manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Linux OS i alternativna

Register

Pitanje o Vidik / Ubuntu dual boot

Reply

Thread Tools
Old 15. listopad 2008, 15:25
MJM
Donatorska Grupa

Default Pitanje o Vidik / Ubuntu dual boot

Stoga sam odlučio napraviti dual boot na moj novi laptop (Toshiba A200-28P). Jedan od razloga da mi treba da ga za godinu dana mog završnog projekta. Nikada nisam ranije pokrenuti dual boot, uvijek imao Win na moj laptop i koristiti Linux učionice na CS, ali su pokrenuti CentOS i JA dont 'stvarno poput Internet toliko (i sam koristi Ubuntu na vrlo siromašne PC kod kuće iako nisam to instalirati).
U svakom slučaju ne mogu biti vješanje vanjska strana in one shitty Labs svaki dan tako da sam odlučila da idem potrebe (vođenje Vista za gaming svrhe), ali imaju nekoliko pitanja ipak:

Gdje mogu provjeriti ako moje hardver kompatibilan je s Linux / gdje su vozači na raspolaganju? Ili bi trebao ići samo za nju i nade za najbolje.

Ja ću trebati pristup određenim podacima iz OSS oboje, tako da bih trebao imati trećine particiju za podatke? Koji format treba da bude tako i može čitati i pisati effortlessly? Znam Linux prešla je dalek put sa NTFS prepoznavanje i pisanje, ali ja nekako još ne vjerovati Internet.
U Toshiba dolazi u stvarno ak particije (dva 92s i jedan 2GB), a ja svakako želite promijeniti, tako da sam to idealno imati 100GB ili samo za podatkovne i mogu split ostatak između OS. Ovaj put neću ikad stvarno imati prostor pitanja. Ja sam živio sa 20GB za neko vrijeme na XP, tako da ja mislim da će biti u mogućnosti obraditi 40.
Kratki injekcije ovdje - Nikada nisam imao OEM OS prije ... ne dopusti mi particija na HDD kao ja želim ili će ga pokušati ponovno isti setup? Ive 'je dobio neki disk, ali tko zna što je to, čini se da je samo za oporavak: s

Ne mogu misliti na ništa drugo stvarno. Ja sam se dosta linux i sam pročitao gore o tome kako je cijeli dual booting trebali raditi, to je samo da se ne čini se mnogo na interakciju između dva.
Ja sam radio puno sa Knoppix live cd, kao i CentOS, tako da nije puno problema.

My System: Toshiba Satellite A200-28P

Procesor (i):
Intel Core 2 Duo T8100
Matične ploče:
Mobile Intel PM965 Express chipset
RAM memorija:
1024 + 2048MB DDR2 667
Grafička kartica (e):
ATI HD 2600 XT
Sound Card:
Toshiba Bass Enhanced Sound System
Tvrdi disk (i):
200GB 5400RPM
Optički pogon (e):
DVD-Super Multi
Case / PSU:
Satellite A200 serija
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (e):
15.4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Operacijski sustav (e):
Windows Vidik SP1 / Fedora i386
Old 15. listopad 2008, 16:15
MJM
Donatorska Grupa

Žao nam je, ali drugi pitanje, ako sam instalirati Ubuntu na normalnu stvar za dual boot, je li moguće koristiti VMWare to čizma to?
Old 16. listopad 2008, 03:06
Donatorska Grupa

hardware bi trebao biti u redu, samo nam recite Vašu bežičnu karticu. taj najteži obično.
Linux može čitati i pisati u NTFS, ali bot može pobijediti i LIN r / w fat 32 i 16 tako da bilo koji od njih će učiniti
no isto tako ako instalirate li normalno navika moći dobiti VMWare to čizma da particiju. (ako ste koristili virtualbox id)
kada instalirate stvari koristeći virtualbox stvara neku sliku, ovo je jedna datoteka koja drži cijeli OS.

