rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Mój pierwszy linux (problem newbie)

Reply

Narzędzia wątku
Old 3-cia Wrz 2008, 15:40
Grupa dawcy

Default Mój pierwszy linux (problem newbie)

ok i zainstalowany LINUX lastnite na zapasowe dysków twardych

i udał się doskonale
Do godziny próbuje zainstalować mój Linksis bezprzewodowa kierowcyI tak można uzyskać w Internecie
i próbował cztery godziny nie patrzeć
Chciałam spróbować linux by zobaczyć, co o swoje i spróbować BERLY
(które to efekty pulpitu)
I nawet próbowałem za pomocą stron pomocy w jaki sposób zainstalować system Windows, które kierowca w Linuksie, ale jej nie tak szczegółowe dident mi pomóc
eneyways iv copyed lepsze instrukcje będzie nagrywać je na dysku i spróbuj ponownie 2nite (znowu)

Pragnę było linux tam głównie wszystko już zainstalowane jak BERLY i tak dalej, aby ułatwić
Może ktoś mógłby wykorzystać Nlite i ładunków umieścić w nim programów lub istnieje inux już tam już wiele rzeczy zrobić, aby go zapisać mnie trubble maybe?i zuchwały, ale nie chcę tylko, aby go wypróbować

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
diy Watercooling
Sieć / Internet:
dziewicy 50MB
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Vista Ultimate
Old 3-cia Wrz 2008, 19:24
Członek grupy

Jakie Linux to było? Jeśli to Ubuntu, Kubuntu, Edubuntu ... itp. możesz po prostu podłączyć go do połączenia Ethernet i przejdź do kierowców o ograniczonym menu i niech się nie działać z tego.
Old 4-ty Wrz 2008, 02:06
Grupa dawcy

Niestety jej Linux Ubuntu

i was wszystkich nite próbuje zainstalować sterownik, tryed wszystko mogę myśleć startu i palono nawet niektórzy pliki, a następnie je dostał, ale w połowie drogi zablokowane tho again.makes nie rozumiecie mnie specjalnie przy pomocy pliku mówi DLK zainstalować coś takiego .. ale powiedz mi jak dident lub były plik jest

Jestem przy użyciu bezprzewodowej powodem jest fakt, że mamy 5 komputera w domu brata i siostry zostały wszystkie bezprzewodowe oprócz głównych PC i tak będzie musiał wziąć na moim komputerze były router jest (dużo messing temat), ale będę 2nite i spróbować w ten sposób .. ostatnie wykracza

dzięki

Old 4-ty Wrz 2008, 17:38
Członek grupy

daj mi znać jak to działa na Ciebie.
Old 5-szy Wrz 2008, 02:30
Grupa dawcy

Witamy w Ubuntu.

Aby to działa prawdopodobnie będziesz musiał odbyć 14 kroku samouczka na temat korzystania z terminala i ndiswrapper. Nadzieja masz sterownik na pamięci flash USB, które jest uznane, a piekło dużo cierpliwości. Nie zaczął się rozruch i Nuke ciągu 20 minut.

To tylko jeden z problemów, które plag wszystkich dystrybucji i utrzymuje je z posiadania jakiegokolwiek zauważalnego wpływu na wybór konsumenta OS. Deweloperzy mają większego wykorzystania navelgazing i tworzenie zaawansowanych funkcji niż zwiększanie użyteczności ponieważ wszystkie osoby, które z nich korzystać już wiedzą jak to zrobić rzeczy.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.