по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Linux & Алтернативни OS

Register

Microsoft се опитва да те убие от Linux EEE PC

Reply

Нишка Инструменти
Old 14-ти май 2008 г., 03:09
Номер на групата

Default Microsoft се опитва да те убие от Linux EEE PC

Microsoft е да предложи на тежкотоварни отстъпки за цената на Windows XP до евтин лаптоп производителите, тъй като тя има за цел да видите почти заплахата от Linux в бюджета пазар. Ultra ниско-бюджетни преносими компютри като EEE PC традиционно доставена с Линукс дистрибуции, в опит да поддържа капака на разходите.

Въпреки това, през последните месеци Microsoft активизира усилията си за Windows, използвани за тези машини, ярко се занимава с EEE PC производител Asus и OLPC проекта.

Сега компанията е готова да предложи всички евтин лаптоп производителите отстъпка за Windows XP Home лиценз. "Майкрософт" ще таксува производители на персонални компютри 26 $ (£ 13) да имат Windows XP Home предварително по-ниска цена машини, продавани в emergingmarkets и 32 $ (£ 16) за тези, продавани в развитите пазари, според документите, наблюдавани от американското списание, PC World. И производители биха могли да получите толкова, колкото $ 10 повече от тези цени ако те отговарят на изискванията за "Майкрософт" за развитие на пазара схемата, потенциално намаляване на цената на лиценз за XP само с няколко килограма.

Пълен статия тук.

Old 14-ти май 2008 г., 03:17
Администратор Група

Мислех, че цялата продажна точка на ЕЕО PC беше на размера, а не разходи.

А ако започнете да се намали размера на машините до повече ЕЕО стандарти тогава очила няма да се пуска XP все пак.

Моята система: Hybr! Г

Процесор (и):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Дънната платка:
HP nForce 560
RAM памет:
2GB DDR2 PC2-5300
Графична карта (и):
NVidia 7150M борда Интегриран
Звукова карта:
5,1 борда Интегриран
Hard Drive (и):
250GB 5400RPM SATA300
Оптично устройство (а):
18x CD / DVDRW DL-АТА
Дело / PSU:
Фондова HP
Охлаждане:
Фондова HP
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 10 MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
17 "WXGA + HD BrightView Широкоекранен
Операционна система (и):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 14-ти май 2008 г., 03:59
Номер на групата

Мисля, че "Майкрософт" халс е да отида на хората да купуват Windoze, защото те знаят, че вече. По този начин продажбите на Linux версии ще пострада. (Сподавям него, преди да я превръща в лавина, да се смесват метафори!)

Съгласен съм, ако те могат да получат XP за да ползвате тази спецификационен тогава защо те са принудени останалите от нас да надстроите до суперкалкулатори?

Old 14-ти май 2008 г., 04:25
Номер на групата

Аз няма да се изненадате да видите "Микро Vista", изписано в магазин близо до вас в най-скоро

Моята система: Начало Build

Процесор (и):
AMD 64 X 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Дънната платка:
Asus M2V REV 1.
RAM памет:
4GB (3.25gb видими)
Графична карта (и):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Звукова карта:
5,1 Reatek на борда
Hard Drive (и):
250 GB SATA & 400gb SATA
Оптично устройство (а):
Pioneer 110 х 2
Дело / PSU:
Акции / 550 вата Тиха
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
10/100 Ник / 20MB Вирджински Кабел
Монитор (и):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WAS
Операционна система (и):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 15-ти май 2008 г., 02:51
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от philthomas View Post
Аз няма да се изненадате да видите "Микро Vista", изписано в магазин близо до вас в най-скоро
Pocked Vista за вашето PDA и дори версия на телефони?

По дяволите, ми Toshiba TV работи на Линукс, защо не Vista за телевизори прекалено? Да забавим целия свят долу!

Vista за часовници? Ummmm ....

Old 15-ти май 2008 г., 06:56
Номер на групата

Аз мислех, че Microsoft woz се опитват да убият почти Win XP все пак? и аз предполагам, че би предпочел да популяризират своите стари, а не на тяхната чисто нова скъпо, вместо да позволи на Linux да спечелим.
Old 15-ти май 2008 г., 14:23
Модератор Група

Никога не бих се купи XP EEE.

