menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Computer Software > Linux & Alternativní OS

Register

Ubuntu 8.04 Hardy Heron LTS

Reply

Thread Nástroje
Old 24. dubna 2008, 14:06
Dárce Skupina

je uvolněna!
nemá smysl, protože když to stahování je server odkapané nyní díky všem BitTorrent
Ubuntu 8.04 LTS přináší nejnovější a největší GNOME 2.22.1 s řadou nových funkcí a vylepšení, jako je nová verze na [WWW] správce souborů Nautilus, který používá rychlejší a spolehlivější GVFS backend a zobrazuje seznam možných akcí po vložení vyměnitelného média, applet mezinárodních hodin, které mohou zobrazovat čas a informace o počasí na různých místech po celém světě, nové Seahorse keyring manager, a Google Kalendář podporu v Evolution.

Linuxové jádro 2.6.24

Tato zpráva obsahuje 2.6.24-16.30 jádro založené na 2.6.24.3. To přináší významné vylepšení a oprav, které byly sloučeny v posledních měsících do hlavních jader, včetně:

*

dynticks podpora pro amd64, přináší stejný výkon spoření již k dispozici na 32-bitové systémy na 64-bitové notebooky a stolní počítače
*

o "poctivé Kompletně Plánovac", nový plánovač procesů zavedených v Linuxu 2.6.23, který poskytuje lepší interaktivní představení.

PolicyKit

PolicyKit umožňuje jemné-zrnitá ovládání uživatelského oprávnění a zvyšuje použitelnost a bezpečnost tím, že umožňuje správu aplikací, které mají být spuštěn jako normální uživatel a získat další privilegia dynamicky pouze pro privilegované místo operace vyžadující celou aplikaci spustit jako root.

Ubuntu 8.04 funkcí PolicyKit integraci do "sítě", "Uživatelé a skupiny", "Služby" a "Čas a datum" nástroje v Systém / Správa menu a panel applet hodiny pro registraci, stejně jako gnome-mount-a HAL pro Jemné-zrnitá kontrola přístupu k zařízení a řízení napájení. Všechna práva mohou být nastaveny pomocí Systém / Správa / Povolení rozhraní, které sám používá PolicyKit pro pověřující změny.

PulseAudio

Tato zpráva přichází předinstalovány s PulseAudio zvukový server, který umožňuje míchat audio z více aplikací spolu, přiřazovat audio z jednotlivých aplikací ke specifickým zvukovým kartám, upravovat hlasitosti jednotlivých aplikací, a provádět pokročilé operace na zvukové proudy, jako je převedení zvuku na jiném počítači nebo změny vzorku formáty a kanálu počítá.
Xorg 7.3

Nejnovější verze X Window System, Xorg 7.3, je poskytována s důrazem na lepší automatické s minimálním konfiguračním souboru.

Tato verze přináší novou rozlišení obrazovky utilita, která uživatelům umožňuje dynamicky nastavit rozlišení, obnovovací frekvenci a rotaci druhého monitoru. To se hodí zejména pro uživatele notebooků, kteří se připojují k projektoru nebo externího monitoru.

gnome-display-properties.png
Nové funkce softwaru
Firefox 3 Beta 5

Firefox 3 Beta 5 je výchozím prohlížečem, přináší mnohem lepší integraci systému včetně GTK tlačítek ve formě webové stránky, rodák GTK tiskový dialog, file chooser dialogs s náhledy obrázků a ikon, které se shoduje s theming desktopové prostředí.

Brasero

Brasero na CD / DVD aplikace, která doplňuje CD / DVD hořící funkce Nautilus a nahradí Serpentine audio CD vypalování utilita, je nainstalována ve výchozím nastavení.

brasero.png
Předání

GTK verzi populárního Předání BitTorrent klient přijde předinstalované v Ubuntu 8.04 LTS, nahradí Gnome Bittorrent download.

přenos-gtk.png
Svět Hodiny Applet

Integrace funkcí na intlclock appletu, GNOME panel hodiny v tomto vydání mohou zobrazovat čas a počasí v různých místech.

Vinagre

Nové Vinagre vzdálenou plochu (VNC) klient je nainstalován, nahrazující xvnc4viewer.

