мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Софтуаре > Линукс ОС и алтернативна

Register

Линукс је водич за почетнике

Reply

Тхреад Тоолс
Old 4. Мар 2008, 15:28
Донаторска Група

Default Линукс је водич за почетнике

хи, И ам макинг тхис тхреад као што сам ја само моје само окренуо Линукс и желимо објаснити другима оно што ми је узео неколико дана да се израчунати
  • зашто би желите користити Линукс?
    Линукс је оперативни систем без граница, може се у потпуности прилагодити било који аспект ОС може се мењати како би задовољиле кориснике преференцијама.
"У свету без зидова и ограда, који треба прозора и врата?"
Линукс је најбржи оперативних платформи на располагање јавности, разлог за то је да Линукс се састоји од много различитих апликација које раде заједно него огромна хрпа апликација раде као један.
Увек растућој популарности Линукс-има воде на сваку нову дистрибуцију и ослобађање се побољшало драматично.
Ако мислите да је само за Линукс нердс онда сте криво, француски полиција сада користите Убунту, као и свакој школи у Русији замени прозора са убунту

Шта је ДИСТРОБУТИОН?
2.

Овде је мали клип сам узео из Уикикуоте им свакако може објаснити то много боље него што могу
Линукс дистрибуције, Често се једноставно дистрибуција или дистро, Је један од припадника Линукс породицу Уникс-лике рачунар оперативни системи. Такви системи су направљени од Линукс кернел ассортед и остале пакете, као што су Кс Уиндоу Сыстем и софтвер са ГНУ пројекат. Дистрибуције оптимизоване за величину тенденцију да користе више као компактна алтернатива бусыбокс, уцлибц или диетлибц. Постоји преко триста Линукс дистрибуција, који су сви имплементација Линукс оперативни систем.

Будући да већина (ако не и све) од кернела и пратећег пакета су неке комбинације слободни софтвер и опен соурце, Линукс дистрибуција се разним облицима - од потпуно нове, сачекате неколико рачунара и оперативног система на серверу минималан окружењима (типично за коришћење у уграђени системи, Или за боотинг са флоппы диск). Осим одређених прилагођених програма (као што су алати за Инсталатери и конфигурација) а "дистро" једноставно односи на одређени асортиман апликација у браку са нарочито компилиране кернел, као да је њен "оут-оф-тхе-бокс" способности задовољава већину потреба својих крајњих корисника поједине базе.
Тренутно преко триста Линукс дистрибуције активне пројекте у развоју, ревизије и стално побољшање њихових дистрибуција. Оне могу разликовати комерцијално подлогом дистрибуцијом, као што су Федора (Ред Хат), Суше Линукс (Новелл), Убунту (Цаноницал Лтд), И Мандрива Линукс и заједнице, као што су дистрибуција Дебиан и Гентоо. Поступке за састављање и испитивање расподеле пре релеасе тенденцију да се више разрадити већим корисник базе. "

Уиндоус и Линукс?
3.

требам држати прозоре?
Препоручујем вам док не будете потпуно задовољни Линукс.
и свакако задржати ако сте озбиљан играч
Ја ћу увек држати прозоре колико има програма који желим користити тај Линукс лицемјерје.
поставити дуал боот и онда имате најбоље од оба света.

ИГРЕ
4.

Могу ли игре на Линукс?
Да можете помоћу програма као што су вино и цедега
вино је више за покретање апликација и свестрани покреће велику количину уиндоус програми, као што су Пхотосхоп, слике и још много више спремни
цедега је за играче, то се може похвалити великим игра Листа компатибилности и револуционарни корак у одјелење игре за Линукс
Међутим прозора је дефинитивно боље него Линукс за игре, али ако сте свјетлост Гамер и ваше игре су на цедега / Винске листе Линукс ће бити у реду

Пробај пре него што га добијете бесплатно .....
5.

могу пробати пре него што сам починити?
на бриљантан је ствар можете!
многе Линукс дистрибуција има ливе цд, то значи да можете чизма из ЦД-ова и покренути оперативни систем са диска, без инсталације. Иако ова функција не дозвољавају пуну употребу апликација вам омогућава да испробате софтвер пре инсталирања на хард-диск.

ДОУНЛОАД
6.

Како могу доћи Линукс?
Након што сте изабрали што желите да Линукс (и овај ће се касније) можете инсталирати тако што одете на дистрибуција веб-страницама, преузимате ИСО датотеку (ливе цд) и уградња га на диск, а затим боот диск са постављањем интернет као примарни боот уређај у БИОС.
Бјежећи од вас ливе цд и на десктопу треба икону рекавши да инсталирате, кликните и следите ове кораке. Њена да једноставно!
неким дистрибуција мај немају ту опцију, а ви мај потреба за чизма из почетног екрана текста. ово би требало да буде равно напред, чак за новајлија корисник.

