rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Linux Ubuntu. wiele problemów i potrzeb

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 kwiecień 2008, 16:08
Członek grupy

1. I może nie wydaje się być w stanie odtwarzać płyty DVD, i całkiem zapomniałem, jak uczynić go tak pozwala DVD.

2. Słyszałam o wirtualnej maszynie na Ubuntu, i Pan, że jeśli zainstalowany XP mogę wstawić mój VAIO dysku tam umieścić wszystkie moje sterowniki na wirtualnej maszynie, czy też mi powiedzieć, że jej nie Sony VAIO komputer.

3. za każdym razem, gdy próbuję Dual Screen na NVidia i X Server Settings i kliknij przycisk Zapisz do pliku konfiguracyjnego i otrzymasz komunikat "Nie można utworzyć nowy plik kopii zapasowej konfiguracji X '/ etc/X11/xorg.conf.backup".

4. Jak zapasowej DVD jak DVDShrink w systemie Windows XP effectivly, K9Copy będzie zamknięty i przestaje działać po próbie kopii zapasowej.

5. Wszelkie wielkie tematy you guys zaleca im dostawanie rodzaju zmęczony temat mojej obecnej, może nie jest czymś nowym i ekscytujące, że mogę położyć na, i cant wydają się znaleźć coś wielkiego na gnomelook, ale thats just mnie dobrze zobaczyć, co można mieć

6. W mojej przeglądarki Firefox, gdy oglądam filmy youtube, filmy wideo są bardzo Laggy, w celu transmisji strumieniowej lub flash video lub obiektu do pracy, mam kliknąć ten głupi olbrzym Odtwarzaj. Nigdy nie miał tego na Ubuntu 7.10, Ubuntu 8.04 tylko w każdy sposób, aby moje streaming flash vids powrót do normalnego?

Ustalenie tych problemów będzie greatly appreciated. i zaowocuje dobrą rep
Old 27 kwiecień 2008, 23:27
Grupa dawcy

1. Idź do dodaj usuń i zainstaluj ubuntu Ograniczony extras
2. nie podpisywać, ale wiem, że nie robi rozpoznać rzeczywiste sprzętu gdy na vm
3.ask na kanale IRC
4. wypróbować inny program K9 jest dla KDE i prawdopodobnie niestabilne na gnome
5. www.gnome-look.org (gtk2.0 tematów lub pobrać szmaragdowy i wykorzystanie szmaragdowo tematów)
6 przejdź do menadżera pakietów i wyszukiwania flash, całkowicie usunąć wtyczki flash następnie ponownie go zainstalować

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 28 kwietnia 2008, 13:24
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Cew27 View Post
1. Idź do dodaj usuń i zainstaluj ubuntu Ograniczony extras
2. nie podpisywać, ale wiem, że nie robi rozpoznać rzeczywiste sprzętu gdy na vm
3.ask na kanale IRC
4. wypróbować inny program K9 jest dla KDE i prawdopodobnie niestabilne na gnome
5. www.gnome-look.org (gtk2.0 tematów lub pobrać szmaragdowy i wykorzystanie szmaragdowo tematów)
6 przejdź do menadżera pakietów i wyszukiwania flash, całkowicie usunąć wtyczki flash następnie ponownie go zainstalować
----------------------
4. programu, co Pan zasugerować, Słyszałem, że wielkie dzieła K9 na ubuntu
5. Pan polecić wszelkie tematy
Old 4. maja 2009, 08:43
Członek grupy

reklamę i przejdź do System> Administracja> Menedżer pakietów Synaptic
Następnie należy sprawdzić, "multiverse", która jest z viderlan.org, thats zakładając używasz wersji 8.10 Ubuntu inne niż szukać innego peogram które pomogą uruchomić dvd.

Do maszyny wirtualnej spróbuj się Virtualbox.org i pobrać. Deb dla Ubuntu thats great.

jak dla tematów można znaleźć zdjęcie lubisz i prawy zegar i "Ustaw jako tapetę" methed.

If I were you I'd go uaktualnienia do Ubuntu 9.04 można zrobić klikając na ikonę strzałki aktualizacji obok ikony baterii, to pojawia się zawsze, gdy masz aktualizacji oprogramowania i nie próbował zrobić to inny sposób.
Old 4. maja 2009, 14:56
Członek grupy

tego wątku jest ponad rok ... swoich zmarłych i odszedł
Old 4. maja 2009, 22:57
Członek grupy

hmmm my bad Przestałem sprawdzania dat.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.