kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógépes szoftver > Linux és OS Alternatív

Register

Ubuntu Hardy Heron 8,04 LTS

Reply

Téma eszközök
Old Április 24 2008, 14:06
Donor Group

Default Ubuntu Hardy Heron 8,04 LTS

ez released!
nincs letöltése de mivel a szerver most már tudható, hogy elszívja a letöltések
Ubuntu 8.04 LTS hozza meg a legújabb és legjobb GNOME 2.22.1 sok új szolgáltatásokat és fejlesztéseket, mint például az új változat a [WWW] Nautilus fájlkezelõben, amely a gyorsabb és megbízhatóbb GVFS backend és megmutatja egy listát a lehetséges intézkedések Feltöltés után a cserélhető adathordozókon, a nemzetközi óra applet, hogy ki tudja mutatni, idő-és időjárási információkat több hely a világon, az új Seahorse keyring vezetője, és a Google Naptár támogatást Evolution.

Linux kernel 2.6.24

Ez a kiadás tartalmazza a kernel 2.6.24-16.30 alapuló 2.6.24.3. Ez azt jelenti, hogy a jelentős fejlesztések és javítások, amelyek egyesült az elmúlt néhány hónapban a mainline kernel, beleértve a következőket:

*

dynticks támogatása amd64, hogy az azonos teljesítmény megtakarítás érhető el már 32-bites rendszerek 64-bites asztali számítógépek és laptopok
*

a "Completely Fair scheduler", egy új folyamat scheduler Linux 2.6.23 bevezetni, amely a jobb interaktív teljesítményt.

PolicyKit

PolicyKit lehetővé teszi a finomabb ellenőrzést felhasználói jogosultságokat, és növeli a használhatóság és a biztonság, lehetővé téve a közigazgatási alkalmazások futtatását, mint egy normál felhasználó és a nyereség további kiváltságokat dinamikusan csak a privilegizált műveletek helyett megköveteli a teljes alkalmazás futtatása rootként.

Ubuntu 8.04 funkciók integrálása PolicyKit a "hálózat", "A felhasználók és csoportok", "szolgáltatások" és az "Idő és dátum" eszközöket a Rendszer / Adminisztráció menü és a panel clock applet az engedély, valamint a gnome-mount és a HAL finomabb hozzáférés-szabályozási eszközök, valamint az energiagazdálkodást. Mind a jogosultságokat lehet beállítani a Rendszer / Adminisztráció / Meghatalmazás interfész, amely maga is PolicyKit, amelyek engedélyezik a változtatásokat.

PulseAudio

Ez a kiadás már preinstalled a PulseAudio megbízható szerver, amely lehetővé teszi a hang-mix több kérelmet együttesen adhatja audio egyes alkalmazások speciális hangkártya, állítsuk be a hangerőt minden egyes kérelmet, és a Speciális műveletek audiót, mint például átadó Az audió egy másik számítógéphez vagy változó minta formátumok és csatorna számít.
Xorg 7,3

A legújabb verziója az X Window rendszert, Xorg 7.3, van, ahol a hangsúly a jobb Automatikus egy minimális konfigurációs fájl.

Ez a kiadás hozza új Képernyőfelbontás segédprogramot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a dinamikusan konfigurálható a felbontás, frissítési gyakoriság és a rotáció a második monitorra. Ez különösen hasznos a laptop felhasználók számára, hogy csatlakozzon a kivetítő vagy a külső monitoron.

gnome-display-properties.png
Új szoftver Functions
Firefox 3 Beta 5

Firefox 3 Beta 5 az alapértelmezett böngésző, ami sokkal jobb rendszer integrálása, beleértve a GTK formában gombok weboldalak, a natív GTK Nyomtatás párbeszédpanelen file chooser párbeszédablakok a kép előnézet, és témakezelési ikon, amely megfelel az asztali környezetet.

Brasero

A Brasero CD / DVD-író alkalmazás, amely kiegészíti a CD / DVD-író funkcióit Nautilus helyezi a Serpentine audio CD-író segédprogram alapértelmezés szerint telepítve van.

brasero.png
Beterjesztés

A GTK verziója Beterjesztés a népszerű BitTorrent kliens preinstalled jön az Ubuntu 8.04 LTS helyett Gnome BitTorrent Downloader.

transmission-gtk.png
Világ Óra kisalkalmazás

Funkciók integrálása a intlclock kisalkalmazás a GNOME panel órát ebben a kiadásban is megjelenik az idő-és időjárás több helyszínen is.

Vinagre

Az új Vinagre Remote Desktop (VNC) kliens telepítése alapértelmezés helyett xvnc4viewer.