Дистро'С
7.

дистрибуција је што за мене?
Постоје многи дистрибуција изабрати од кад је у питању Линукс
они сви имају предности и мане
најчешћи су дистрибуција
убунту - једноставна, популарна и моћна
кубунту - Убунту са кде
Мандрива - користи кде, губитка популарности, али још увек чврстог дистро
отворени суше - подлогом по роман, једноставан за употребу
пц Линукс ос - најбоља рачунара за апсолутне почетнике, кде
Гентоо - углавном соурце апликација за напредне кориснике
слацкуаре - најдужих приказују дистро, јаки следеће
Федора - 4. у дистро сат, кде
ксубунту - Убунту са ксфце
који ће вам помоћи да одлучите да користите ову тест али само као водич лине
за почетнике препоручујем било убунту или ПЦ Линукс ос, обе су усер фриендлы и једноставан за коришћење

Интерфацес
8.

Шта су гноме, кде и ксфце
То су интерфејса која Линукс користи, на пример, кубунту, ксубунту убунту и све су то згодан велик део исти осим интерфејса, у интерналс су исте, али постоје неке разлике
кде - углачан од почетка, алтхаугх мени уређивање је недисциплинован то ће бити утврђена кде4 који је сада доступан са новом одважан чапља алфа за убунту, гноме је мање него углачан Вам омогућава трчање аун (мац као доцк) и ксфце је боље за скромним рачунарима јер узима мање системских ресурса. то је једноставно инсталирати различите десктоп окружења тако да се никада није посветио само један, и тренутно су кде и гноме инсталиран и љубави их обоје. ти само да изаберете оно што желите у једном покренути.
Ево неколико заслон метак у различитим сајтовима
Гноме - Ово је мој десктоп
кде
ксфце
запамти свим горе заслон метак нису "залиха" корисници имају цустомисес им за њихове склоности, јер то је невероватно лако на Линукс. можете прилагодити ништа од логин екрана на иконама.

Инсталирање софтвера
9.

је инсталирање истог на Линукс, јер је на Уиндоуси?
одговор је не
са Линукс постоји неколико начина за инсталацију датотеке

1. пакет, то се може учинити тако да одете на пацкаге манагер и трагају за назив програма који желите да преузмете и инсталирате, то је исти као и много одласка на додавање и уклањање програма можете изабрати категорију и прегледајте за корисне примене одржан у репозиториј (сервер онлине пакета апликација које домаћини једноставно преузети и инсталирати)

2. компајлирати изворни код, овај мај звук обесхрабљујући али стварно није. То је једноставно обавити путем преузимања изворног кода (обично сажете) / издваја десктоп / покрените терминал (као што је командној линији) / кретати у именик
ако издвојене десктоп то ће се ЦД "Десктоп / <филе наме>"
* Искључују говор марака "у цоде
онда куцате ". / цонфиг" - то ће довести до хрпе Листање текста одједном текст је готов и не видите било какве поруке о грешкама
типа "маке" - следите горе ако се не приказују се поруке о грешкама
типа "судо" маке инсталл
да је програм инсталиран, када си то учинио неколико пута постаје други природи

3. судо апт-гет инсталл, једноставно укуцајте ово у терминал након које следи име пакета за инсталацију, од вас ће се тражити ако желите наставити типа Ы и притисните "Ентер"

3рд Парты већини програма бит ће у изворни код, иако су неки скупљају у. деб датотеке (Убунту) и рпм датотеке (цент ОС и РедХат) значи све што урадите је поставити датотеку отворити са пакет манагер при преузимању (ово би требало да буде аутоматски) и следите упутства.

