мањи капитал --

Magazine
Go Back   Цомпутер сока > Цомпутер Софтуаре > Линукс ОС и алтернативна

Register

Питање о Видик / Убунту дуал боот

Reply

Тхреад Тоолс
Old 15. октобар 2008, 15:25
Донаторска Група

Default Питање о Видик / Убунту дуал боот

Зато сам одлучио направити дуал боот на мој нови лаптоп (Тосхиба А200-28П). Један од разлога да ми треба да га за годину дана мог завршног пројекта. Никада нисам раније покренути дуал боот, увек имао Уин на мој лаптоп и да користи Линукс учионице на ЦС, али су покренути ЦентОС и ЈА донт 'стварно сличан то толико (и сам користи Убунту на врло сиромашне ПЦ код куће иако нисам то инсталирати).
У сваком случају не могу бити вешање вањска страна унутра оне схитты Лабс сваки дан тако да сам одлучила да идем потребе (вођење Виста за гаминг сврхе), али имају неколико питања ипак:

Где могу проверити ако моје хардвер компатибилан је са Линукс / где су возачи на располагању? Или би требало да иде само за њу и наде за најбоље.

Ја ћу требати приступ одређеним подацима из осс обоје, тако да бих требао имати трећине партицију за податке? Који формат треба да буде тако и може читати и писати еффортлесслы? Знам Линукс прешла је далек пут са НТФС препознавање и писање, али ја некако још не веровати то.
У Тосхиба долази у стварно ак партиције (два 92с и један 2ГБ), а ја свакако желите променити, тако да сам то идеално имати 100ГБ или само за дата и могу сплит остатак између ОС. Овај пут нећу икад стварно имати простор питања. Ја сам живео са 20ГБ за неко време на КСП, тако да ја мислим да ће бити у могућности да обрадимо 40.
Кратки ињекције овде - Никада нисам имао ОЕМ ОС пре ... не дозволи ми партиција на ХДД као ја желим или ће га покушати поново исти сетуп? Иве 'је добио неки диск, али ко зна шта је то, чини се да је само за опоравак: с

Не могу мислити на ништа друго стварно. Ја сам се доста Линукс и сам прочитао горе о томе како је цео дуал боотинг требали радити, то је само да се не чини се много на интеракцију између два.
Ја сам радио пуно са Кноппикс ливе цд, као и ЦентОС, тако да није пуно проблема.

Мы Сыстем: Тосхиба сателлите А200-28П

Процесор (и):
Интел Цоре 2 Дуо Т8100
Матичне плоче:
Мобиле Интел ПМ965 Експресс цхипсет
РАМ меморија:
1024 + 2048МБ ДДР2 667
Графичка картица (е):
АТИ ХД 2600 КСТ
Соунд Цард:
Тосхиба басс Енханцед Соунд Сыстем
Тврди диск (и):
200ГБ 5400РПМ
Оптички погон (е):
ДВД-Супер Мулти
Цасе / псу:
Сателлите А200 серија
Хлађење:
Стоцк
Нетуорк / Интернет:
Интел 4965АГН
Монитор (е):
15/4 "1280 кс800 Тосхиба ТруБрите
Оперативни систем (е):
Уиндоуси Видик СП1 / Федора и386
Old 15. октобар 2008, 16:15
Донаторска Група

Жао нам је, али други питање, ако сам инсталирати Убунту на нормалну ствар за дуал боот, да ли је могуће користити ВМУаре то чизма то?
Old 16. октобар 2008, 03:06
Донаторска Група

хардуаре би требао бити у реду, само нам реците вашу бежичну картицу. тај најтежи обично.
Линукс може читати и писати у НТФС, али БОТ може зарадити и Лин р / у фат 32 и 16 тако да било који од њих ће учинити
но исто тако ако инсталирате ли нормално навика моћи добити ВМУаре то чизма да партицију. (ако сте користили виртуалбокс ид)
када инсталирате ствари помоћу виртуалбокс ствара неку слику, ово је једна датотека која држи цео ОС.

Мы Сыстем: Цеуы је чудо мацине

Процесор (и):
Интел Цоре 2 Куад к6600@3.2Гхз
Матичне плоче:
Асус п5к заварати
РАМ меморија:
4 чезе оцз 1066мхз сли
Графичка картица (е):
НВИДИА евга 8800 ултра ко
Соунд Цард:
онбоард
Тврди диск (и):
750 чезе СЕАГАТЕ, 32мег цацхе
Оптички погон (е):
3 Асус ДВД писцима, лигхтсцрибе
Цасе / псу:
армоурсуите-лиан ли пц-п60
Хлађење:
туник торањ
Нетуорк / Интернет:
дуал Гигабит ЛАН портови
Монитор (е):
24 "Делл 2408уфп
Оперативни систем (е):
уинфаил видик 64 | Убунту / АРЦХ Линукс
Old 16. октобар 2008, 06:26
Донаторска Група

Према Тосхиба'с сите и Девице Манагер то је "Интел ® Уирелесс УиФи ™ Линк 4965АГН".

ФАТ32 је онда.

Гле, ствар је да морам бити у могућности да приступи кроз боотинг Линукс, али сваки сада и онда мај потреба брзи приступ стварима. Бих могао да живи без њега, ако је апсолутно неопходно.
Old 16. октобар 2008, 09:22
Донаторска Група

сам да радио, подржани у новом кернел тако да ок тамо. куицк ацесс и на то што
Old 16. октобар 2008, 09:36
Донаторска Група

Линукс! Ствар је у томе што сам у цодинг программинг енвиронмент доступан само за Линукс (годи), као и неке друге ствари које се не одвијају добро у Уиндоуси ... ако имате идеју како би поправили буг или нешто Хтео бих да то направите одмах, чак и ако сам гаминг.
Old 16. октобар 2008, 10:53
Донаторска Група

Још један брзи питање, требам добити 64бит верзије Убунту или би требао ЈА праведан штап са 32бит процесор иако може учинити 64? Чини се да не могу наћи ништа о компатибилности питањима као што су Уиндоус иако бих се очекивати да у близини нема где као лоше.
Old 16. октобар 2008, 15:25
Донаторска Група

за мање од 4 чезе 32 битни РАМ-а ако имате 4 или више 64.
бити захвалан сте Програмирање на Линукс. ако имате проблем, можете сазнати шта заправо било погрешно
Old 17. октобар 2008, 05:36
Донаторска Група

Куоте:
Оригиналлы Постед бы Цеу27 View Post
за мање од 4 чезе 32 битни РАМ-а ако имате 4 или више 64.
бити захвалан сте Програмирање на Линукс. ако имате проблем, можете сазнати шта заправо било погрешно
Не могу то учинити на Уиндоус ас уелл. Ит'с назива разбубник: с
То је само да годи је само на Линукс, а неке друге ствари сам вероватно идући у бити користи се не одвијају на еффицеинтлы Уиндоус.

Или система могу сазнати што није у реду.

Ја само мислим да је јадан да не можете виртуалисе инсталиран систем. Има ли било који начин створити слику са ХДД на виртуалисе ит?
Old 17. октобар 2008, 17:15
Донаторска Група

један је за програмирање разбубник не говорим за вас зашто Експлорер пала 10 пута за редом .........

Register
Тхреад Тоолс

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Цопыригхт © 2006 - 2009 Цомпутер сока.

Поуеред бы вБуллетин ® Цопыригхт © 2000 - 2009 Јелсофт Ентерприсес Лтд СЕО бы вБСЕО © 2009, Цраулабилиты, Инц