manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Software > Linux OS i alternativna

Register

Ubuntu 8,04 Hardy Heron LTS

Reply

Thread Tools
Old 24 tra 2008, 14:06
Donatorska Grupa

je izdao!
no bod je ipak zbog preuzimanja poslužitelju isušen je sada, zbog svih downloads
Ubuntu 8,04 LTS vam donosi najnovije i najveće GNOME 2.22.1 s mnogo novih mogućnosti i poboljšanja, kao što je nova verzija od [WWW] Nautilus file manager koji koristi brže i pouzdanije GVFS pozadina i prikazuje se popis mogućih postupaka prilikom ubacivanja u removable media, međunarodni clock applet koji može prikazivati vrijeme i vremensku prognozu za više lokacija širom svijeta, novi Seahorse keyring manager, i Google Kalendar podršku u Evolution.

Linux kernel 2.6.24

To uključuje oslobađanje zasniva na 2.6.24-16.30 kernel 2.6.24.3. To dovodi u značajnog poboljšanja i popravaka koje su spojene u posljednjih nekoliko mjeseci u mainline kernela, uključujući:

*

dynticks podršku za AMD64, dovodeći iste snage štednje već dostupan na 32-bitnim sustavima za 64-bit laptop i stolna računala
*

je "potpuno velesajma Planer", novi program uvodi u proces Linux 2.6.23 koja omogućava poboljšanu interaktivnu izvedbu.

PolicyKit

PolicyKit omogućuje fino godova kontrolu nad korisnik dozvole i povećava upotrebljivost i sigurnost, dopuštajući da se administrativna aplikacija trčanje kao normalan korisnik i dobit extra privilegije dinamički samo za privilegirane umjesto operacije koje zahtijevaju cijeli program za pokrenuti kao root.

Ubuntu 8,04 značajke PolicyKit integracija u "Network", "Korisnici i grupe", "služba" i "Vrijeme i datum" alate u System / Administration menu-a i ploča clock applet za ovlaštenje, kao i gnome-montažu i za HAL fino godova uređaji za kontrolu pristupa i upravljanja napajanjem. Sve privilegije može konfigurirati pomoću System / Administration / ovlaštenja sučelja, koji se po sebi PolicyKit koristi za autorizirate promjene.

PulseAudio

Ovaj dogoditi se preinstalled otpuštanje s PulseAudio sound server, koji omogućuje kombiniranje audio iz više aplikacija zajedno, dodijeliti audio iz pojedinih specifičnih aplikacija za zvučne kartice, podešavanje razine glasnoće svakog pojedinca aplikaciju, i obavljanje poslovanja na napredne audio tokova poput prijenosa audio na drugo računalo ili mijenjanje uzorka formata i kanala tačkama.
Xorg 7,3

Najnovija verzija je X Window System, Xorg 7.3, je, s naglaskom na bolju autoconfiguration s minimalnim konfiguracijsku datoteku.

To release donosi novu Screen Resolution utility koji omogućava korisnicima da se dinamično konfigurirati rezolucija, brzina osvježavanja i rotacija drugi monitor. To će biti osobito zgodan za laptop korisnike da se spojite na vanjski monitor ili projektor.

gnome-display-properties.png
New Software Funkcije
Firefox 3 beta 5

Firefox 3 Beta 5 je zadani preglednik, donosi mnogo bolju integraciju sustava uključujući GTK dugmad u obliku web stranice, rodom GTK print dialog file chooser dijaloga sa slike Previews, a theming ikonu koja odgovara desktop okruženju.

Brasero

The Brasero CD / DVD spaljivanje aplikaciju, koja nadopunjuje CD / DVD spaljivanje funkcije Nautilus i zamjenjuje serpentina audio CD spaljivanje utility, je instaliran po defaultu.

brasero.png
Prijenos

The GTK verziju popularnog Transmission BitTorrent klijent dolazi preinstalled in Ubuntu 8,04 LTS, zamjenjujući Gnome BitTorrent Downloader.

transmission-gtk.png
World Clock applet

Integriranje funkcije uređaja intlclock applet, na Gnome panel sat u ovom oslobađanje može prikazati vrijeme i vremensku prognozu na više mjesta.

Vinagre

The new Vinagre Remote Desktop (VNC) klijent je instaliran po defaultu, zamijenivši xvnc4viewer.