Еквивалент СОФТУАРЕ

на Линукс постоје многи програми који су еквивалент њиховим прозорима цоунтер део тако бити забринути ако треба да се тип документа, унакрсне табеле, базе података или презентације све ово се може урадити на отвореним канцеларији који је једнако добар као МС Уорд и слободне ! може сачувати датотеке у било ком формату тако да би требало да буде никаквих проблема компатибилности.
и за све кориснике ипод, можете играти М4А картотека у вецини Линукс музика играч и синкро ваш иПод са њима

Уиндоус аппс који раде на Линукс

захваљујући прекрасан програм назван вино можемо покренути Уиндоус апликација на Линукс, један од најновијих допуне флаулесслы покренути на Линукс је цс2 Пхотосхоп и Дреамуеавер (захваљујући гоогле'с финансирања). за више информација о програмима, који ће радити са вином имају формат овде

ПРОЧИТАЈТЕ* Препоручујем Линукс за људе који су уверени са рачунара, као и за почетнике може бити лукав у право време и осудити збуњујуће, ту ће бити мале количине текста инсталацију, а ви ћете морати да користите неке једноставне команде приликом постављања, дон ' т узрујавати то је лако и нема пуно помоћи онлине. Након што схвати концепт његова је Ветрић и од тада ћете прислонити на љубав Линукс начин живота *

Ако имате било каквих питања слободно питајте и ја ћу радо помоћи

Испод је видео од мој радна површина и Линукс у својој лепоти
хттп://ук.ыоутубе.цом/уатцх?в=_е7ц2ЛПУуР0

Мы Сыстем: Цеуы је чудо мацине

Процесор (и):
Интел Цоре 2 Куад к6600@3.2Гхз
Матичне плоче:
Асус п5к заварати
РАМ меморија:
4 чезе оцз 1066мхз сли
Графичка картица (е):
НВИДИА евга 8800 ултра ко
Соунд Цард:
онбоард
Тврди диск (и):
750 чезе СЕАГАТЕ, 32мег цацхе
Оптички погон (е):
3 Асус ДВД писцима, лигхтсцрибе
Цасе / псу:
армоурсуите-лиан ли пц-п60
Хлађење:
туник торањ
Нетуорк / Интернет:
дуал Гигабит ЛАН портови
Монитор (е):
24 "Делл 2408уфп
Оперативни систем (е):
уинфаил видик 64 | Убунту / АРЦХ Линукс
Old 4. Мар 2008, 17:24
Донаторска Група

Бок

Одличан водич, сигуран сам да ће много помоћи људима.

Браво!

Лео
Old 5. Мар 2008, 01:09
Донаторска Група

хвала
Old 27. Јан 2008, 13:45
Донаторска Група

# # Упдатед!
Old 9. април 2008, 02:35
Донаторска Група

Цеуы, неки од што си написао је нарочито Убунту једини. (судо, апт-гет посебно)

су је прилично стандардна. Ако дате роот логин права и лозинку, можете да користите су у Убунту. Проблем са судо је да захтеви твој лозинка, не роот'с.

апт није једино пацкаге манагер вани. Само Дебиан дистрос коришћење.
Мој унслунг Линксыс користи датотека сервера ипкг.
рпм чест и на другим дистрос, нпр суше

Добар члан мада!

Old 9. април 2008, 02:38
Донаторска Група

Ја сам свестан да је о но ја сам само упознат са апт-гет, ЈА донт имати црвени шешир заснива дистрос али ја никада користио пакет манагер
ИМО Дебиан базиран дистро'с су најбољи (за десктоп опште употребе)
Old 30. Мар 2009, 15:06
Мембер Гроуп

Леп водич, врло детаљна: Д
Old 5. јули 2009, 18:41
Нови члан групе

Знате ли било коју ПДФ датотеку за Линукс почетнике? Шта ми је потребно је ПДФ тако да могу узети га кући где немам интернет.

Хвала ...
Old 5. јули 2009, 22:40
Нови члан групе

Линукс помоћ је свуда ... Најбоље је да тражи за своје ПДФ бы Линукс дистро ... или купити књигу Линукс који сте добили са дистро по вашем избору. Амазон ем је прилично јефтино.
Old 5. јули 2009, 22:41
Нови члан групе

Весели до следећег Линукс за лутке пост!
Reply

Register

Боокмаркс

Сличне теме
Нит Тему започео Форум Одговори Задњи Пост
Дебуггинг БСОД са уиндбг за почетнике Парт 1: Геттинг све Битова Десертфисх Уиндоус Оператинг Сыстемс 1 22. Јул 2009 04:06
Линукс Водич за почетнике, Интермедиатес и напредне кориснике. ооброкенсиленце Линукс ОС и алтернативна 0 26. јула 2009 17:18
Постоји Линукс дистро То учи Ви Линукс пест79456 Линукс ОС и алтернативна 2 23 април 2009 13:26
Мрежа водич помоћи солотекк Нетуоркинг, Модем & ВоИП 2 25 март 2008 11:01
Добро ресурса за почетнике? Кобалт Уеб Дизајн, Хостинг & СЕО 1 21 октобар 2006 18:57
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц