![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
również mam zainstalowane Ubuntu i Mam problemy, i cant wydają się go ustawić właściwą rozdzielczość jest ustawiona na 1024 x 784 lub coś podobnego, że gdy chcę 1280 x 800 im mój laptop, czy może wyświetlać jako i uruchomiony został okien w tej rezolucji, ja jestem przy pomocy pokładowej Intel Graphics Akcelerator
|
|||
|
|||
|
Zabawny! Tak samo jak moje!
OpenSUSE jest lepiej zorganizowany w zbieraniu wraz ustawienia w taki sposób! http://absolutebeginner.wordpress.co...ubuntu-debian/ Spróbuj umożliwienie logowania administratora, dzięki czemu można drenować sudo, można nauczyć się korzystać z Google, a lot!
|
|||
|
|||
|
dlaczego drenować sude i thaught to było dla mojej własnej ochrony
|
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Użytkownik będzie nadal normalnie login konta, ale wtedy do konserwacji, które wydają SU polecenia, a następnie KORZENIOWE hasła, a następnie masz okno polecenia administratora. Ewentualnie rozpocząć drugą sesję z graficznym admin dostępu. Po tym wszystkim, jest nauka jak stać się admin zamiast robić rzeczy Ubuntu sposób!
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Section "Screen" Identifier "Default Screen" Device "Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller" Monitor "Generic Monitor" DefaultDepth 24 Subsection "Display" Modes "1280x800" EndSubsection EndSection Spróbuj edycji tej sprawie Pozdrawiam: sudo kate / etc/X11/xorg.conf i zmieniać tryby DefaultDepth i linie do koloru. W Gnome mogę zmienić do 1280 x 800 za pośrednictwem Systemu Preferencji, choć Rozdzielczość ekranu. Istnieje podobny mechanizm w KDE.
|
|||
|
|||
|
I to można ustawić, kiedy przechodzą mój laptop, ale przełącza się z powrotem, gdy za pośrednictwem zewnętrznego monitora
|
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Znaleziono tym nie wiedzieć, czy to pomoże: http://ozlabs.org/ ~ jk / docs / mergefb / Ponadto otrzymasz znacznie więcej kilometrów od Ubuntu forach niż tutaj: http://ubuntuforums.org/index.php
|
|||
|
|||
|
Dlaczego Pan powiedzieć newbie wyłączyć sudo? Daj mu szansę, aby dowiedzieć się czegoś pierwsze.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ponieważ wiele dystrybucji nie polegać na sudo su, ale użycie lub administratora logowania.
|
|||
|
|||
|
Kliknij System> Preferencje> Rozdzielczość ekranu a następnie wybrać ekran res.
|