![]() |
|
|||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
|
|
Нишка Инструменти |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
тя се изпуска!
няма смисъл, че макар и изтегляне, защото сървърът е Изцеденото сега дължат на всички файлове за изтегляне Ubuntu 8,04 LTS ви води на най-новите и големите GNOME 2.22.1 с много нови функции и подобрения, като например нова версия на [WWW] Файловият мениджър Nautilus, която използва по-бързото и по-надеждни GVFS бекенда и показва списък с възможните действия след въвеждането на сменяемите носители, международна часовник аплет, който може да покаже времето и на информацията за времето за множество места по света, новите Seahorse Keyring мениджър и Google Календар подкрепа в Evolution. Linux ядро 2.6.24 Това съобщение включва 2.6.24-16.30 базирани на ядрото 2.6.24.3. Това води до значителни подобрения и корекции, които са били обединени в последните няколко месеца в mainline ядрото, в това число: * dynticks подкрепа за AMD64, с което броят на същата мощност икономии вече на разположение на 32-битови системи с 64-битов лаптопи и настолни компютри * на "Напълно панаир Планировчик", нов процес Планировчик въведени Linux 2.6.23, което осигурява подобрена интерактивно представяне. PolicyKit PolicyKit позволява фино зърна контрол върху потребителя разрешения и повишава използваемостта и сигурността, като позволява административни приложения да се управляват като нормален потребител и да получите допълнителни привилегии динамично само за привилегировани операции, вместо да изискват цялата заявление към тичам както корен. Ubuntu 8,04 функции PolicyKit интеграция с "мрежа", "Потребители и групи", "Услуги" и "Час и дата" средства в системата / Администрация меню и панела часовник аплет за разрешение, както и GNOME-планина и ХАЛ за фин дребнозърнест устройства за контрол на достъпа и управление на захранването. Всички права могат да бъдат конфигурирани като се използва система / Администрация / Разрешителните интерфейс, който самата PolicyKit използва за разрешаване на промени. PulseAudio Това съобщение идва с предварително инсталиран на сървър PulseAudio звук, който позволява да се смесват звука от множество приложения заедно, присвоите аудио от индивидуалните заявления за специфични звукови карти, коригира нивата на обема на всяка отделна молба, и извършват операции по съвременно аудио потоци, като прехвърлянето на аудио с друг компютър или промяна проба формати и канала се брои. Xorg 7,3 Последната версия на X Window системата, Xorg 7,3, е предоставена, с акцент върху по-доброто autoconfiguration с минимален конфигурационния файл. Това съобщение носи нова разделителна способност на екрана комунални услуги, която позволява на потребителите да динамично конфигуриране на разделителната способност, честота на опресняване, както и ротация на втори монитор. Това ще бъде особено полезен за лаптоп потребители, които се свързват с проектор или външен монитор. GNOME-дисплей-properties.png Нов софтуер Функции Firefox 3 Отивам 5 Firefox 3 Отивам 5 е по подразбиране на браузъра, който много по-добра система за интеграция, включително GTK форма бутони в уеб страниците, роден GTK диалоговия, файла chooser диалоговите прозорци с изображение предишен, и иконата theming че мача десктопа среда. Brasero В Brasero CD / DVD горене приложение, което допълва CD / DVD горене функции на Nautilus и заменя серпентина аудио CD парене комунални услуги, се инсталира по подразбиране. brasero.png Предаване В GTK версия на популярната Предаване BitTorrent клиент идва инсталирани в Ubuntu 8,04 LTS, на мястото на Gnome BitTorrent изтегляне. Предаване-gtk.png Световен часовник Applet Интегриране на функциите на intlclock аплет, на GNOME панела часовник в тази версия може да показва времето и времето в различни места. Vinagre Новият Vinagre Remote Desktop (VNC) клиентът е инсталирана по подразбиране, вместо xvnc4viewer. Vinagre позволява на потребителя да видите няколко машини едновременно, може автоматично да открият сървъри в мрежата без да се налага ръчно конфигуриране (чрез Avahi), и могат да следите наскоро използвани и любимите връзки. Некомплициран Firewall В Ubuntu 8,04 LTS съобщение включва ufw (некомплициран Firewall), нов хост-базирани защитни стени прилагането конфигурируеми от командния ред, който е проектиран да се улесни администрирането защитна стена за крайни потребители, докато не се по пътя на мрежовите администратори. Тотем В тотем Movie Player сега има YouTube приставка, че дава възможност да търсите и да играе YouTube видеоклипове директно, местно търсене плъгин за търсене на видео файлове чрез Тракер и DVB подкрепа, която ви позволява да гледате цифрова ТВ предавания. Inkscape Inkscape 0,46, което е на разположение във Вселената хранилище, е важна актуализацията, че въвежда родния PDF подкрепа, което осигурява лесен, с отворен код за решение за редактиране на текст и графики в PDF документи. Потребителите ще оценят възможността да изготвят листовки, плакати, както и други документи, освен тях като PDF (или както местните. SVG) в Inkscape, и ги изпраща разпечатка магазин за печат, без