Vinagre umožňuje uživateli prohlížet více strojů najednou, můžete automaticky objevovat servery v síti bez nutnosti ruční konfigurace (přes Avahi), a můžete sledovat nedávno používané a oblíbené spojení.
Nekomplikované Firewall

Ubuntu 8.04 LTS zpráva obsahuje ufw (nekomplikované Firewall), nový host-aplikace založené firewall konfigurovatelný z příkazové řádky, který je navržen tak, aby se podávají firewallem jednodušší pro koncové uživatele a zároveň Nedostávám v cestě správce sítě.
Totem

Tento film přehrávač Totem má nyní YouTube plugin, který umožňuje vyhledávat a přehrávat YouTube videa přímo na místní vyhledávání plugin pro vyhledávání video souborů přes Tracker a DVB podpora, která vám umožní sledovat digitální TV vysílání.
Inkscape

Inkscape 0.46, který je k dispozici v Universe, je významnou aktualizaci, která přináší nativní podporu PDF, poskytuje snadné, open source řešení pro editaci textu a grafiky v PDF dokumentech. Uživatelé ocení schopnost vypracovat letáky, plakáty a jiné dokumenty, ukládat je ve formátu PDF (nebo jako nativní. SVG) v Inkscape, a poslat je do tiskárny pro tisk bez stále ponechává Ubuntu nebo ložných vhodný nástroj.
Nové a vylepšené Podpora
Integrace ActiveDirectory

Podobně Open, dostupný z repozitáře Universe, umožňuje bezproblémovou integraci Ubuntu v rámci služby Active Directory sítě. Uživatelé mohou používat své AD pověřeními pro přihlášení do Ubuntu stroje a přístup kerberized jakékoliv služby, kterou poskytuje Ubuntu server.
iSCSI podpora

iSCSI Iniciátor byl plně integrován do jádra, což umožňuje připojit Ubuntu iSCSI cíle jako bloková zařízení. iSCSI je dostupné v instalátoru Ubuntu serveru, pokud iscsi = true přenesen na příkazovou řádku jádra na začátku instalačního procesu.
Ochrana paměti

Additional přístup kontroly byly doplněny tak, že / dev / mem a / dev / KMEM lze použít pouze pro přístup k paměti přístroje. Tyto změny pomohou bránit před rootkity a další škodlivý kód.

Spodní 64K systémové paměti již není adresovatelný standardně. Toto opatření přispěje k obraně proti škodlivému kódu, který se pokouší využít chyb do jádra se zabezpečením.

Aplikace kompilované jako postoj Nezávislí spustitelnými (PIE) jsou nyní umístěny v paměti nepředvídatelná místa, takže je těžší pro zabezpečením, které lze využít.
Podpora SELinux

Kromě podpůrných AppArmor, Ubuntu 8.04 LTS nyní obsahuje podporu pro zvýšenou bezpečnost Linuxu (SELinux). Systému zabezpečení, zejména v oblasti high-pojištění trhu, může být poskytována pomocí SELinux - vlastnost jádra umožňující jemné-zrnitá povinné řízení přístupu (např. vynucení typu, Role-based povolení). SELinux je dostupný ve Universe a může být instalován pomocí "selinux" balíček.
umenu

WinFOSS a Windows open source software byly nahrazeny umenu, jednoduchý raketomet, který uživateli umožňuje instalovat Ubuntu z Windows pomocí Wubi, nainstalovat Ubuntu na oddíl, aniž by bylo nutné provést jejich CD-ROM první zaváděcí zařízení a zjistit více informací o Ubuntu na www.ubuntu.com webových stránkách.

Virtualizace

KVM je nyní plně zachována možnost pro virtualizaci a libvirt a Virt-manager byly rovněž začleněny do Ubuntu, která umožňuje snadné vytváření hosta a základní správu virtuálních strojů z krabice. Virt-manager může být použit ke správě hostů na vzdáleném serveru.

Jádro také obsahuje virtio, výrazně zlepšit I / O výkon v hostů.
Wubi

Je zde nová možnost instalace pro uživatele Windows. Wubi umožňuje uživatelům nainstalovat i odinstalovat Ubuntu jako každé jiné Windows aplikace. Nevyžaduje jednu oblast, ani existující zavaděč, a přesto mohou uživatelé zaznamenat dvojí-boot nastavit téměř totožný s úplnou instalaci. Wubi pracuje s fyzickým CD nebo v režimu stand-alone ", stažením vhodný pro instalaci z ISO. To lze nalézt v kořenovém adresáři CD jako Wubi.exe. Kompletní instalace na jednu oblast je stále doporučena, ale Wubi je skvělým způsobem, jak vyzkoušet Ubuntu na pár dnů a týdnů před zavazujících věnované disku zdrojů.