Vinagre omogućava korisniku da biste vidjeli više strojeva istovremeno, može automatski otkriti poslužitelji na mreži bez ručna konfiguracija (preko Avahi), i mogu pratiti u zadnje vrijeme koriste i omiljeno veze.
Nekompliciran Firewall

The Ubuntu 8,04 LTS release uključuje ufw (nekompliciran Vatrozid), novi host-based firewall aplikacija podesiv iz naredbenog retka, koji je osmišljen kako bi lakše administriranje vatrozida za krajnje korisnike, dok ne dobije, na način mrežnog administratora.
Totem

The film Totem player sada ima YouTube dodatak koji omogućuje traženje i igru YouTube video zapise izravno, lokalno pretraživanje čep za tragaju za video datoteke putem Tracker i DVB podrška Vam omogućava da gledati digitalne TV emisijama.
Inkscape

Inkscape 0,46, koja je dostupna u Universe repozitorija, veliki je ažuriranje koje uvodi native PDF podrška, pruža jednostavan, open source rješenje za uređivanje teksta i grafike u PDF dokumente. Korisnici će biti u stanju uvidjeti da sastavi letaka, plakata i drugih dokumenata, ih spremiti kao PDF (ili kao maternji. SVG) in inkscape i slati ih na tiskaru za tisak bez napuštanja Ubuntu ili učitava jedan vlasnički alat.
Nova i poboljšana podrška
ActiveDirectory integracije

Isto tako na otvorenom, na raspolaganju iz Universe repozitorija, omogućuje bešavne integraciju unutar Ubuntu Active Directory mrežu. Korisnici mogu koristiti svoje AD vjerodajnice za prijavu na Ubuntu strojeva i pristup bilo kojem kerberized pružene usluge od strane Ubuntu server.
iscsi podrška

iscsi pokretač je u potpunosti integriran u kernel, dopuštajući Ubuntu za montiranje iscsi ciljeve kao blok uređaj. iscsi je dostupan i na Ubuntu Server instalacijski iscsi = true ako je donesen na kernel komandne linije na početku instalacijski proces.
Memorija za zaštitu

Pristup dodatnim provjerama su dodane kako bi / dev / mem i / dev / kmem može koristiti samo za pristup memoriji uređaja. Ove promjene će pomoći braniti protiv rootkits i ostali zlonamjerni kôd.

U donjem 64k sistem memorije više nije adresiran po defaultu. To će pomoći braniti protiv malicioznog koda koji se pokušajima poluge kernel bugove u sigurnost propusta.

Programi kompilirane kao Pozicija Nezavisni izvršne (Pie) su sada smještene u memoriju u nepredvidljivim mjestima, što je teže sigurnosnih propusta koji će se iskoristiti.
SELinux Podrška

Osim podupiranja AppArmor, Ubuntu 8,04 LTS sada uključuje podršku za poboljšane sigurnosti Linux (SELinux). Sustav sigurnosti, posebice za visoko osiguranje tržnice, može se osigurati pomoću SELinux - a kernel značajka dopušta fino godova obvezna kontrola pristupa (tj. provođenja tip, uloga temeljenih autorizacija). SELinux je dostupna u svemiru repozitorij i može se instalirati preko "selinux" paket.
umenu

WinFOSS i open source softvera za Windows su zamijenjena umenu, jednostavna valovodni koji omogućava korisniku instalirati Ubuntu s Windows koristeći Wubi, instalirati Ubuntu na particiju bez potrebe da se CD-ROM-a je prvi boot uređaj i saznajte više o Ubuntu na www.ubuntu.com website.

Virtualizacija

KVM je sada u potpunosti održava izbor za virtualizacije i libvirt i virt-manager su također integrirani u Ubuntu, što omogućava jednostavno kreiranje i gost osnovne upravljanje virtualnim strojevima iz kutija. Virt-manager može se koristiti za administraciju gosti na udaljenom poslužitelju.

