rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Nowy Linux, potrzebują pomocy, a pytania

Reply

Narzędzia wątku
Old 29. lutego 2008, 18:16
Członek grupy

Default Nowy Linux, potrzebują pomocy, a pytania

I wreszcie dostałem Ubuntu pracy, moja karta graficzna była najwyraźniej problemu, chociaż mam zainstalowane Ubuntu regularne sposób wcześniej. Ja tylko używane alternatywnego instalatora.

Jeden, jak mogę zainstalować rzeczy?

Mam te instrukcje, ale nie jestem pewien jak to zrobić
KROK 3: Zainstaluj
Wpisz "sh NVIDIA-Linux-x86-169,12-pkg1.run" aby zainstalować sterownik. NVIDIA przewiduje obecnie narzędzie, aby pomóc w konfiguracji twojego X config plik. Zobacz rozdział 3 w README lub uruchom "man nvidia-xconfig" Szczegółowe informacje dotyczące użycia. Instrukcje dla osób zamierzających X edycję pliku konfiguracyjnego ręcznie, można również znaleźć w README.

Ponadto, gdzie można pobrać i uruchomić tematów ekranów i stuff like that for my Ubuntu?

Również ja jestem doświadczającymi wizualne lag. kiedy i minimalizowanie i maksymalizowanie mojego okna Firefoksa, to rodzaj nieco w tyle, w jaki sposób pokazuje się
Old 1 marca 2008, 05:27
Grupa dawcy

Po pierwsze to, co karty graficznej, należy widzieć w ograniczonym kierowcy menedżer może być konieczne w celu umożliwienia jej, po drugie, jeśli na gnome spróbować www.gnome-look.org
zaloguj się ekrany są nazywane gdm, istnieją ikony ekranach, a także pobrać z szmaragdowo repo dla IMO lepiej okno granic

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 9 czerwiec 2008, 05:39
Członek grupy

wybór zależy od dystrybucji sprzętu u got .. ale ja bardzo wierzę, że Ubuntu obsługuje Nvidia (ilove tego słowa) ..

przejdź do apletu Dodaj lub usuń programy rzeczą następnie szukaj sterowniki karty wideo lub NVIDIA .. może być konieczne przeładowanie programów listę ..
lub użyć menedżera pakietów Synaptic ..

Możesz również wypróbować PCLinuxOS dystrybucji. automatycznie instaluje sterowniki NVIDIA dla Ciebie.
Old 1. lipca 2008, 10:52
Członek grupy

Aby zainstalować sterownik cd Nivda do folderu "NVIDIA-Linux-x86-169,12-pkg1.run" jest (jak cd / home / bob / kierowcy), a następnie wpisz sh NVIDIA-Linux-x86-169,12-pkg1.run
Reply

Register

Zakładki