rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron

Reply

Narzędzia wątku
Old 24 kwiecień 2008, 14:06
Grupa dawcy

Default Ubuntu 8.04 LTS Hardy Heron

jest zwolniony!
żadnym punkcie pobierania mimo to, ponieważ serwer jest teraz odsączonych powodu wszystkie pliki do pobrania
Ubuntu 8.04 LTS przynosi najnowsze i najlepsze GNOME 2.22.1 wiele nowych funkcji i ulepszeń, takich jak nowa wersja z [www] Nautilus, menedżer plików, który korzysta z szybszą i bardziej niezawodną GVFS backend i pokazuje listę możliwych działań na wprowadzenie nośników, międzynarodowy aplet zegara, który może pokazać czas i informacje o pogodzie w wielu miejscach na całym świecie, nowe Seahorse Menedżer bazy kluczy, Kalendarz Google i wsparcie w Evolution.

Jądro Linuksa 2.6.24

Ta wersja zawiera 2.6.24-16.30 oparty na jądrze 2.6.24.3. Daje to w znaczących ulepszeń i poprawek, które zostały połączone w ciągu ostatnich kilku miesięcy do głównego jądra, w tym:

*

dynticks wsparcie dla amd64, zwiększając tym samym moc oszczędności już dostępna na 32-bitowej do 64-bitowego laptopów i desktopów
*

w "Completely Fair Scheduler", nowy program wprowadzony w procesie Linux 2.6.23, która zapewnia poprawę wydajności interaktywnych.

PolicyKit

PolicyKit pozwala subtelną kontrolę nad uprawnieniami użytkowników i zwiększa użyteczność i bezpieczeństwo, pozwalając administracyjnych wniosków, które należy uruchomić jako zwykły użytkownik i uzyskanie dodatkowych przywilejów dynamicznie tylko dla uprzywilejowanych, zamiast operacji wymagających całej aplikacji uruchamiane jako root.

Ubuntu 8.04 funkcje PolicyKit integracji z "Sieci", "Użytkownicy i grupy", "Usługi" oraz "Godzina i data" narzędzi systemowych / Administracja menu i panelu apletu zegara o wydanie pozwolenia, jak również montowania i gnome-HAL dla drobnoziarnistych kontroli dostępu do urządzenia i zarządzanie energią. Wszystkie uprawnienia można skonfigurować przy użyciu System / Administracja / Zezwolenia interfejs, która sama korzysta PolicyKit upoważniająca zmiany.

PulseAudio

Ten pochodzi z preinstalowanym serwer dźwięku PulseAudio, który pozwala na mix audio wraz z wielu aplikacji, przypisać dźwięk z poszczególnych wniosków do poszczególnych kart dźwiękowych, dostosowanie poziomu głośności poszczególnych aplikacji oraz wykonywać zaawansowane operacje na strumienie audio, takich jak przenoszenie audio do innego komputera lub zmiany formatów i próbki kanału liczy.
Xorg 7.3

Najnowsza wersja systemu X Window, Xorg 7.3, jest pod warunkiem, ze szczególnym naciskiem na lepsze autokonfiguracji z minimalnym plik konfiguracyjny.

Ta wersja przynosi nowe Rozdzielczość ekranu narzędzie, które pozwala użytkownikom na dynamicznie skonfigurować rozdzielczość, częstotliwość odświeżania i rotacji drugiego monitora. Będzie to szczególnie przydatny dla użytkowników laptopów, które łączą do zewnętrznego monitora lub projektora.

gnome-display-properties.png
Nowe funkcje oprogramowania
Firefox 3 Beta 5

Firefox 3 Beta 5 jest domyślną przeglądarką, która znacznie lepiej integracji systemów w tym GTK przycisków w formie stron internetowych, native GTK drukuj oknie Chooser plik z okna podglądu obrazu i theming ikony pulpitu, które pasuje do otoczenia.

Brasero

W Brasero CD / DVD wniosek, który uzupełnia CD / DVD funkcje Nautilus i zastępuje Serpentine audio CD burning narzędzie jest instalowane domyślnie.

brasero.png
Przekazanie

GTK wersja popularnego klienta BitTorrent Przekazanie pochodzi preinstalowany w Ubuntu 8.04 LTS, zastępując Gnome BitTorrent Downloader.

przekazanie-gtk.png
World Clock Applet

Integracja funkcji z intlclock aplet, GNOME panelu zegar w tym wydaniu może wyświetlać czas i pogoda w wielu lokalizacjach.

