![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Microsoft ma do zaoferowania ciężkich zniżki na cenę systemu Windows XP dla tanich laptopów decydentów, jak to ma odprowadzać zagrożenie Linux w budżecie rynku. Bardzo tanie laptopy takich jak eee PC tradycyjnie dostarczane z dystrybucji Linuksa, próbując zachować pokrywką o kosztach.
Jednak w ostatnich miesiącach Microsoft zwiększyła swoje wysiłki na rzecz Windows stosowane w takich maszyn, uderzające dotyczy eee PC Asus i animator projektu OLPC. Obecnie firma jest przygotowana do zaoferowania wszystkich tanich laptopów decydentów zniżki na systemie Windows XP Home licencji. Firma Microsoft będzie opłata producentów komputerów $ 26 (£ 13) do Windows XP Home fabrycznie na tanich maszyn sprzedawanych w emergingmarkets i $ 32 (£ 16) dla tych sprzedawanych w rozwiniętych rynkach, zgodnie z dokumentami postrzegana przez amerykańskie czasopismo PC World. A producenci mogą uzyskać jak 10 dolarów więcej od tych cen jeżeli są one uprawnione do Microsoft program rozwoju rynku, potencjalnie zmniejszając ceny z XP licencję na zaledwie kilka funtów. Pełny artykuł tu.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Myślałam, że cały punkt sprzedaży na EEE PC była jego wielkość, a nie kosztów.
|
|||
|
|||
|
Myślę, że Microsoft hals jest zebranie ludzi do kupowania Windoze bo wie, że to już. W ten sposób sprzedaż Linux wersje będą cierpieć. (Stłumi to zanim zacznie ona lawiny, do mieszania metafory!)
Zgadzam się, jeżeli mogą one otrzymać XP do uruchomienia na tym spec to dlaczego oni zmuszeni reszty z nas uaktualnienia do superkomputerów?
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Nie byłbym zaskoczony, aby zobaczyć "Micro Vista" pojawiające się w sklepie blisko ciebie bardzo szybko
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Heck, mój telewizor Toshiba działa w systemie Linux, dlaczego Vista na telewizory zbyt? Let's powoli cały świat w dół! ![]() ![]() ![]() Vista dla zegarki? Ummmm ....
|
|||
|
|||
|
Myślałem, że Microsoft próbuje zabić woz off Win XP anyway? dobrze mi się one raczej promowanie starych os niż ich błyszczące nowe kosztowne zamiast pozwalając linux wygrać.
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
I nigdy nie kupił XP eee.
Myślę Linuksa dystrybucji jest idealny dla tego rodzaju zastosowań. Szybkie uruchamianie nie wirus problemów proste. Jednak wiele osób nadal ma XP z jednego powodu lub innego. I don't think it is going to kill Linux rynku jeszcze. A są one również strzelanie sobie w stopy, mówiąc, że uruchomienie dowolnego notebooka XP jak eee nie może mieć na ekranie większym niż 10 cali i nie można ekranu dotykowego. Dysk twardy musi być mniejsza niż 80 GB.
|
|
|||
|
|||
|
Yep ..... i nie więcej niż koncert pamięci RAM i trzeba stanąć na jednej nodze i hum Dixie
|
|
|
|||
|
|||
|
To naprawdę jest kuriozalna! Prawie jak pozbyć 10% podatku, a następnie skoków przez obręcze do wyniku równowartość ... 10% podatku. Oni pozbyć XP, a następnie powiedzieć, OK, możesz mieć, ale my naprawdę naprawdę go pozbyć, tylko że dla niektórych kategorii maszyn nie jesteśmy!
Każdy wie, co mały ślad XP!
|
|||
|
|||
|
Cóż, muszę definitywnie zmienił mój umysł na ten temat.
Moje eee przyszedł z domyślnym Xandros Linux, które lubię na początku. Ale znalazłem to naprawdę nie odpowiadał mi bardzo dobrze. To było zbyt proste w tryb prosty i było zbyt wiele wysiłku próbuje używać prostych linux w sposób zaawansowany. Znalazłem Xandros (domyślnie OS) jest bardzo powolny wydajność mądrego, który był dziwnie jak Linux normalnie działa dużo szybciej niż XP. I pamiętać, jak denerwujące znaleźć OpenOffice. Faktycznie, miałem dostał używany do sprawdzania pisowni, ale potem całkowicie umarł i nie miał sposobu ponownego umożliwiające jej brakuje kompletnego formatu. I również potrzebne. Docx wsparcia jako że to właśnie wykorzystanie szkoły i nie mając jak konwertować wszystko. Doc Wsparcie dla sieci był pants. I don't know what Asus zrobił, ale to nie działa dobrze i byłem zawsze próbuje strzelać to kłopoty. Inne wydają się mieć ten problem również. Więc zdecydowałem, chciałbym spróbować zainstalować Ubuntu. Oddał w tym 5 minut po tym jak dostał się na nie, ponieważ nie ma sterowników do bezprzewodowych kart, co sprawia, że skutecznie bezużyteczne. Tak więc zdecydowałem, chciałbym przejść z XP. Po około dzień próbuje go zainstalować przez USB I wreszcie dostałem go tam i teraz jestem bardzo zadowolony z niego. ![]() Jest naprawdę szybki buty (dzięki nLite), jest naprawdę stabilny i szybki, i integruje się z resztą mojej sieci lepiej. Ogólnie uważam, że w eee dużo bardziej przydatne z XP. I zostawi Linuksa uruchomione serwery