да напуска Ubuntu товарене или имуществена инструмент. Нова и подобрена поддръжка ActiveDirectory интеграция Също така Отваряне, достъпен от Вселената хранилище, позволява безпроблемна интеграция на Ubuntu в рамките на Active Directory мрежа. Потребителите могат да използват своите АД пълномощията да влезете в Ubuntu машини и достъп до всички услуги, предоставяни kerberized от Ubuntu сървър. iSCSI поддръжка iSCSI Инициатор е напълно интегрирана в ядрото, което позволява Убунту за монтиране на iSCSI цели като блок устройство. iSCSI е преведена на Ubuntu Server монтажник ако iscsi = вярно е преминал върху ядрото командния ред в началото на инсталационния процес. Памет за защита Допълнителни достъп проверки са добавени, така че / Dev / Памет и / Dev / kmem може да се използва само за достъп до устройството памет. Тези промени ще спомогнат защита срещу rootkits и друг зловреден код. Колкото по-ниска 64K системна памет, вече не е Адресируемата по подразбиране. Това ще ви помогне да се защитава срещу зловреден код, който се опитва да лоста ядрото грешки в сигурността уязвимости. Заявленията компилира като позиция Независими изпълнимите (пай) сега са поставени в памет в непредсказуеми места, което прави трудно за сигурност уязвимости да бъде използвано. SELinux поддръжка В допълнение към подкрепата AppArmor, Ubuntu 8,04 LTS сега включва подкрепа за сигурност засилено Linux (SELinux). Система за сигурност, особено за гарантиране на високо пазар, може да бъде предоставена помощта SELinux - A ядрото функция позволяваща фини зърна задължителен контрол на достъпа (т.е., вида на нарушенията, ролята базирани разрешение). SELinux е на разположение във Вселената хранилище и могат да бъдат инсталирани чрез "selinux" пакет. umenu WinFOSS и Windows софтуер с отворен код са заменени от umenu, обикновено българско министерство, която позволява на потребителя инсталирате Ubuntu от Windows използвайки Wubi, инсталирате Ubuntu на дял, без да е необходимо да направят своя CD-ROM устройството на първата обувка, и научете повече за Ubuntu в www.ubuntu.com уебсайт. Virtualization KVM сега е напълно поддържа възможност за виртуализация, и libvirt и virt-мениджър също са били интегрирани в Ubuntu, които дават възможност за лесно създаване и гост основния управление на виртуални машини на кутията. Virt-мениджър може да се използва за администриране на гостите на отдалечен сървър. Ядрото също включва virtio, значително подобряване на I / O в изпълнение на гостите. Wubi Налице е нова опция за инсталиране Windows потребители. Wubi позволява на потребителите да инсталирате и деинсталирате Ubuntu както всяка друга Windows приложение. Тя не изисква специален дял, нито засяга съществуващите bootloader, но потребителите могат да получат двойна обувка настройка почти идентична с пълна инсталация. Wubi работи с физически CD или в режим на готовност сами, като изтеглите подходящо ISO да инсталирате от. Той може да се намери на основата на CD, както Wubi.exe. Една пълна инсталация в специален дял е все още се препоръчва, но Wubi е страхотен начин да се опитаме Ubuntu за няколко дни и седмици преди извършване посветен диск ресурси. Инсталиране Файлови системи са монтирани с relatime хълма опцията по подразбиране, за по-добра ефективност. Повече информация за тази функция е на разположение на kerneltrap.org. LTSP Заместник-CD сега дава възможност бързо да инсталирате LTSP терминален сървър. Можете да прочетете повече за тази функция на HTTPS: / / help.ubuntu.com / общността / Ub...SPQuickInstall. Изтеглям Махни го, докато е горещо. Посетете страницата за изтегляне, за да Ubuntu 8,04 LTS сега, или видите списък на други начини да получите Ubuntu. Моята система: Cewy на чудно macine
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Аз съм ужасно съжалявам за неудобството и да сте вие, причинени от моите над информативен пост моля на себе си тъга
|
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
|
Проблем е. Моят NVidia драйвер doesn't работа с него. Аз не знам защо, той е работил с Ubuntu 7,10, но не и 8
|
|
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
|
Цитат:
Цитат:
![]() Аз съм просто го изтеглите сега. Аз доста като Ubuntu в момента. Ще видите как съм се с инсталирането му на лаптоп.
|
|
|||
|
|||
|
Току-що инсталирана мента на лаптопа: D му вървят добре: D Имам нужда да инсталирате Windows първо преди съм кален в моя компютър толкова прозорците ми даде 15 bsod и отказа да обувка
|
|
|
|||
|
|||
|
Вземи windoze версия на ровя като застрахователни!
|
|||
|
|||
|
Какво искаш да кажеш Майк? използвате Windows Boot товарач BCD?
|
|
|
|||
|
|||
|
Можете да изтеглите версията на ларва, която работи от началото windoze менюто, така че ако имате нужда от ремонт windoze и ще изгубиш Linux кльопам Вие можете да имате достъп до Linux. Можете да сложат вписване в windoze проекта меню, за да стартирате Linux ровя меню и един от Linux проекта меню разбира се получава обратно към windoze една.
Потърсете grub4dos: HTTPS: / / sourceforge.net/projects/grub4dos Повярвайте ми, рано или късно или Linux или windoze ще изключите други, освен ако не направите това!