Vinagre

Nowy Vinagre zdalnego pulpitu (VNC) klient jest domyślnie instalowany, zastępując xvnc4viewer.

Vinagre pozwala użytkownikowi na wyświetlanie wielu maszynach jednocześnie może automatycznie wykrywa serwery w sieci bez konieczności ręcznej konfiguracji (poprzez Avahi) i mogą śledzić ostatnio używane i ulubionych połączeń.
Niepowikłane Firewall

W Ubuntu 8.04 LTS prasowa zawiera ufw (nieskomplikowaną Firewall), nowy host-based firewall stosowania konfigurowalną z linii poleceń, które jest przeznaczone do zarządzania firewallem łatwiejsze dla użytkowników końcowych, podczas gdy nie ma w zasadzie administratorów sieci.
Totem

W Totem odtwarzacz filmów obecnie YouTube wtyczki, które pozwala na wyszukiwanie i odtwarzanie filmów wideo YouTube bezpośrednio lokalnego wyszukiwania wtyczki do poszukiwania plików wideo za pośrednictwem Tracker i DVB wsparcie, które pozwala na oglądanie telewizji cyfrowej transmisji.
Inkscape

Inkscape 0.46, który jest dostępny w repozytorium Universe, jest jednym z najważniejszych aktualizacji wprowadza native PDF wsparcia, zapewniając łatwy, open source rozwiązania do edycji tekstu i grafiki w formacie PDF dokumentów. Użytkownicy z pewnością docenią możliwość sporządzenia ulotki, plakaty i inne dokumenty, zapisywać je w formacie PDF (lub jak native. Svg) w Inkscape, a następnie wysłać je do drukarni do drukowania bez opuszczania Ubuntu lub załadunku prawnie narzędzia.
Nowe i udoskonalone Support
ActiveDirectory integracji

Podobnie Otwórz dostępny w repozytorium Universe, umożliwia bezproblemową integrację Ubuntu Active Directory w sieci. Użytkownicy mogą korzystać ze swoich mandatów AD zalogować na Ubuntu maszyn kerberized i dostęp do wszelkich usług świadczonych przez serwer Ubuntu.
iSCSI wsparcia

Inicjator iSCSI został w pełni zintegrowany w jądrze, umożliwiające zamontowanie Ubuntu iSCSI cele jako urządzenie blokowe. iSCSI jest dostępny w Ubuntu Server instalator jeżeli iSCSI = true jest przekazywana na linii poleceń jądra na początku procesu instalacji.
Ochrona pamięci

Dodatkowe kontrole dostępu zostały dodane, tak że / dev / mem i / dev / kmem mogą być wykorzystywane wyłącznie do dostępu do pamięci urządzenia. Zmiany te przyczynią się bronić przed rootkitów i innego złośliwego kodu.

Niższa 64K pamięci systemowej jest już adresowalnym domyślnie. Pomoże to w obronie przed złośliwym kodem, który próbuje dźwigni jądra błędy na luki w zabezpieczeniach.

Wnioski kompilowany jako stanowisko Niezależnego wykonywalne (PIE) są obecnie wprowadzane do pamięci w nieprzewidywalnych miejscach, co utrudnia zabezpieczenie usterek, które mają być eksploatowane.
SELinux Support

Oprócz wspierania AppArmor, Ubuntu 8.04 LTS zawiera teraz wsparcie dla bezpieczeństwa Enhanced Linux (SELinux). System bezpieczeństwa, w szczególności dla zapewnienia wysokiej rynku mogą być przekazywane z wykorzystaniem SELinuxa - jądra funkcję umożliwiającą drobnoziarnistych obowiązkowej kontroli dostępu (tj. rodzaj egzekucji, opartych na rolach pozwolenia). SELinux jest dostępny w repozytorium Universe i może być zainstalowany przez "selinux" pakiet.
umenu

WinFOSS i Windows oprogramowania "open source" zostały zastąpione przez umenu, prosty wyrzutni, które pozwala użytkownikowi zainstalować Ubuntu z systemu Windows przy użyciu Wubi zainstalować Ubuntu na partycji bez konieczności dokonywania ich CD-ROM pierwszym uruchomieniu urządzenia i dowiedzieć się więcej na temat Ubuntu na www.ubuntu.com stronie internetowej.

