menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Computer Software > Linux & Alternativní OS

Register

Otázka asi Vista / Ubuntu duální boot

Reply

Thread Nástroje
Old 15. října 2008, 15:25
MJM
Dárce Skupina

Default Otázka asi Vista / Ubuntu duální boot

Takže jsem se rozhodl udělat duální boot na můj nový laptop (Toshiba A200-28p). Jedním z důvodů je, že jsem ji potřebují pro svou poslední rok projektu. Nikdy jsem předtím spustit duální boot, vždy Win na mém notebooku a používá Linux Labs na CS, ale běží CentOS a nemám opravdu rád, že mnoho (a jsem Ubuntu používá již na velmi chudých PC doma, když jsem se nainstalovat).
Každopádně jsem nemůže viset v těchto hovno laboratořích každý den tak jsem se rozhodla, budu potřebovat obě (vedení Vista pro herní účely), ale mám pár otázek, když:

Kde si mohu ověřit, zda můj hardware je kompatibilní s operačním systémem Linux /, kde jsou k dispozici ovladače? Nebo bych měl jít za to a doufám, že pro ty nejlepší.

Budu potřebovat pro přístup k některým údajům z obou OSS, takže bych měl mít třetina oblast pro data? Jaký formát by měl být tak jak umí číst a psát bez námahy? Vím, že Linux má za sebou dlouhou cestu s NTFS uznání a psát, ale jaksi ještě nemáte důvěru ji.
Společnost Toshiba přichází s opravdu podivné oddílů (dvě 92s a jeden 2 GB) a já určitě chci to změnit tak, že jsem se v ideálním případě 100 gigabajtů nebo jen tak pro data a zbytek je rozdělen mezi OS. Tímto způsobem jsem opravdu nikdy nebude mít místo otázky. Jsem žil s 20gb nějakou dobu na XP, takže myslím, že budu schopen zpracovat 40.
Krátké injekce tady - jsem nemel OEM OS před ... to ať mi oddíl s HDD jako já, nebo to bude chtít zkusit znovu stejné nastavení? Mám několik disků, ale kdo ví, co to je, zdá se, jen tak pro oživení: s

Nemohu myslet na nic jiného, opravdu. I've používá linux a spoustu Četl jsem až na to, jak celý duální zavádení by měla pracovat, je to jen, že se nezdá být mnoho o interakci mezi oběma.
Jsem hodně pracoval s KNOPPIX živá CD, stejně jako CentOS, takže to není moc o vydání.

Můj systém: Toshiba Satelite A200-28p

Processor (s):
Intel Core 2 Duo T8100
Základní deska:
Mobile Intel PM965 Express Čipset
Paměť RAM:
1024 + 2048megabajt DDR2 667
Grafické karty (s):
ATI HD 2600 XT
Zvuková karta:
Toshiba Bass Užší Sound System
Pevný disk (y):
200gb 5400ot./min
Optická mechanika (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Satelitní A200 Series
Chlazení:
Sklad
Síť / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (s):
15,4 "1280 X800 Toshiba TruBrite
Operační systém (y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 15. října 2008, 16:15
MJM
Dárce Skupina

Je nám líto, ale jiná otázka, jestli jsem instalovat Ubuntu v normální záležitost pro duální boot, že je možné použít VMWare, aby boot to?
Old 16. října 2008, 03:06
Dárce Skupina

hardware by měl být v pořádku, jen nám řekněte bezdrátové karty. To nejtěžší obvykle.
linux umí číst a zapisovat na ntfs, ale bot a vyhrát může lin r / w tuku 32 a 16 tak, jak z nich by se
také ne, pokud nainstalujete normálně zvyklý jste mohli dostat do boot VMware, že oblast. (i když jste id používat virtualbox)
Při instalaci to pomocí virtualbox se vytváří obraz, to je jediný soubor, který je držitelem celé os.