Мисля, че Linux distro е добра за този вид употреба. Бързо зареждане, няма вирус проблеми, просто.

Но много хора все още искате XP, за една или друга причина.

Аз не мисля, че ще убие Linux пазара все още.

А те са и снимките си в крак, като кажа, че всеки лаптоп работи XP като EEE не е разрешено да имат голям екран от 10 инча и тя не може да бъде touchscreen. Твърдият диск също трябва да бъде по-малък от 80GB.

Моята система: Eclipse

Процесор (и):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Дънната платка:
Asus P5Q Pro
RAM памет:
OCZ 8GB 800Mhz
Графична карта (и):
Saphire Radeon 4850
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
Широки
Оптично устройство (а):
Sony Ал cheapo един.
Дело / PSU:
ANTEC триста
Охлаждане:
Арктика Cooler 7 Pro, 3 случая фенове.
Мрежа / Интернет:
Titan ADSL
Монитор (и):
Dual 19 "LCD
Операционна система (и):
XP SP3
Old 16-ти май 2008 г., 01:52
Номер на групата

Аха ..... и не повече от концерта на Рам и трябва да стои на един крак и буча Дикси
Old 16-ти май 2008 г., 08:56
Номер на групата

Това наистина е странно! Почти искал да се отърве от 10% данък, а след това скача през обръчите да произвежда резултат, еквивалентни на ... 10% данък. Те се отървете от XP и след това казват, добре, може да има, но ние сме наистина искрено се отърве от нея, тя е само, че за определен клас машини ние не сме!

Всеки знае какво е малък отпечатък XP е!

Old 19-ти май 2008 г., 15:20
Модератор Група

Ами, аз определено се промени решението си по този въпрос.

Моят EEE дойдоха с по подразбиране Xandros Linux, което ми хареса да се започне с.

Но открих, че наистина не е костюм ме много добре. Тя е твърде проста в опростен режим и той е просто твърде много усилия се опитват да използват прости Linux в напреднал начин.

Намерих Xandros (по подразбиране ОС) да бъдат много бавно изпълнение мъдър, което беше странно, както Linux обикновено тече много по-бързо от XP.

Аз си спомни колко досадно да намеря OpenOffice. Всъщност, трябваше ли да го използват, но тогава на правописа Check напълно умря и аз не е начин да си позволява това кратко на пълен формат. Също така е необходимо. Docx подкрепа като това е, което училище и не съм искал да се налага да конвертирате всичко. DOC

В подкрепа на мрежа е гащите. Аз не знам какво Asus стори това, но той е бил не работи добре и аз бях винаги се опитват да я застреляш неприятности. Други, като че ли имате този проблем, както добре.

И така, аз реших, че ще се опитам да инсталирате Ubuntu. Дадоха въз че 5 минути след Имам го от там, защото не са водачи за безжична карта, която го прави ефективно безполезен.

И тъй, аз реших, че ще отида с XP.

След като за един ден се опитвам да го инсталирате от USB-накрая аз имам го там и сега съм много щастлив с нея.

Той ботуши наистина бързо (благодарение на nLite), е много стабилна и бърза, и интегрира с останалите си мрежа по-добре.

Като цяло, да намеря EEE много по-полезни с XP. Аз ще оставя да текат Linux сървъри

Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Преместването от Microsoft Office Outlook 2007 за PC 2 Microsoft Office X Entoutage за MAC jjuli Офис Suites & Приложения 0 11 Юни 2009 15:52
Има ли Linux Distro Това преподава Можете Linux pest79456 Linux & Алтернативни OS 2 23rd Апр 2009 13:26
Мога taskkill команда убие мрежа програма? KolorBlind Windows операционни системи 1 8 януари 2009 19:45
Стари PC Уил не Обувка - Много Blue екрани го убие actionlover Windows операционни системи 41 30 ноември, 2008 година 12:50
Помощ за Linux Aners92 Linux & Алтернативни OS 3 30 януари 2008 год. 03:29
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc