![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| jest zwolniony!
żadnym punkcie pobierania mimo to, ponieważ serwer jest teraz odsączonych powodu wszystkie pliki do pobrania Ubuntu 8.04 LTS przynosi najnowsze i najlepsze GNOME 2.22.1 wiele nowych funkcji i ulepszeń, takich jak nowa wersja z [www] Nautilus, menedżer plików, który korzysta z szybszą i bardziej niezawodną GVFS backend i pokazuje listę możliwych działań na wprowadzenie nośników, międzynarodowy aplet zegara, który może pokazać czas i informacje o pogodzie w wielu miejscach na całym świecie, nowe Seahorse Menedżer bazy kluczy, Kalendarz Google i wsparcie w Evolution. Jądro Linuksa 2.6.24 Ta wersja zawiera 2.6.24-16.30 oparty na jądrze 2.6.24.3. Daje to w znaczących ulepszeń i poprawek, które zostały połączone w ciągu ostatnich kilku miesięcy do głównego jądra, w tym: * dynticks wsparcie dla amd64, zwiększając tym samym moc oszczędności już dostępna na 32-bitowej do 64-bitowego laptopów i desktopów * w "Completely Fair Scheduler", nowy program wprowadzony w procesie Linux 2.6.23, która zapewnia poprawę wydajności interaktywnych. PolicyKit PolicyKit pozwala subtelną kontrolę nad uprawnieniami użytkowników i zwiększa użyteczność i bezpieczeństwo, pozwalając administracyjnych wniosków, które należy uruchomić jako zwykły użytkownik i uzyskanie dodatkowych przywilejów dynamicznie tylko dla uprzywilejowanych, zamiast operacji wymagających całej aplikacji uruchamiane jako root. Ubuntu 8.04 funkcje PolicyKit integracji z "Sieci", "Użytkownicy i grupy", "Usługi" oraz "Godzina i data" narzędzi systemowych / Administracja menu i panelu apletu zegara o wydanie pozwolenia, jak również montowania i gnome-HAL dla drobnoziarnistych kontroli dostępu do urządzenia i zarządzanie energią. Wszystkie uprawnienia można skonfigurować przy użyciu System / Administracja / Zezwolenia interfejs, która sama korzysta PolicyKit upoważniająca zmiany. PulseAudio Ten pochodzi z preinstalowanym serwer dźwięku PulseAudio, który pozwala na mix audio wraz z wielu aplikacji, przypisać dźwięk z poszczególnych wniosków do poszczególnych kart dźwiękowych, dostosowanie poziomu głośności poszczególnych aplikacji oraz wykonywać zaawansowane operacje na strumienie audio, takich jak przenoszenie audio do innego komputera lub zmiany formatów i próbki kanału liczy. Xorg 7.3 Najnowsza wersja systemu X Window, Xorg 7.3, jest pod warunkiem, ze szczególnym naciskiem na lepsze autokonfiguracji z minimalnym plik konfiguracyjny. Ta wersja przynosi nowe Rozdzielczość ekranu narzędzie, które pozwala użytkownikom na dynamicznie skonfigurować rozdzielczość, częstotliwość odświeżania i rotacji drugiego monitora. Będzie to szczególnie przydatny dla użytkowników laptopów, które łączą do zewnętrznego monitora lub projektora. gnome-display-properties.png Nowe funkcje oprogramowania Firefox 3 Beta 5 Firefox 3 Beta 5 jest domyślną przeglądarką, która znacznie lepiej integracji systemów w tym GTK przycisków w formie stron internetowych, native GTK drukuj oknie Chooser plik z okna podglądu obrazu i theming ikony pulpitu, które pasuje do otoczenia. Brasero W Brasero CD / DVD wniosek, który uzupełnia CD / DVD funkcje Nautilus i zastępuje Serpentine audio CD burning narzędzie jest instalowane domyślnie. brasero.png Przekazanie GTK wersja popularnego klienta BitTorrent Przekazanie pochodzi preinstalowany w Ubuntu 8.04 LTS, zastępując Gnome BitTorrent Downloader. przekazanie-gtk.png World Clock Applet Integracja funkcji z intlclock aplet, GNOME panelu zegar w tym wydaniu może wyświetlać czas i pogoda w wielu lokalizacjach. Vinagre Nowy Vinagre zdalnego pulpitu (VNC) klient jest domyślnie instalowany, zastępując xvnc4viewer. Vinagre pozwala użytkownikowi na wyświetlanie wielu maszynach jednocześnie może automatycznie wykrywa serwery w sieci bez konieczności ręcznej konfiguracji (poprzez Avahi) i mogą śledzić ostatnio używane i ulubionych połączeń. Niepowikłane Firewall W Ubuntu 8.04 LTS prasowa zawiera ufw (nieskomplikowaną Firewall), nowy host-based firewall stosowania konfigurowalną z linii poleceń, które jest przeznaczone do zarządzania firewallem łatwiejsze dla użytkowników końcowych, podczas gdy nie ma w zasadzie administratorów sieci. Totem W Totem odtwarzacz filmów obecnie YouTube wtyczki, które pozwala na wyszukiwanie i odtwarzanie filmów wideo YouTube bezpośrednio lokalnego wyszukiwania wtyczki do poszukiwania plików wideo za pośrednictwem Tracker i DVB wsparcie, które pozwala na oglądanie telewizji cyfrowej transmisji. Inkscape Inkscape 0.46, który jest dostępny w repozytorium Universe, jest jednym z najważniejszych aktualizacji wprowadza native PDF wsparcia, zapewniając łatwy, open source rozwiązania do edycji tekstu i grafiki w formacie PDF dokumentów. Użytkownicy z pewnością docenią możliwość sporządzenia ulotki, plakaty i inne dokumenty, zapisywać je w formacie PDF (lub jak native. Svg) w Inkscape, a następnie wysłać je do drukarni do drukowania bez opuszczania Ubuntu lub załadunku prawnie narzędzia. Nowe i udoskonalone Support ActiveDirectory integracji Podobnie Otwórz dostępny w repozytorium Universe, umożliwia bezproblemową integrację Ubuntu Active Directory w sieci. Użytkownicy mogą korzystać ze swoich mandatów AD zalogować na Ubuntu maszyn kerberized i dostęp do wszelkich usług świadczonych przez serwer Ubuntu. iSCSI wsparcia Inicjator iSCSI został w pełni zintegrowany w jądrze, umożliwiające zamontowanie Ubuntu iSCSI cele jako urządzenie blokowe. iSCSI jest dostępny w Ubuntu Server instalator jeżeli iSCSI = true jest przekazywana na linii poleceń jądra na początku procesu instalacji. Ochrona pamięci Dodatkowe kontrole dostępu zostały dodane, tak że / dev / mem i / dev / kmem mogą być wykorzystywane wyłącznie do dostępu do pamięci urządzenia. Zmiany te przyczynią się bronić przed rootkitów i innego złośliwego kodu. Niższa 64K pamięci systemowej jest już adresowalnym domyślnie. Pomoże to w obronie przed złośliwym kodem, który próbuje dźwigni jądra błędy na luki w zabezpieczeniach. Wnioski kompilowany jako stanowisko Niezależnego wykonywalne (PIE) są obecnie wprowadzane do pamięci w nieprzewidywalnych miejscach, co utrudnia zabezpieczenie usterek, które mają być eksploatowane. SELinux Support Oprócz wspierania AppArmor, Ubuntu 8.04 LTS zawiera teraz wsparcie dla bezpieczeństwa Enhanced Linux (SELinux). System bezpieczeństwa, w szczególności dla zapewnienia wysokiej rynku mogą być przekazywane z wykorzystaniem SELinuxa - jądra funkcję umożliwiającą drobnoziarnistych obowiązkowej kontroli dostępu (tj. rodzaj egzekucji, opartych na rolach pozwolenia). SELinux jest dostępny w repozytorium Universe i może być zainstalowany przez "selinux" pakiet. umenu WinFOSS i Windows oprogramowania "open