Wirtualizacja

KVM jest teraz w pełni utrzymane opcją dla wirtualizacji, a libvirt i virt-manager zostały również zintegrowane w Ubuntu, pozwalający na łatwe tworzenie i ocena według podstawowego zarządzania wirtualnych maszyn na polu. Virt-manager, mogą być używane do administrowania goście na zdalnym serwerze.

Jądro również virtio, znacznie poprawę wydajności we / wy w gości.
Wubi

Pojawiła się nowa opcja instalacji dla użytkowników systemu Windows. Wubi pozwala na zainstalowanie i odinstalowanie Ubuntu jak każdy inny aplikacji systemu Windows. Nie wymaga specjalnej partycji, ani nie ma wpływu na istniejące bootloadera, jednak użytkownicy mogą wystąpić dual-boot setup niemal identyczne do pełnej instalacji. Wubi utworów z płyt CD lub fizycznej w trybie pracy samodzielnej, pobierając odpowiednią ISO do instalacji z. Można go znaleźć w katalogu głównym dysku CD jako Wubi.exe. Pełna instalacja w specjalnej partycji jest nadal zalecane, ale Wubi to świetny sposób, aby spróbować Ubuntu na kilka dni i tygodni zanim dedykowanych zasobów dyskowych.

Instalacja

Systemy plików są obecnie montowane z relatime zamontować opcję domyślnie, w celu poprawy wydajności. Więcej informacji o tej funkcji jest dostępna w kerneltrap.org.
LTSP

Zastępca CD przewiduje obecnie możliwość szybkiej instalacji LTSP serwera terminali. Możesz przeczytać więcej o tej funkcji w https: / / help.ubuntu.com / community / Ub...SPQuickInstall.
Pobrać

Pobierz go, it's hot. Odwiedź stronę pobierania, aby pobrać Ubuntu 8.04 LTS się, lub zobaczyć listę innych sposobów, aby uzyskać Ubuntu.

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 25 kwi 2008, 07:07
Grupa dawcy

Link musiałby zrobić!

http://www.ubuntu.com/news/ubuntu-8.04-lts-desktop

Old 25 kwi 2008, 09:09
Grupa dawcy

i am terribly sorry niedogodności i może być spowodowane przez mój post na informacje proszę słuchać mojego smutku
Old 25 kwi 2008, 09:09
Grupa dawcy

Old 25 kwi 2008, 12:25
Członek grupy

Problem jest. Mój kierowca nVidia doesnt work with it. Nie wiem dlaczego, nie pracował z Ubuntu 7.10, ale nie 8
Old 26 kwietnia 2008, 15:39
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Mike0001 View Post
Cytat:
Originally Posted by Cew27 View Post
i am terribly sorry niedogodności i może być spowodowane przez mój post na informacje proszę słuchać mojego smutku
Jest to rzeczywiście bardzo dobry dla naszych SEO mieć informacje powtarzane tutaj

Ja jestem tylko pobieranie teraz. I całkiem jak Ubuntu w tej chwili. Czy mogę zobaczyć, jak dostać się na zainstalowanie go w laptopie.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 27 kwiecień 2008, 01:59
Grupa dawcy

I właśnie zainstalował mennicy na laptopie: D jej funkcjonowania dobrze: D i trzeba ponownie zainstalować system Windows przed wytrzymały i umieścić na pulpicie Windows dał mi 15 BSOD i odmówił boot
Old 27 kwiecień 2008, 13:11
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Cew27 View Post
I właśnie zainstalował mennicy na laptopie: D jej funkcjonowania dobrze: D i trzeba ponownie zainstalować system Windows przed wytrzymały i umieścić na pulpicie Windows dał mi 15 BSOD i odmówił boot
Get a windoze wersji grub jak ubezpieczenie!

Old 27 kwiecień 2008, 15:15
Grupa dawcy

Co masz na myśli mike? korzystania z systemu Windows boot loader BCD?
Old 28 kwietnia 2008, 01:51
Grupa dawcy

Można pobrać wersję grub, który działa od windoze menu start, tak że jeśli trzeba naprawić windoze i stracić linux grub nadal można uzyskać dostęp linux. Możesz umieścić wpis na windoze menu start, aby rozpocząć linux grub menu i jeden linux menu start oczywiście dostaje z powrotem do windoze jeden.

Poszukaj grub4dos:

https: / / sourceforge.net/projects/grub4dos

Uwierzcie mi, prędzej czy później albo linux lub windoze będzie wyłączyć innych, chyba że to zrobić!

Reply

Register

Zakładki