manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Linux OS i alternativna

Register

Linux svibanj moć nove Nokia mobitele

Reply

Thread Tools
Old 4. lipnja 2008, 02:26
Donatorska Grupa

Default Linux svibanj moć nove Nokia mobitele

http://www.pcworld.com/businesscente...ia_phones.html

PARIS (Reuters) - The World's top slušalica maker Nokia Oyj očekuje ulogu u Linux operativni sustav u svom portfelju proizvoda za povećanje kao njegova uloga Internetu fokusiran uređaji raste, tvrtka dužnosnicima, rekao je.
Linux dosad imali malo uspjeha na cellphones, ali njegova uloga je više povećava kao novi Linux-based models stići na tržište, dok je Google Inc ga je dao glas povjerenja koristeći ga za izgradnju svojih Android platformi na.
Nokia sama koristi Linux za godine u svojoj Internet tablete, velik poput telefonskog uređaja koji se koriste za pristup Internetu u pokretu, ali nedostaje pozivanje funkcionalnost. "Mi ćemo da proširite raspon, i vjerujemo da je uloga Linux će rasti", rekao je glasnogovornik Kari Nokia Tuutti.
Linux je najpopularnija vrsta open source operacijski sustav koji je dostupan javnosti koja će se koristiti, revidiran i zajednički - što znači da ima velike developer zajednici koja bi mogla rezultirati većim brojem atraktivnih programa i nižim troškovima za Nokia voli.
Nokia je koristio tablete za ciljanje tehnologija-pamet potrošači ili podršku Emerging Technologies poput WiMAX.
"To će biti veoma važno," Nokia je načelnik Financijski direktor Rick Simonson rekao investitor konferencije na pitanje o ulozi Linux-based tablete.
On je rekao je tvrtka razvija sljedeću generaciju Linux-based proizvoda, koji se počinju da dođu na tržište.
Tržište za softverske platforme cellphones je na čelu s Nokia's S60, izgrađen na Symbian operativnom sustavu, dobro ispred Microsoft Windows Mobile.
Međutim, mnogi mobilni heavyweights industrije, uključujući i Vodafone, Motorola, NTT DoCoMo, Samsung Electronics, Huawei i LG Electronics, imaju pridružio Linux saveza.
Linux dobavljača zarađivati prodajom poboljšanja i tehničkih usluga i Linux natječe izravno s ponudom od Microsofta, koji optužuje za svoje Windows softver i suprotstavlja slobodno dijeljenje svojih koda.

Old 8. lipnja 2008, 04:49
Member Group

Default Linux svibanj moć nove Nokia mobitele

yeah! idi nokia!
Ja bih ga instalirati na moj telefon, ako njegova dostupna samo ako je službeno podržani od strane tvrtke Nokia, a ako je uništite wouldnt jamstvo ...

gobuntu je već na mobilnim uređajima! ^ ^

drugi problem je u kompatibilnosti softvera za S60 ... prikladno. SIS datoteke su već teško naći. koliko više ako OS je promijenio, ponovnog pokretanja "napredak knjižnica" ... što znači da će biti manje kompatibilan softver i trebamo pričekati dok se za to da se prošire ... biblioteka

nikome ne slažete?
Reply

Register

Bookmarks

Slične teme
Nit Temu Započeo Forum Odgovori Zadnji Post
Hi I am from Richard sa novim mobilnim telefonima u Velikoj Britaniji fonecctv Uvesti Yourself Ovdje 1 15. studeni 2007 01:04
Mobile CPU snage Zathura CPU, Matične ploče i RAM 5 1. kolovoz 2007 20:10
Phones Dev0115 Off Topic Discussion 21 30. travanj 2007 15:08
Norton AntiVirus i Mobile Phones login_beta23 Virus, Spyware i sigurnost 1 30. ožujak 2007 21:59
Mobile Phones BlueEew Off Topic Discussion 5 18. ožujak 2007 05:16
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.