manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Linux OS i alternativna

Register

Microsoft pokušava ubiti off Linux eee PC

Reply

Thread Tools
Old 14 svi 2008, 03:09
Donatorska Grupa

Default Microsoft pokušava ubiti off Linux eee PC

Microsoft je teška za ponuditi popuste na cijenu sustava Windows XP u low-cost laptop makeri, kako ga se želi vidjeti off prijetnju Linux u proračunu tržištu. Ultra jeftin laptop poput eee PC su tradicionalno isporučen s Linux distribucija u pokušaju voditi poklopcem na troškove.

Međutim, u posljednjih mjeseci Microsoft je poduzela napore da se koristi na Windows takvih strojeva, markantnim bavi maker Asus eee PC i OLPC projektu.

Sada tvrtka spremna ponuditi svim low-cost laptop branse popust na Windows XP Home licenca. Microsoft će naplaćivati PC Proizvođači $ 26 (£ 13) imati Windows XP Home preloaded o low-cost strojeve prodaju u emergingmarkets i $ 32 (£ 16) za one koji su prodani u razvijenim tržištima, prema dokumentima koje je vidio US magazine, PC World. A proizvođači mogli dobiti onoliko koliko 10 $ više od cijene off ako su prikladne za Microsoftove razvoj tržišta shemu, potencijalno smanjenje cijena od XP licenca za samo nekoliko funti.

Cijeli članak ovdje.

Old 14 svi 2008, 03:17
Administrator Group

Mislio sam da je cijela prodaja točke jedan eee PC bio je veličine, a ne trošak.

A ako branse započeti smanjivanje veličine strojeva za više standarde eee onda naočale neće prikazivati XP anyway.

My System: Hybr! D

Procesor (i):
AMD Turion 64 x2 TL-64 2.2GHz
Matične ploče:
HP nForce 560
RAM memorija:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafička kartica (e):
Nvidia 7150M Onboard Integrirane
Sound Card:
5,1 Onboard Integrirane
Tvrdi disk (i):
250GB 5400RPM SATA300
Optički pogon (e):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Hlađenje:
Stock HP
Network / Internet:
10/100 NIC / 10MB Djevice Cable
Monitor (e):
17 "WXGA + BrightView HD Široki zaslon
Operacijski sustav (e):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 14 svi 2008, 03:59
Donatorska Grupa

Mislim Microsofta čavao je dobiti ljude da kupuju Windoze jer su to već znali. Na taj način prodaje Linux verzije će patiti. (Ugasiti ga prije nego što postane lavina, na mješavinu metafora!)

Slažem se, ako oni mogu dobiti XP koji će se prikazivati na spec. onda zašto su prisiljeni ostatak nas na nadogradnju na superračunala?

Old 14 svi 2008, 04:25
Donatorska Grupa

Ne bih se iznenadio da se vidi "Micro Vista" koji se pojavljuje u dućan blizu vas vrlo brzo

My System: Početna Build

Procesor (i):
64 x 2 AMD Dual Core 5200 + 2.60GHz
Matične ploče:
Asus M2V Rev 1.
RAM memorija:
4GB (3.25gb vidljivo)
Grafička kartica (e):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Sound Card:
5,1 Reatek On-Board
Tvrdi disk (i):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optički pogon (e):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Nečujni
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
10/100 NIC / 20MB Djevice Cable
Monitor (e):
Fujitsu Siemens 22 "TFT BILA
Operacijski sustav (e):
X32/Windows 7 Vista Ultimate x64
Old 15 svi 2008, 02:51
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by philthomas View Post
Ne bih se iznenadio da se vidi "Micro Vista" koji se pojavljuje u dućan blizu vas vrlo brzo
Pocked PDA Vista za svoju verziju, pa čak i na telefonima?

Pakao, moj TV Toshiba radi na Linuxu, zašto ne Vista na TVs previše? Let's slow down cijeli svijet!

Vista za satove? Ummmm ....