Vinagre lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy több gép céljából egyidejűleg automatikusan felfedezni szerver a hálózaton, anélkül, manuális beállítás (via Avahi), és nyomon követik a legutóbb használt és kedvenc kapcsolatokat.
Egyszerű tűzfal

Az Ubuntu 8.04 LTS kiadása tartalmazza ufw (egyszerű tűzfal), egy új, host-alapú tűzfal alkalmazás konfigurálható a parancssorból, amelyet arra terveztek, hogy a tűzfal igazgatásért könnyebb a végfelhasználó számára, miközben nem jut arra a módra, ahogy a hálózati adminisztrátorok.
Totem

A Totem movie lejátszó most már YouTube plugin, hogy lehetővé teszi, hogy keressük meg és játssza le a YouTube videók közvetlenül egy helyi keresés plugin a keresett videofájlokhoz Tracker keresztül, és támogatja, hogy a DVB segítségével nézni digitális TV-adásokat.
Inkscape

Inkscape 0,46, ami elérhető a Universe repository, egy nagyobb frissítés, amely bevezeti a natív PDF támogatás, amely egy egyszerű, nyílt forráskódú megoldás a szöveg és grafika szerkesztésére PDF dokumentumokat. A felhasználók értékelni tudja, hogy dolgozzon ki szórólapok, plakátok, és egyéb dokumentumokat, kivéve azokat a PDF (vagy mint a natív. Svg) az Inkscape, és elküldi őket, hogy a nyomda, a nyomdai anélkül, hogy valaha is elhagyja Ubuntu vagy berakodás a védett eszközt.
Új és továbbfejlesztett támogatása
ActiveDirectory integráció

Hasonlóképpen nyitott, elérhető a Universe repository, lehetővé teszi a zökkenőmentes integrációját Ubuntu egy Active Directory-hálózatban. A felhasználók használhatják az AD hitelesítő log át Ubuntu gép és hozzáférés minden kerberized szolgáltatások egy Ubuntu szerver.
iSCSI támogatása

iSCSI kezdeményező már teljesen integrálódott a kernel, ami az Ubuntu mount iSCSI célokat, mint blokk eszköz. iSCSI elérhető az Ubuntu Server telepítő ha iSCSI = true el a kernel parancs-sor elején a telepítési folyamatot.
Memory Protection

További hozzáférés ellenőrzések egészítették ki annak érdekében, hogy a / dev / mem és a / dev / kmem csak hozzáféréshez használt készülék memóriájába. Ezek a változások segítenek megvédeni a rootkitek és más kártékony kódot.

Az alsó 64K rendszermemória memóriája már nem címezhető alapértelmezetten. Ez segít védekezni a kártékony kód, amely megkísérli, hogy megerősítse a kernel hibákat a biztonsági réseket.

A pályázatokat összesítik Pozíció Független Futtatható (PIE) most helyezik memória kiszámíthatatlan helyeken, megnehezítve a biztonsági réseket kihasználva.
SELinux támogatás

Amellett, hogy támogatja AppArmor, Ubuntu 8.04 LTS immár támogatja a biztonsági megerősített Linux (SELinux). A rendszer biztonságát, különösen a magas biztosítási piacon is segítségével SELinux - egy kernel funkció lehetővé teszi a finomabb kötelező hozzáférés-ellenőrzés (azaz a végrehajtási típusú, szerep-alapú engedély). SELinux elérhető a Universe adattár és telepíthetőségét keresztül "SELinux" csomag.
umenu

WinFOSS és a Windows a nyílt forráskódú szoftverek helyébe umenu egy egyszerű launcher, amelynek segítségével a felhasználó telepítheti az Ubuntu Windows Wubi segítségével, telepítheti az Ubuntu egy partícióra anélkül, hogy a CD-ROM az első boot device, és szeretne többet megtudni Ubuntu a www.ubuntu.com honlapján.

Virtualizálás

KVM immár lehetőség marad, a virtualizáció és a libvirt és virt-manager is integrálni az Ubuntu, ami lehetővé teszi az egyszerű vendég alap létrehozása és kezelése a virtuális gépek ki a dobozból. Virt-manager használható kezelje vendégek egy távoli szerverre.

A kernel is virtio, nagyban javítja I / O teljesítményt vendégeket.
Wubi

Van egy új telepítési lehetőség Windows felhasználók számára. Wubi telepítése lehetővé teszi a felhasználóknak, és távolítsa el az Ubuntu, mint bármilyen más Windows-alkalmazást. Ez nem igényel külön partíciót, és nem érinti a meglévő bootloader, mégis a felhasználók tapasztalatai is kettő beállítás szinte azonos egy teljes telepítés. Wubi dolgozik egy fizikai CD-t vagy a stand-alone módban letölti a megfelelő ISO telepíthetsz. Ez megtalálható a gyökér, mint a CD Wubi.exe. A teljes berendezés egy önálló partíciót is ajánlott, de nem Wubi egy nagyszerű módja annak, hogy próbálja Ubuntu egy pár nap, és héttel elkötelezné dedikált lemezt források.