Můj systém: Cewy se divit Macine

Processor (s):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Základní deska:
ASUS p5q deluxe
Paměť RAM:
4 harpuna OCZ 1066MHz SLI
Grafické karty (s):
nvidia evga 8800 ultra ko
Zvuková karta:
palubě
Pevný disk (y):
750 harpuna Seagate, 32meg cache
Optická mechanika (s):
3 asus dvd spisovatelé, LightScribe
Case / PSU:
lian-li armoursuite PC-P60
Chlazení:
tuniq věž
Síť / Internet:
Duální Gigabit LAN porty
Monitor (s):
24 "dell 2408wfp
Operační systém (y):
winfail průhled 64 | ubuntu / arch linux
Old 16. října 2008, 06:26
MJM
Dárce Skupina

Podle Toshiba stránky a Správce zařízení je to "Intel ® Wireless WiFi ™ Link 4965AGN".

FAT32 je potom.

Víte, co je třeba mít možnost přístupu k Linuxu přes zavádením, ale každou chvíli může potřebovat rychlý přístup k věci. Mohl jsem žít bez ní, pokud naprosto nutně.
Old 16. října 2008, 09:22
Dárce Skupina

jsem, že bezdrátové, podporované v nové jádro tak, aby vaše ok tam. a rychlé acess na to, co
Old 16. října 2008, 09:36
MJM
Dárce Skupina

Linux! Věc se má tak, že jsem kódování v programovacím prostředí, k dispozici pouze pro Linux (GODI), jakož i některé další věci, které nejsou v rozporu i ve Windows ... když mám nápad, opravit chybu či něco, co bych na to hned, i když jsem hraní.
Old 16. října 2008, 10:53
MJM
Dárce Skupina

Dalším rychlý dotaz, měl bych dostat 64bit verzi Ubuntu nebo mám jen hůl s 32bit i přesto, že procesor může udělat 64? Nedaří se mi najít nic o problémech s kompatibilitou se systémem Windows, jako když jsem očekávat, že k žádné kde blízko jako špatné.
Old 16. října 2008, 15:25
Dárce Skupina

méně než 4 harpuna RAM 32 bitů, pokud máte 4 a více 64.
být vděčný jste programování na linux. pokud máte nějaký problém můžete skutečně zjistit, co se pokazilo
Old 17. října 2008, 05:36
MJM
Dárce Skupina

Citace:
Původně Poslal Cew27 View Post
méně než 4 harpuna RAM 32 bitů, pokud máte 4 a více 64.
být vděčný jste programování na linux. pokud máte nějaký problém můžete skutečně zjistit, co se pokazilo
Nemůžu to udělat i na Windows. Je to tzv. debugger: s
Je to jen, že GODI pouze na operačních systémech Linux a některé další věci jsem patrně bude použití nejsou v rozporu efficeintly pro Windows.

Systém buď můžu zjistit, co je špatně.

Jenom si myslím, že to ubohé, že nemůžete virtualise nainstalovaného systému. Existuje nějaký způsob, jak vytvořit obrázek z HDD virtualise na to?
Old 17. října 2008, 17:15
Dárce Skupina

ladicí program je určen pro programování není pro vás, proč říká badatel havarovalo 10 krát za sebou .........

Register

Záložky

Podobná témata
Nitka Thread Začátečnickou Fórum Odpovědi Poslední příspěvek
Duální Zavádecí Ubuntu Linux a OS Vista Nyní Jakékoliv nenačte! Blade110L Linux & Alternativní OS 0 14. června 2009 08:44
Otázka O Duální Zavádecí? Má Pomalé PC Down? hitman0042 Obecné Software Chat 2 1. červen 2009 01:59
Duální boot help - ubuntu nainstalované, nyní přidává vista d0od Operační systémy Windows 1 7. listopadu 2008 08:47
Pomoc s duální zavádení vista / ubuntu s lojack software pest79456 Linux & Alternativní OS 3 12. října 2008 09:39
Jak: Duální Zavádecí Vista / XP jednoduše SocialWarfare Operační systémy Windows 0 30. dubna 2008 19:04
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.