rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Linux Ubuntu i ożywiać

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 marca 2008, 15:09
Członek grupy

Default Linux Ubuntu i ożywiać

Przez lata Użyłem Quicken Deluxe Kadr Finansów Oprogramowania.
Ma stać się częścią mojej codziennej rutyny

Now I find myself chcących używać Linuksa na pełny etat, ale chcę przynieść Quicken ze mną.

Mam zbadać Codeweaver-crossofice, które uważam za wypłacone wersja Wine nie jestem bardzo zadowolona zarówno z oprogramowaniem

Mam wypróbowany kmoney, gnumoney, Grisbi i cała reszta tego oprogramowania sugerowane przez Linuksa compatibles
Najbliższa jest kmoney2 ale zajmuje sporo zależności's uruchomić na GNOME

Wszelkie sugestie na temat tego, jak efektywnie działać Quicken z GNOME będę gotów spróbować coś raz
Old 5 marca 2008, 15:18
Grupa dawcy

tbh również jest bardzo trudne do wykorzystania w systemie Windows za pomocą wina i uruchomić go w 100% i dobrze, jednak ze względu na google finansowania wina mają znacznie lepsze, a teraz nawet photoshop może działać niezawodnie i lepiej niż w systemie Windows można
i dont know what you are oprogramowania odnoszący się do jak i nigdy nie używane, ale id znaczy Najlepiej zrobić to albo trzymać z okien i podwójnego rozruchu lub znalezienia alternatywnej / odpowiednik aplikacji w systemie Linux

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 5 marca 2008, 16:29
Grupa dawcy

Nie wiem, zrozumiałem "Mam zbadać Codeweaver-crossofice, które uważam za wypłacone wersja Wine nie jestem bardzo zadowolona zarówno z oprogramowaniem" - co spojrzał na myśli? Why are you looking at płatne Wino?

Czy rzeczywiście próbowała Quicken działa na linux / wina pole? Co się stało?

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 5 marca 2008, 17:09
Grupa dawcy

Dobra, ja już lepiej pomysł what I'm talking about this time. I udał się i spojrzał na to, co jest Quicken. Quicken co tych ludzi na Intuit uczynić. I've faktycznie zainstalowanych Quicken w przeszłości, ale I'd Zapomniane nazwy.

Istnieje kilka systemów, które są po prostu nigdy nie będzie pasowała do linux, dopóki nie zdecydujesz się zrobić, a I've been i spojrzał na stronie Intuit i uwierzcie mi, tacy ludzie nie mają najmniejszego zamiaru przestać najmu swoich klientów za pomocą programu Microsoft jako swoich klientów platformy. I've seen znaki na inne systemy i inne systemy operacyjne na piętnaście lat i off, it's unmistakeable. I bet Microsoft posiada duży fragment z Intuit, że to było głównym powodem w sprawie wcześniejszych okazjach, takich jak HP posiada duży kawałek Novell było. To sprawia, że dla awful zarządzania wyborów.

Jesteś w jednej z tych pionowych dziedzinie pułapek. W celu wykorzystania Quicken musisz mieć Microsoft klienta. Nawet jeśli niektóre cwaniacki sod zrazy ponad jeden na bodges Intuit i sposobu na zdobycie jednego z ich produktów uruchomiona pod Wine to jeden produkt z wielu - to może nie być Deluxe Osobiste na przykład - i to, że jeden rok wydania. Może pracować dla Quicken 2016 De Luxe osobiste, ale nie ma nic wspólnego z tego, czy będzie kontynuować prace nad Quicken 2017 De Luxe osobiste.

Masz bardzo ograniczony zestaw alternatyw dla utrzymania klienta firmy Microsoft, aby uruchomić go.

Wariant 1 - kupić Intuit i worki na bastard odpowiedzialne za ten parszywy decyzji.

Wariant 2 - nie ma opcji 2.
Old 6 marca 2008, 00:58
Grupa dawcy

Cedega również ma na celu graczy podczas gdy wina jest okrągłe
Old 6 marca 2008, 11:11
Członek grupy

Hi Spot

Wszystkie artykuły Znam temat Linuksa i Intuit Quicken prasowa są negatywne, jak twoje.

Mam mój wybór zawęził KMYmoney Pieniądze i Tańca

Po zainstalowaniu Pieniądze Dance 2006, a jednocześnie przy użyciu Breezy 5,10 i nie można uzyskać kopię zapasową, aby otworzyć tak będę mógł go odczytać. Po około 25 wątków na forum i liczne e-mail I wreszcie dał ją.

Zainstalowane na kmymoney dapper 6,10 w zeszłym roku nie był wystarczająco blisko Quicken. Kiedy przeniesione pliki z Quicken do kmmoney były wszystkie kodowane Minęło sporo pracy do reorganizacji

Moje ostatnie pytanie na ten temat posiada jeden z tych programów poprawiła w ciągu ostatnich lat i jest koszt pieniądza taniec je lepiej niż kmymoney
Old 6 marca 2008, 11:18
Grupa dawcy

kmoney jest dla KDE tak byłoby lepiej w interfejs KDE, dlaczego nie dać im spróbować ponownie po wszystkim wont kosztów niczego
Old 6 marca 2008, 11:26
Grupa dawcy

Phil, w Quicken Microsoft rozwiązanie naprawdę jest istotne dla wielu ludzi. Jeśli mają księgowego, na przykład, to szaleństwo do końca płacą dodatkową parę dni zawodowego konsultanta czas w roku, ponieważ facet całkowicie znać Quicken, ale nie z niejasnych rozwiązanie zdecydowałeś był odpowiedni. Pionowe rynku pakietów naprawdę popytu własne środowisko, nie zaczyna, że runda.
Old 5 kwietnia 2008, 12:52
Nowe państwa grupy

Uruchomić Quicken 2008 w VMware Server (bezpłatny) na Fedorze 7. Czy za pomocą Quicken 2005 r. w zwrotnicy, ale Quicken przestanie aktualizacji online pozwalający na koniec tego miesiąca.
Reply

Register

Zakładki