source" zostały zastąpione przez umenu, prosty wyrzutni, które pozwala użytkownikowi zainstalować Ubuntu z systemu Windows przy użyciu Wubi zainstalować Ubuntu na partycji bez konieczności dokonywania ich CD-ROM pierwszym uruchomieniu urządzenia i dowiedzieć się więcej na temat Ubuntu na www.ubuntu.com stronie internetowej. Wirtualizacja KVM jest teraz w pełni utrzymane opcją dla wirtualizacji, a libvirt i virt-manager zostały również zintegrowane w Ubuntu, pozwalający na łatwe tworzenie i ocena według podstawowego zarządzania wirtualnych maszyn na polu. Virt-manager, mogą być używane do administrowania goście na zdalnym serwerze. Jądro również virtio, znacznie poprawę wydajności we / wy w gości. Wubi Pojawiła się nowa opcja instalacji dla użytkowników systemu Windows. Wubi pozwala na zainstalowanie i odinstalowanie Ubuntu jak każdy inny aplikacji systemu Windows. Nie wymaga specjalnej partycji, ani nie ma wpływu na istniejące bootloadera, jednak użytkownicy mogą wystąpić dual-boot setup niemal identyczne do pełnej instalacji. Wubi utworów z płyt CD lub fizycznej w trybie pracy samodzielnej, pobierając odpowiednią ISO do instalacji z. Można go znaleźć w katalogu głównym dysku CD jako Wubi.exe. Pełna instalacja w specjalnej partycji jest nadal zalecane, ale Wubi to świetny sposób, aby spróbować Ubuntu na kilka dni i tygodni zanim dedykowanych zasobów dyskowych. Instalacja Systemy plików są obecnie montowane z relatime zamontować opcję domyślnie, w celu poprawy wydajności. Więcej informacji o tej funkcji jest dostępna w kerneltrap.org. LTSP Zastępca CD przewiduje obecnie możliwość szybkiej instalacji LTSP serwera terminali. Możesz przeczytać więcej o tej funkcji w https: / / help.ubuntu.com / community / Ub...SPQuickInstall. Pobrać Pobierz go, it's hot. Odwiedź stronę pobierania, aby pobrać Ubuntu 8.04 LTS się, lub zobaczyć listę innych sposobów, aby uzyskać Ubuntu. My System: Cewy to zastanawiam Macine
|
|
| |||
| |||
|
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| i am terribly sorry niedogodności i może być spowodowane przez mój post na informacje proszę słuchać mojego smutku |
|
| |||
| |||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| Problem jest. Mój kierowca nVidia doesnt work with it. Nie wiem dlaczego, nie pracował z Ubuntu 7.10, ale nie 8 |
|
| ||||||||||||||
| ||||||||||||||
| Cytat: Cytat:
![]() Ja jestem tylko pobieranie teraz. I całkiem jak Ubuntu w tej chwili. Czy mogę zobaczyć, jak dostać się na zainstalowanie go w laptopie.
|
| |||
| |||
| I właśnie zainstalował mennicy na laptopie: D jej funkcjonowania dobrze: D i trzeba ponownie zainstalować system Windows przed wytrzymały i umieścić na pulpicie Windows dał mi 15 BSOD i odmówił boot |
|
| |||
| |||
| Get a windoze wersji grub jak ubezpieczenie!
|
| |||
| |||
| Co masz na myśli mike? korzystania z systemu Windows boot loader BCD? |
|
| |||
| |||
| Można pobrać wersję grub, który działa od windoze menu start, tak że jeśli trzeba naprawić windoze i stracić linux grub nadal można uzyskać dostęp linux. Możesz umieścić wpis na windoze menu start, aby rozpocząć linux grub menu i jeden linux menu start oczywiście dostaje z powrotem do windoze jeden. Poszukaj grub4dos: https: / / sourceforge.net/projects/grub4dos Uwierzcie mi, prędzej czy później albo linux lub windoze będzie wyłączyć innych, chyba że to zrobić!
![]() |
|
| Zakładki |