Old 15 svi 2008, 06:56
Donatorska Grupa

Mislio sam da Microsoft pokušava ubiti woz off win xp anyway? dobro Pretpostavljam da bi radije os promovirati svoje stare, a ne njihov sjajan novi skupo umjesto dopuštajući linux osvojiti.
Old 15 svi 2008, 14:23
Moderator / ica grupe

Ja nikad ne bi kupio eee XP.

Mislim Linux distro je savršen za tu vrstu korištenja. Quick booting, nijedan virus problema, jednostavno.

Ali puno ljudi i dalje žele XP, za neki razlog ili drugi.

Ne mislim da će ubiti Linux tržištu yet.

A oni su i pucnjave u podnožju rekavši da je ijedan prijenosnik XP trčanje kao eee nije dozvoljeno da imaju veći ekran od 10 inča i to ne može biti touchscreen. Hard disk također moraju biti manje od 80GB.

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 16 svi 2008, 01:52
Donatorska Grupa

Yep ..... i nema više od RAM-a i čeze morate stajati na jednom nogom i Hum južne države u Americi
Old 16 svi 2008, 08:56
Donatorska Grupa

To je stvarno čudan! Gotovo kao i uzimajući osloboditi od 10% poreza, a zatim skakanja kroz hoops proizvesti rezultat ekvivalent ... 10% poreza. Oni su dobili osloboditi od XP i onda reći, u redu, možete ga ima, ali mi se stvarno stvarno uzimajući osloboditi od njega, to je samo da za određene klase strojeva nismo!

Svatko zna što mali footprint XP ima!

Old 19 svi 2008, 15:20
Moderator / ica grupe

Pa, ja sam definitivno promijenila moje misli o tome.

Moja je došla s eee default Xandros Linuxa koju sam volio za početak sa.

No, otkrio sam da zapravo nije odgovarala me vrlo dobro. To je jednostavno previše na jednostavan način i to je bio samo previše truda pokušavajući koristiti jednostavne linux na napredni način.

Našao sam Xandros (zadano OS) da bude vrlo sporo performanse mudrih, što je čudno jer obično traje Linux brže nego XP.

I spomenu kako peckav nađem OpenOffice. Zapravo, JA je dobio za to ali onda provjera pravopisa u potpunosti je umro, a ja imali načina ponovnog omogućavanja to nedostaje potpuni format. Također je potrebno. Docx podrške kao što je ono što škole koristiti i nisam kao što se sve pretvori u. Doc

Mrežne podrška hlače. Ne znam što Asus učinio ga ali to je bio ne radi dobro i bio sam zauvijek pokušavate šutirati nevolje ga. Drugi su, čini se da imaju taj problem as well.

Dakle, odlučio sam bih probati i instalirati Ubuntu. Dao da se na 5 minuta nakon što sam ga tu jer nema drivera za bežične kartice što ga čini praktično beskoristan.

Dakle, odlučio sam da će ići sa XP.

Nakon otprilike dan težak da biste dobili Internet to instalirati putem USB JA napokon je dobio to na tu i sada sam vrlo sretan sa Internet.

To stvarno brze čizme (zahvaljujući nLite), stvarno je stabilan i brz, te se integrira s ostatkom moje mreže bolje.

Sveukupno, mislim da je puno više korisnih eee sa XP. Ostavit ću na trčanje Linux poslužitelji

Reply

Register

Bookmarks

Slične teme
Nit Temu Započeo Forum Odgovori Zadnji Post
Premještanje iz sustava Microsoft Office Outlook 2007 na računalo sa sustavom Microsoft Office 2 X Entoutage na MAC jjuli Office & Applications 0 11. lipnja 2009 15:52
Postoji Linux distro To uči Vi Linux pest79456 Linux OS i alternativna 2 23. travanj 2009 13:26
Mogu taskkill naredbu kill mrežu program? KolorBlind Windows Operating Systems 1 8. siječanj 2009 19:45
Stare PC Won't Boot - Mnoge Plava ekrani Ubiti On actionlover Windows Operating Systems 41 30. studeni 2008 12:50
Pomoć za linux Aners92 Linux OS i alternativna 3 30 siječanj 2008 03:29
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.