The kernel također uključuje virtio, uvelike poboljšava I / O performance u gostima.
Wubi

Tu je i nova opcija instalacije za Windows korisnike. Wubi korisnicima omogućuje instalirati i deinstalirati Ubuntu kao bilo koji drugi Windows program. To ne zahtijeva pridijeljeni particiju, niti utjecati na postojeće bootloader, ali korisnici mogu doživjeti dual-boot setup gotovo identičan potpunu instalaciju. Wubi radi sa fizičkom CD-u ili u samostalan način, preuzimanjem odgovarajući ISO instalirati iz. Može se naći na CD-u korijenu kao Wubi.exe. Cijela instalacija unutar particije posvećen je i dalje preporuča, ali Wubi odličan je način da isprobate Ubuntu za nekoliko dana i tjedana pred izvršenje namjenski disk resursa.

Ugradnja

Datotečne sustave, sada montirana sa relatime montiranje opciju po defaultu, za poboljšanu učinkovitost. Više informacija o ovoj značajki dostupno je na kerneltrap.org.
LTSP

Na CD-izmjenični sada pruža mogućnost da brzo instalirate LTSP terminal server. Možete pročitati više o ovoj značajki u https: / / help.ubuntu.com / zajednica / Ub...SPQuickInstall.
Preuzimanje

Get it dok je vruće. Posjetite stranicu za preuzimanje dobiti 8,04 Ubuntu LTS sada, ili pogledajte popis drugih načina da Ubuntu.

My System: Cewy je čudo macine

Procesor (i):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Matične ploče:
ASUS p5q deluxe
RAM memorija:
4 čeze ocz 1066mhz sli
Grafička kartica (e):
nvidia evga 8800 ultra ko
Sound Card:
onboard
Tvrdi disk (i):
750 čeze SEAGATE, 32meg cache
Optički pogon (e):
3 ASUS DVD piscima, lightscribe
Case / PSU:
armoursuite-lian li pc-p60
Hlađenje:
tuniq toranj
Network / Internet:
dual Gigabit LAN portovi
Monitor (e):
24 "Dell 2408wfp
Operacijski sustav (e):
winfail vidik 64 | Ubuntu / arch linux
Old 25 tra 2008, 07:07
Donatorska Grupa

Veza bi učinio!

http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.04-lts-desktop

Old 25 tra 2008, 09:09
Donatorska Grupa

Ja sam užasno žao neugodnosti JA svibanj imati prouzročena vas preko mojih informativan pošta molimo oprez moje tuge
Old 25 tra 2008, 09:09
Donatorska Grupa

Old 25 tra 2008, 12:25
Member Group

Problem. Moj nVidia driver se raditi s njom. Ne znam zašto, to je radio sa Ubuntu 7,10, ali ne i 8
Old 26 tra 2008, 15:39
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by Mike0001 View Post
Quote:
Originally Posted by Cew27 View Post
Ja sam užasno žao neugodnosti JA svibanj imati prouzročena vas preko mojih informativan pošta molimo oprez moje tuge
To je zapravo prilično dobar za našu SEO imati informacije ponavljaju ovamo

Ja sam samo preuzimanjem odmah. I dosta mi Ubuntu u ovom trenutku. Hoćete li vidjeti kako bi to sa instalacijom na laptop.

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 27 tra 2008, 01:59
Donatorska Grupa

JA pravedan instaliran metvice na laptop: D svojim prikazivanjem dobro: D i morate ponovo instalirati sustav Windows prije nego što sam prvi put otporan na mom desktopu kao prozora mi dali 15 bsod i odbio da boot
Old 27 tra 2008, 13:11
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by Cew27 View Post
JA pravedan instaliran metvice na laptop: D svojim prikazivanjem dobro: D i morate ponovo instalirati sustav Windows prije nego što sam prvi put otporan na mom desktopu kao prozora mi dali 15 bsod i odbio da boot
Nabavite windoze verzija grub kao osiguranje!

Old 27 tra 2008, 15:15
Donatorska Grupa

Kako to misliš Mike? koristiti windows boot loader BCD?
Old 28 tra 2008, 01:51
Donatorska Grupa

Možete preuzeti verziju klopa koja prometuje od windoze početni izbornik, tako da ako vam je potreban za popravak windoze i vi izgubite linux klopa i dalje možete pristupiti Linux. Možete staviti stavku windoze na izborniku Start da biste pokrenuli linux grub izbornik i jedan na linux početni izbornik naravno dobiva natrag na windoze jedan.

Potražite grub4dos:

https: / / sourceforge.net/projects/grub4dos

Vjerujte mi, prije ili kasnije, bilo windoze ili linux će onemogućiti drugim osim ako to učiniti!

Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.