Telepítés

Állományrendszerekkel most szerelve a relatime csatolási lehetőség alapértelmezés szerint a jobb teljesítményt. További információk Ez a funkció elérhető kerneltrap.org.
LTSP

A helyettes CD mostantól gyors lehetőség telepítéséhez LTSP terminálkiszolgálón. Elolvashatja többet megtudni ezt a funkciót a https: / / help.ubuntu.com / community / Ub...SPQuickInstall.
Letöltés

Get it, míg meleg. Látogassa meg a letöltési oldalt, hogy Ubuntu 8.04 LTS most, vagy megjelenik egy lista más módon, hogy az Ubuntu.

My System: Cewy a csoda macine

Processzor (ok):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Alaplap:
asus p5q deluxe
RAM memória:
4 koncert OCZ 1066MHz SLI
Grafikus kártya (k):
nVidia 8800 Ultra evga ko
Hangkártya:
fedélzeten
Merevlemez (ek):
750 koncert Seagate, 32meg cache
Optikai meghajtó (k):
3 asus dvd író, LightScribe
Case / tápegység:
Lian-li armoursuite pc-P60
Hűtés:
tuniq torony
Hálózat / Internet:
Két Gigabit LAN portok
Monitor (ok):
24 "Dell 2408wfp
Operációs rendszer (ek):
winfail Vista 64 | ubuntu / linux arch
Old Április 25 2008, 07:07
Donor Group

Egy link volna!

http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.04-lts-desktop

Old Április 25 2008, 09:09
Donor Group

Én borzasztóan sajnálom a kényelmetlenségért i okozhat Önnek, mint én tájékoztató utáni kérjük szívleljék én bánatom
Old Április 25 2008, 09:09
Donor Group

Old Április 25 2008, 12:25
Csoport tagja

Probléma van. Saját nVidia driver nem dolgozik vele. Nem tudom miért, azt dolgozott Ubuntu 7.10, de nem 8
Old Április 26 2008, 15:39
Moderátor Csoport

Idézet:
Originally Posted by Mike0001 View Post
Idézet:
Originally Posted by Cew27 View Post
Én borzasztóan sajnálom a kényelmetlenségért i okozhat Önnek, mint én tájékoztató utáni kérjük szívleljék én bánatom
Ez valóban nagyon jó a SEO, hogy az információ ismételt ide

Én csak letöltése most. Én egészen az Ubuntu, mint az adott pillanatban. Vajon hogyan jutok be a telepítés, hogy a laptop.

My System: Eclipse

Processzor (ok):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Alaplap:
Asus P5Q Pro
RAM memória:
OCZ 8GB 800MHz
Grafikus kártya (k):
Saphire Radeon 4850
Hangkártya:
Onboard
Merevlemez (ek):
Túlnyomó
Optikai meghajtó (k):
Sony al cheapo egyet.
Case / tápegység:
Antec Háromszáz
Hűtés:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 esetben rajongók.
Hálózat / Internet:
Titan ADSL
Monitor (ok):
Dual 19 "LCD
Operációs rendszer (ek):
XP SP3
Old Április 27 2008, 01:59
Donor Group

Most telepített mint a laptop: D, hogy jól működik: D, I, hogy újra kell telepíteni a Windows első előtt Tegyem Hardy én asztali Windows adta nekem 15 BSOD és megtagadta a boot
Old Április 27 2008, 13:11
Donor Group

Idézet:
Originally Posted by Cew27 View Post
Most telepített mint a laptop: D, hogy jól működik: D, I, hogy újra kell telepíteni a Windows első előtt Tegyem Hardy én asztali Windows adta nekem 15 BSOD és megtagadta a boot
Kérjen windoze változata grub biztosítás!

Old Április 27 2008, 15:15
Donor Group

Mit értesz mike? használja a Windows boot loader BCD?
Old Április 28 2008, 01:51
Donor Group

Letöltheti változata fut a grub, hogy a Start menü windoze úgy, hogy ha szükség van a javítási windoze és elveszíted a linux grub továbbra is hozzáférhet linux. Tudod hogy egy bejegyzést az a Start menü windoze, hogy a linux grub menüben, és egy a Linux Start menü természetesen kap vissza a windoze egy.

Keresse grub4dos:

https: / / sourceforge.net/projects/grub4dos

Hidd el, előbb-utóbb akár Linux vagy windoze letiltja a többi, csak ha ezt!

Reply

Register
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.