![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hello, I'm wondering, jeśli jego możliwe wykorzystanie Linux dla serwerów Windows sieci, w celu uproszczenia, i obecnie ma okien sieci, każdy komputer jest uruchomiony XP i ive się superkomputer linux / klastra i chcesz, aby serwer dzięki CodeFreakC |
|
| |||
| |||
| Cześć Linux może z pewnością być wykorzystane do udostępniania plików dla systemu Windows sieci. Ale w miarę działającego jako serwer tak naprawdę zależy od tego, co można określić jako "serwer". Co aktualnej Windows Server zrobić? Czy to jest Active Directory w celu kontrolowania komputerów i sieci innych użytkowników? Many Thanks Leo |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie jestem guru Linuksa, ale wiem, że to, co chcesz zrobić to możliwe, ponieważ to setup mieliśmy w ostatnim im zadania. Wierzę, że musisz uruchomić "Samba" na Linuksa serwera.
| |||
| |||
| Zdefiniować jako serwer konsoli administracyjnej dla wielu komputerów w sieci, jest to możliwe? Dzięki |
|
| |||
| |||
| Cześć Unfortunetly linux nie może działać jako kontroler domeny, który jest co chcesz zdalnie administrować komputerami i użytkowników w sieci. Możesz używać Linuksa serwera do wymiany plików za pomocą komputerów z systemem Windows Samby, ale nie będzie mieć kontroli masz na komputerach z systemem Windows Server. I hope this helps. Many Thanks Leo |
|
| |||
| |||
| Jakie rzeczy chcesz kontroli?
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| microsoft, msn, hotmail i wykorzystanie serwerów Linux oparte serwerów. Tak Microsoft choć wont dopuścić go do genran publicznych. |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
MSN jest zrobić mój Microsoft systemu operacyjnego i wszystkich ich stron internetowych itp., hotmail jest tak ASPX systemie Windows itd. Większość z nich korzystać, co jest w systemie Windows. Myślę, że niektóre outsourcingu DNS jednak, że zostanie położony na serwerach Linux.
![]() |
|
| Zakładki |