menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Computer Software > Linux & Alternatívne OS

Register

Otázka asi Vista / Ubuntu duální boot

Reply

Thread Tools
Old 15. októbra 2008, 15:25
MJM
Darcu Skupina

Takže som sa rozhodol urobiť duální boot na môj nový laptop (Toshiba A200-28p). Jedným z dôvodov je, že som ju potrebujú pre svoju posledný rok projektu. Nikdy som predtým spustiť duální boot, vždy Win na mojom notebooku a používa Linux Labs na SK, ale beží CentOS a nemám naozaj rád, že veľa (a jsem Ubuntu používa už na veľmi chudobných PC doma, keď som sa nainštalovať).
Každopádně jsem nemôže visieť v týchto hovno laboratóriách každý deň tak som sa rozhodla, budem potrebovať obe (vedenie Vista pre herné účely), ale mám pár otázok, keď:

Kde si môžem overiť, či môj hardvér je kompatibilný s operačným systémom Linux /, kde sú k dispozícii ovládače? Alebo by som mal ísť za to a dúfam, že pre tie najlepšie.

Budem potrebovať na prístup k niektorým údajom z oboch OSS, takže by som mal mať tretina stredisko pre data? Aký formát by mal byť tak ako vedia čítať a písať bez námahy? Viem, že Linux má za sebou dlhú cestu s NTFS uznanie a písať, ale jaksi ešte nemáte dôveru ju.
Spoločnosť Toshiba prichádza s naozaj podivné oddielov (dve 92s a jeden 2 GB) a ja určite chcem to zmeniť tak, že som sa v ideálnom prípade 100 gigabajtov alebo len tak pre dáta a zvyšok je rozdelený medzi OS. Týmto spôsobom som naozaj nikdy nebude mať miesto otázky. Som žil s 20gb nejakú dobu na XP, takže myslím, že budem schopný spracovať 40.
Krátke injekcie tady - jsem nemel OEM OS pred ... to nech mi oddiel s HDD ako ja, alebo to bude chcieť skúsiť znova rovnaké nastavenie? Mám niekoľko diskov, ale kto vie, čo to je, zdá sa, len tak pre oživenie: s

Nemôžem myslieť na nič iného, naozaj. I've používa linux a spoustu Četl jsem až na to, ako celý duální zavádzanie by mala pracovať, je to len, že sa nezdá byť veľa o interakciu medzi oboma.
Jsem hodně pracoval s Knoppix živé CD, rovnako ako CentOS, takže to nie je moc o vydanie.

Môj systém: Toshiba Satellite A200-28p

Processor (s):
Intel Core 2 Duo T8100
Základná doska:
Mobile Intel PM965 Express Čipset
Pamäť RAM:
1024 + 2048megabajt DDR2 667
Grafické karty (s):
ATI HD 2600 XT
Zvuková karta:
Toshiba Bass Rozšírená Sound System
Pevný disk (y):
200GB 5400ot./min
Optická mechanika (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Satelitná A200 Series
Chladenie:
Sklad
Sieť / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (s):
15,4 "1280 X800 Toshiba TruBrite
Operačný systém (y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 15. októbra 2008, 16:15
MJM
Darcu Skupina

Je nám ľúto, ale iná otázka, jestli jsem nainštalovať Ubuntu v normálnej záležitosť pre duálny boot, že je možné použiť VMWare, aby boot to?
Old 16. októbra 2008, 03:06
Darcu Skupina

hardware by mal byť v poriadku, len nám povedzte bezdrôtové karty. To najťažšie zvyčajne.
linux vedia čítať a zapisovať na ntfs, ale topánok a vyhrať môže lin r / w tuku 32 a 16 tak, ako z nich by sa
tiež nie, ak nainštalujete normálne zvyknutý ste mohli dostať do boot VMware, že stredisko. (aj keď ste id používať VirtualBox)
Pri inštalácii to pomocou VirtualBox sa vytvára obraz, to je jediný súbor, ktorý je držiteľom celej os.

Môj systém: Cewy sa diviť Macina

Processor (s):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Základná doska:
ASUS p5q deluxe
Pamäť RAM:
4 harpúna OCZ 1066MHz SLI
Grafické karty (s):
nvidia evga 8800 ultra ko
Zvuková karta:
palube
Pevný disk (y):
750 harpúna Seagate, 32meg cache
Optická mechanika (s):
3 asus dvd spisovatelia, LightScribe
Case / PSU:
lian-li armoursuite PC-P60
Chladenie:
tuniq veža
Sieť / Internet:
Duální Gigabit LAN porty
Monitor (s):
24 "dell 2408wfp
Operačný systém (y):
winfail priehľad 64 | ubuntu / arch linux
Old 16. októbra 2008, 06:26
MJM
Darcu Skupina

Podľa Toshiba stránky a Správca zariadení je to "Intel ® Wireless WiFi ™ Link 4965AGN".

FAT32 je potom.

Viete, čo je potrebné mať možnosť prístupu k Linuxu cez zavádzaním, ale každú chvíľu môže potrebovať rýchly prístup k veci. Mohol som žiť bez nej, ak absolútne nevyhnutne.
Old 16. októbra 2008, 09:22
Darcu Skupina

som, že bezdrôtové, podporované v novej jadro tak, aby vaša ok tam. a rýchle acess na to, čo
Old 16. októbra 2008, 09:36
MJM
Darcu Skupina

Linux! Vec sa má tak, že som kódovanie v programovacom prostredí, k dispozícii len pre Linux (Godi), ako aj niektoré ďalšie veci, ktoré nie sú v rozpore aj vo Windows ... keď mám nápad, opraviť chybu alebo niečo, čo by som na to hneď, aj keď som hranie.
Old 16. októbra 2008, 10:53
MJM
Darcu Skupina

Ďalším rýchly dotaz, mal by som dostať 64bit verziu Ubuntu alebo mám len palica s 32bit aj napriek tomu, že procesor môže urobiť 64? Nedarí sa mi nájsť nič o problémoch s kompatibilitou so systémom Windows, ako keď som očakávať, že k žiadnej kde blízko ako zlé.
Old 16. októbra 2008, 15:25
Darcu Skupina

menej ako 4 harpúna RAM 32 bitov, ak máte 4 a viac 64.
byť vďačný ste programovania na linux. ak máte nejaký problém môžete skutočne zistiť, čo sa pokazilo
Old 17. októbra 2008, 05:36
MJM
Darcu Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal Cew27 View Post
menej ako 4 harpúna RAM 32 bitov, ak máte 4 a viac 64.
byť vďačný ste programovania na linux. ak máte nejaký problém môžete skutočne zistiť, čo sa pokazilo
Nemôžem to urobiť aj na Windows. Je to tzv debugger: s
Je to len, že Godi len na operačných systémoch Linux a niektoré ďalšie veci som pravdepodobne bude použitie nie sú v rozpore efficeintly pre Windows.

Systém buď môžem zistiť, čo je zle.

Iba si myslím, že to úbohé, že nemôžete virtuális nainštalovaného systému. Existuje nejaký spôsob, ako vytvoriť obrázok z HDD virtuális na to?
Old 17. októbra 2008, 17:15
Darcu Skupina

ladiaci program je určený pre programovanie nie je pre vás, prečo hovorí bádateľ havarovalo 10 krát za sebou .........

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.