My System: Cewy je čudo macine

Procesor (i):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Matične ploče:
ASUS p5q deluxe
RAM memorija:
4 čeze ocz 1066mhz sli
Grafička kartica (e):
nvidia evga 8800 ultra ko
Sound Card:
onboard
Tvrdi disk (i):
750 čeze SEAGATE, 32meg cache
Optički pogon (e):
3 ASUS DVD piscima, lightscribe
Case / PSU:
armoursuite-lian li pc-p60
Hlađenje:
tuniq toranj
Network / Internet:
dual Gigabit LAN portovi
Monitor (e):
24 "Dell 2408wfp
Operacijski sustav (e):
winfail vidik 64 | Ubuntu / arch linux
Old 16. listopad 2008, 06:26
MJM
Donatorska Grupa

Prema Toshiba's site i Device Manager to je "Intel ® Wireless WiFi ™ Link 4965AGN".

FAT32 je onda.

Gle, stvar je da moram biti u mogućnosti pristupiti kroz booting Linux, ali svaki sada i onda svibanj potreba brzi pristup stvarima. Bih mogao živjeti bez njega, ako je apsolutno neophodno.
Old 16. listopad 2008, 09:22
Donatorska Grupa

sam da bežični, podržani u novom kernel tako da ok tamo. quick acess i na to što
Old 16. listopad 2008, 09:36
MJM
Donatorska Grupa

Linux! Stvar je u tome što sam u coding programming environment dostupan samo za Linux (godi), kao i neke druge stvari koje se ne odvijaju dobro u Windowsima ... ako imate ideju kako bi popravili bug ili nešto Htio bih da to napravite odmah, čak i ako sam gaming.
Old 16. listopad 2008, 10:53
MJM
Donatorska Grupa

Još jedan brzi pitanje, trebam dobiti 64bit verzije Ubuntu ili bi trebao JA pravedan štap sa 32bit procesor iako može učiniti 64? Čini se da ne mogu naći ništa o kompatibilnosti pitanjima kao što su Windows iako bih se očekivati da u blizini nema gdje kao loše.
Old 16. listopad 2008, 15:25
Donatorska Grupa

za manje od 4 čeze 32 bitni RAM-a ako imate 4 ili više 64.
biti zahvalan ste Programiranje na Linuxu. ako imate problem, možete saznati što zapravo bilo pogrešno
Old 17. listopad 2008, 05:36
MJM
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by Cew27 View Post
za manje od 4 čeze 32 bitni RAM-a ako imate 4 ili više 64.
biti zahvalan ste Programiranje na Linuxu. ako imate problem, možete saznati što zapravo bilo pogrešno
Ne mogu to učiniti na Windows as well. It's naziva razbubnik: s
To je samo da godi je samo na Linuxu, a neke druge stvari sam vjerojatno idući u biti koristi se ne odvijaju na efficeintly Windows.

Ili sustava mogu saznati što nije u redu.

Ja samo mislim da je jadan da ne možete virtualise instaliran sustav. Ima li bilo koji način stvoriti sliku s HDD na virtualise it?
Old 17. listopad 2008, 17:15
Donatorska Grupa

jedan je za programiranje razbubnik ne govorim za vas zašto Explorer pala 10 puta za redom .........

Register

Bookmarks

Slične teme
Nit Temu Započeo Forum Odgovori Zadnji Post
Dual boot Ubuntu Linux i Vista OS Sada Svejedno ne učita! Blade110L Linux OS i alternativna 0 14. lipnja 2009 08:44
Pitanje o Dual boot? Da li to usporiti računalo Down? hitman0042 Općenito Software Chat 2 1. lipnja 2009 01:59
Dual boot pomoć - ubuntu instaliran, sada dodajuchi vidik d0od Windows Operating Systems 1 7. studeni 2008 08:47
Pomoć s Dual booting vidik / ubuntu sa lojack softvera pest79456 Linux OS i alternativna 3 12. listopad 2008 09:39
Kako do: Dual boot Vista / XP jednostavan način SocialWarfare Windows Operating Systems 0 30. travanj 2008 19:04
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.