Instalace

Souborové systémy jsou nyní s namontovanými relatime hoře volba ve výchozím nastavení pro lepší výkon. Více informací o této funkci je k dispozici na kerneltrap.org.
LTSP

Alternativního CD nyní poskytuje rychlou možnost nainstalovat LTSP terminálový server. Můžete si přečíst více o této funkci v https: / / help.ubuntu.com / obec / Ub...SPQuickInstall.
Stáhnout

Stáhnout zároveň je to horké. Navštivte stránku pro stažení dostat Ubuntu 8.04 LTS nyní, nebo zobrazíte jiné způsoby, jak dostat Ubuntu.

Můj systém: Cewy se divit Macine

Processor (s):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Základní deska:
ASUS p5q deluxe
Paměť RAM:
4 harpuna OCZ 1066MHz SLI
Grafické karty (s):
nvidia evga 8800 ultra ko
Zvuková karta:
palubě
Pevný disk (y):
750 harpuna Seagate, 32meg cache
Optická mechanika (s):
3 asus dvd spisovatelé, LightScribe
Case / PSU:
lian-li armoursuite PC-P60
Chlazení:
tuniq věž
Síť / Internet:
Duální Gigabit LAN porty
Monitor (s):
24 "dell 2408wfp
Operační systém (y):
winfail průhled 64 | ubuntu / arch linux
Old 25. duben 2008, 07:07
Dárce Skupina

A odkaz by udělal!

http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.04-lts-desktop

Old 25. duben 2008, 09:09
Dárce Skupina

Jsem strašně líto, že může mít i nepříjemnosti způsobené vám můj post, prosím více informativní pozornost mým trápením
Old 25. duben 2008, 09:09
Dárce Skupina

Old 25. duben 2008, 12:25
Člen Skupina

Problém je. Moje nVidia ovladače doesnt práce s ním. Nevím, proč to fungovalo s Ubuntu 7.10, ale ne 8
Old 26. dubna 2008, 15:39
Moderátor skupiny

Citace:
Původně Poslal Mike0001 View Post
Citace:
Původně Poslal Cew27 View Post
Jsem strašně líto, že může mít i nepříjemnosti způsobené vám můj post, prosím více informativní pozornost mým trápením
Je to vlastně dost dobré pro naše SEO mít informace opakovat tady

Jsem prostě stahování je teď. Jsem docela rád Ubuntu okamžiku. Uvidí, jak jsem si s instalací na notebook.

Můj systém: Eclipse

Processor (s):
Intel c2d E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Základní deska:
Asus P5Q Pro
Paměť RAM:
OCZ 8gigabajt 800MHz
Grafické karty (s):
Saphire Radeon 4850
Zvuková karta:
Palubní
Pevný disk (y):
Naprostá
Optická mechanika (s):
Sony al cheapo jedna.
Case / PSU:
Antec tři sta
Chlazení:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 případu fanoušků.
Síť / Internet:
Titan ADSL
Monitor (s):
Duální 19 "LCD
Operační systém (y):
XP SP3
Old 27. dubna 2008, 01:59
Dárce Skupina

Jen jsem mint nainstalován na notebooku: D jeho chod i: D Musím se znovu-instalaci oken před první hardy dát i na mé pracovní ploše Windows mi dal 15 bsod a odmítl boot
Old 27. dubna 2008, 13:11
Dárce Skupina

Citace:
Původně Poslal Cew27 View Post
Jen jsem mint nainstalován na notebooku: D jeho chod i: D Musím se znovu-instalaci oken před první hardy dát i na mé pracovní ploše Windows mi dal 15 bsod a odmítl boot
Získejte windoze verzi grub jako pojištění!

Old 27. dubna 2008, 15:15
Dárce Skupina

Co myslíš Miku? použití oken zavadec BCD?
Old 28. dubna 2008, 01:51
Dárce Skupina

Zde si můžete stáhnout verzi grub, které běží od windoze start menu, takže pokud potřebujete opravit windoze a ty ztratíš linux grub můžete používat linux. Můžete zkusit vložit nějakou položku na windoze start menu pro spuštění linux grub menu a jedna na linux start menu samozřejmě vás zpět na windoze jedna.

Podívejte se na grub4dos:

https: / / sourceforge.net/projects/grub4dos

Věřte mi, dříve či později buď Linux nebo windoze vypne ostatní, pokud si to!

Reply

Register
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.