![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Więc już postanowił zrobić podwójnego rozruchu na moim nowym laptopie (Toshiba A200-28p). Jednym z powodów, że chcę to dla mojego ostatniego roku projektu. Nigdy nie wcześniej uruchomić dual boot, zawsze Win na moim laptopie i używane Linux Labs CS, ale oni uruchomić CentOS and I don't really like it, że wiele (i mam już Ubuntu wcześniej używane w bardzo złym PC w domu, choć nie zainstalować).
Anyway I nie może być obecnie wiszą w tych laboratoriach shitty codziennie tak I've postanowiła I'm going to potrzebne zarówno (prowadzenie Vista dla gier celów), ale ma jednak kilka pytań: Gdzie mogę sprawdzić, czy mój sprzęt jest zgodny z linux /, gdzie są dostępne sterowniki? Albo powinienem pójść do niego i mam nadzieję, że dla najlepszych. Będę mieć dostęp do pewnych danych zarówno z systemu operacyjnego, więc należy mieć jedna trzecia partycja na dane? Co to format powinien być tak jak potrafi czytać i pisać bez wysiłku? Wiem Linux przeszedł długą drogę z NTFS uznania i pisania, ale jakoś wciąż nie ufają jej. Toshiba przychodzi naprawdę dziwne partycje (dwa 92s i jednego 2GB) i na pewno chcesz to zmienić, tak aby najlepiej mieć 100GB lub też tylko dla danych i może podzielić odpoczynku między OS. W ten sposób będę naprawdę nigdy nie ma miejsca kwestii. I've mieszkał z 20GB za jakiś czas na XP, więc myślę, że będzie w stanie obsłużyć 40. Krótki wstrzykiwań tutaj - Nigdy nie miał OEM OS przed ... nie pozwól mi partycji HDD jak chcę czy też podjąć próbę odtworzenia tej samej konfiguracji? I've got some dysk, ale kto wie co to jest, wydaje się tylko do odzysku: s I can't think of anything else really. I've używane linux i mnóstwo I've lekturę na temat całego podwójnego rozruchu powinien działać, tylko że nie wydaje się być dużo na interakcji między nimi. I've pracował wiele z Knoppix Live CD, jak również CentOS, że tak nie wiele kwestii. My System: Toshiba Satellite A200-28p
|
|
| |||
| |||
| Przepraszamy, ale inne pytanie, jeśli mogę zainstalować Ubuntu w normalnym sprawą podwójnego rozruchu, możliwe jest wykorzystanie VMWare do uruchomienia go? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| sprzęt powinien być dobrze, tylko powiedz nam bezprzewodowej karty. thats najtwardszych zwykle.
Linux może odczytywać i zapisywać na ntfs, ale bot wygrać i lin może r / w tłuszczu 32 i 16, tak by jeden z nich nie również po zainstalowaniu zwykle przyzwyczajenie się udać VMware do uruchomienia tej partycji. (Gdybym ci id wykorzystania VirtualBox) podczas instalowania rzeczy używając VirtualBox tworzy obraz, jest to pojedynczy plik, że posiada cały os. My System: Cewy to zastanawiam Macine
|
|
| |||
| |||
| Według Toshiba witryny i menedżer urządzeń jest to "Intel ® Wireless WiFi Link 4965AGN ™". FAT32 jest następnie. Zobacz, w co jest mi potrzebne, aby mieć dostęp do systemu Linux poprzez uruchamianie, ale co teraz, a następnie w razie potrzeby szybki dostęp do rzeczy. Mogę żyć bez niej, jeśli jest to absolutnie koniecznie. |
|
| |||
| |||
| Mam, że bezprzewodowe, wspieranych w nowe jądro więc ok tam. i szybki dostępu do tego, co |
|
| |||
| |||
| Linux! Rzecz polega na tym, że Ja jestem kodowania w środowisku programowania dostępny tylko dla Linuksa (GODI), jak również kilka innych rzeczy, które nie działają również w Windows ... jeśli mam pomysł, aby naprawić błąd lub coś Chciałbym zrobić to natychmiast, nawet jeśli jestem gier. |
|
| |||
| |||
| Innym krótkie pytanie, należy pobrać wersję Ubuntu 64bit czy należy trzymać tylko z 32-bitowym procesorem, choć może do 64? Czy nie wydaje się znaleźć cokolwiek na temat zgodności takich kwestiach, jak system Windows nie mogę się spodziewać, choć to nie jest tak źle, gdy w pobliżu. |
|
| |||
| |||
| mniej niż 4 koncert pamięci RAM 32 bitowe jeśli masz 4 lub więcej 64. bądźcie wdzięczni jesteś programowanie w systemie Linux. jeśli masz problem rzeczywiście można dowiedzieć się, co poszło źle |
|
| |||
| |||
| Cytat:
It's just GODI, że jest tylko w systemach Linux i niektóre z innych rzeczy I'm prawdopodobnie będzie za pomocą efficeintly nie działają w systemie Windows. Albo system mogę dowiedzieć się, co się stało. I just think it's pathetic, że nie można zwirtualizuj zainstalowanego systemu. Czy jest jakiś sposób, aby stworzyć obraz z HDD zwirtualizuj do it? |
|
| |||
| |||
| debugerem do programowania nie powiedzieć Ci dlaczego Explorer rozbił 10 razy z rzędu ......... |
![]() |
|
| Zakładki |