięki czemu nigdy nie są do jednego, i aktualnie zainstalowane KDE i GNOME i miłości nich obu. wystarczy wybrać jedno, co chcesz w rozruchu. Oto kilka zrzutów ekranu z różnych interfejsów Gnome - To jest mój pulpit kde xfce Pamiętam wszystkie powyższe zrzuty ekranu nie są "akcje" użytkownicy mają customises za ich preferencje, ponieważ jest to niezwykle łatwy w systemie Linux. można dostosować wszystko z ekranu logowania do ikon. INSTALACJA OPROGRAMOWANIA 9. instalacji jest taki sam jak w Linuksie jest na Windows? odpowiedź brzmi nie z Linuksem istnieje kilka sposobów na zainstalowanie plików 1. pakiet, można to zrobić wchodząc w menedżerze pakietów i poszukiwania nazwę programu, który chcesz pobrać i zainstalować, to tak samo, jak się do wniosków i dodaj usuń możesz wybrać kategorię i przejdź do użytecznych aplikacji, która odbyła się w repozytorium (serwera online, w której znajduje zastosowania pakietów łatwo pobrać i zainstalować) 2. kompilacji kodu źródłowego, to może wydawać się trudne, ale tak naprawdę nie jest. jest to po prostu zrobić pobierając kod źródłowy (zwykle skompresowany) / wydobycia do pulpitu / uruchomić terminal (np. polecenia) / przejdź do katalogu jeśli wyodrębnione do pulpitu będzie to cd "Desktop / <nazwa pliku>" * wykluczyć wystąpienia znaków "w kodzie następnie wpisując ". / config" - to przyniesie aż obciążeniu przewijanie tekstu, gdy tekst skończy i nie widać żadnych komunikatów o błędach typu "marka" - śledzić, jeśli nie pojawiają się komunikaty o błędach wpisz "sudo" make install że to ten program jest zainstalowany, po to zrobić kilka razy, staje się drugą naturą 3. sudo apt-get install, wystarczy wpisać to w terminalu, po którym następuje nazwa pakietu do instalacji, zostanie wyświetlony monit, czy chcesz kontynuować typu y i wcisnąć enter 3rd party większość programów będzie w kod źródłowy, choć niektóre są zestawiane w. deb (Ubuntu) i rpm (centów OS i redhat) sens robić wszystko co jest ustawiony, aby otworzyć plik z menedżera pakietów podczas pobierania (powinno to być automatyczne) i postępuj zgodnie z instrukcjami. RÓWNOWAŻNE OPROGRAMOWANIE na linux istnieje wiele programów, które są równorzędne z ich okien licznik części tak się martwić, jeśli trzeba wpisać do dokumentu, arkusza kalkulacyjnego, bazy danych lub prezentacji to wszystko można zrobić w Open Office, który jest tylko tak dobre, jak MS Word i wolne ! można zapisać pliki w dowolnym formacie, więc nie powinno być żadnych problemów ze zgodnością. również dla wszystkich użytkowników iPodów, można odtwarzać pliki m4a linux w większości odtwarzaczy muzycznych i synchronizacji iPoda z nimi ![]() Windows aplikacje, które działają w systemie Linux dzięki wspaniały program o nazwie wina można uruchomić systemu Windows w systemie Linux, który jest jednym z najnowszych dodatków do uruchomienia bezbłędnie na linux jest Photoshop CS2 i Dreamweaver (dzięki Google finansowania). Aby uzyskać więcej informacji na temat aplikacji, które będą pracować z winem ma wyglądać tu READ* Polecam linux dla ludzi, którzy są przekonani, z komputerami, jak również początkujących może to być trudne, a czasami mylące damn prawo, nie będzie małych ilości tekstu instalacji i trzeba będzie skorzystać z kilku prostych poleceń przy zakładaniu, don ' t gryźć to jest łatwe i istnieje wiele pomóc online. Po uchwycić jego koncepcji jest wiaterek i od tej pory będziesz chudego miłości linux sposób życia * jeśli masz jakiekolwiek pytania prosimy zapytać i ja chętnie pomoże Poniżej jest film z mojego pulpitu i Linux we wszystkich jej piękno http://uk.youtube.com/watch?v=_e7c2LPUwR0 My System: Cewy to zastanawiam Macine
|
|
| |||
| |||
| Cześć Doskonały podręcznik, Jestem pewien, że pomoże ona wielu ludzi. Well done! Leo |
|
| |||
| |||
| dzięki |
|
| |||
| |||
| # # aktualizacja! |
|
| |||
| |||
| Cewy, niektóre co napisał jest tylko szczególności Ubuntu. (sudo, apt-get w szczególności) su jest dość standardowy. Jeżeli podasz root Prawa logowania i hasła, można nawet użyć su w Ubuntu. Problem z sudo jest to, że wnioski twój hasło roota nie jest. apt nie jest tylko pakiet Menedżer tam. Tylko, że wykorzystanie dystrybucji Debiana. Moje unslung Linksys używa serwer plików ipkg. obr / min jest wspólne dla innych dystrybucji, np. SuSE Dobry artykuł choć!
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| Wiem o tym, ale ja jestem tylko zaznajomiony z apt-get Mam oparte dystrybucji Red Hat, ale nigdy nie używane w menedżerze pakietów IMO debian dystrybucje oparte są najlepsze (na pulpicie ogólnego stosowania) |
|
| |||
| |||
| Nice poradnik, bardzo szczegółowe: D |
|
| |||
| |||
| Czy znasz jakieś plik PDF dla systemu Linux dla początkujących? Co muszę to PDF więc mogę wziąć go do domu, gdzie nie mam internetu. Dzięki ... |
|
| |||
| |||
| Linux pomóc jest wszędzie ... Najlepsze wyszukał PDF poprzez dystrybucje Linuksa ... lub kupić książkę linux że pochodzi z dystrybucji swojego wyboru. Amazon ma em całkiem tanie. |
|
| |||
| |||
| Czekamy na następne Linux for Dummies post! |
![]() |
|
| Zakładki |