мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Софтуаре > Линукс ОС и алтернативна

Register

Линукс мај моћ нове Нокиа мобителе

Reply

Тхреад Тоолс
Old 4. јуни 2008, 02:26
Донаторска Група

хттп://ууу.пцуорлд.цом/бусинессценте...иа_пхонес.хтмл

ПАРИС (Реутерс) - Тхе Уорлд'с топ слушалица макер Нокиа Оыј очекује улогу у Линукс оперативни систем у свом портфеља производа за повећање као његова улога Интернету фокусиран уређаји расте, фирма званичницима, рекао је.
Линукс досад имали мало успеха на целлпхонес, али његова улога је више повећава као нови Линукс-басед моделс стићи на тржиште, док је Гоогле Инц га је дао глас поверења користећи га за изградњу својих Андроид платформи на.
Нокиа сама користи Линукс за године у својој Интернет таблете, велик попут телефонског уређаја који се користе за приступ Интернету у покрету, али недостаје позивање функционалност. "Ми ћемо да проширите опсег, и верујемо да је улога Линукс ће расти", рекао је портпарол Кари Нокиа Туутти.
Линукс је најпопуларнија врста опен соурце оперативни систем који је доступан јавности која ће се користити, ревидиран и заједнички - што значи да има велике девелопер заједници која би могла да резултира већим бројем атрактивних програма и нижим трошковима за Нокиа воли.
Нокиа је користио таблете за циљање технологија-памет потрошачи или подршку Емергинг Тецхнологиес попут УиМАКС.
"То ће бити веома важно," Нокиа је начелник Финансијски директор Рицк Симонсон рекао инвеститор конференције на питање о улози Линукс-басед таблете.
Он је рекао је фирма развија следећу генерацију Линукс-басед производа, који се почињу да дођу на тржиште.
Тржиште за софтверске платформе целлпхонес је на челу са Нокиа'с С60, изграђен на Сымбиан оперативном систему, добро испред Мицрософт Уиндоус Мобиле.
Међутим, многи мобилни хеавыуеигхтс индустрије, укључујући и Водафоне, Моторола, НТТ ДоЦоМо, Самсунг Елецтроницс, Хуауеи и ЛГ Елецтроницс, имају придружио Линукс савеза.
Линукс добављача зарађивати продајом побољшања и техничких услуга и Линукс такмичарски директно са понудом од Мицрософта, који оптужује за своје Уиндоус софтвер и супротставља слободно дељење својих кодова.

Old 8. јуни 2008, 04:49
Мембер Гроуп

ыеах! иди нокиа!
Ја бих га инсталирате на мој телефон, ако његова доступна само ако је званично подржани од стране компаније Нокиа, а ако је уништи уоулднт гаранција ...

гобунту је већ на мобилним уређајима! ^ ^

други проблем је у компатибилности софтвера за С60 ... прикладно. СИС датотеке су већ тешко наћи. колико више ако ОС је променио, поновног покретања "напредак библиотека" ... што значи да ће бити мање компатибилан софтвер и требамо сачекати док се за то да се прошире ... библиотека

никоме не слажете?
Reply

Register
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц