![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hej wszystkim im back, i tu jest moje konfiguracji (sobie z mojej forów)
Po pierwsze jeden opis VirtualBox VirtualBox jest x86 wirtualizacji oprogramowania, pierwotnie stworzony przez niemieckie firmy Innotek, obecnie rozwijany przez Sun Microsystems jako część jego niedziela xVM wirtualizacji platformy. Jest on zainstalowany na istniejącym systemu operacyjnego, w tym stosowania dodatkowych systemów operacyjnych, każdego znanego jako gość OS, można załadować i uruchomić każdy z własnym środowisku wirtualnym. podsumować jego program, który pozwala na uruchomienie innych systemów operacyjnych w niej, i może działać wewnątrz okna Linuksa VirtualBox lub mogę uruchomić ubuntu wewnątrz Vista. ale ja jestem nie tylko ograniczać się do Linuksa i Windows, istnieje wiele obsługiwanych platform anyway, do jak to robiłem również dziś postanowiłem spróbować VirtualBox na moim ubuntu studio mediów i maszyn do gier, mam ją z repo i od razu chciał umieścić na vista, mam błąd, twierdząc, i brakuje modułów jądra i tak patrzył na około ustalić w ubuntu fora i znaleźć tego nie sposób [Sudo apt-get install VirtualBox-ose-modules-`uname-r`] a następnie [Sudo adduser $ USER vboxusers] po instalacji Vista chciałem dostać bezszwowe tryb pracy, jeśli chcesz Seemless trybie kliknij urządzeń, a następnie zainstalować gości dodatki, to będzie pobrać ISO i zamontować go w maszynie wirtualnej i kliknij go uruchomić setup, po tym trybie bez szwu, dynamiczne zmiany rozmiaru okna i sieć będzie w podróży (jeśli sieć isnt pracy sprawdź, czy jest aktywna w ustawieniach) Zacząłem instalacji i po 10 minut to miało miejsce ![]() Zaktualizowano obok, dobra prędkość i zostało wykonane dość szybko ![]() Teraz ten Blew me away, Seemless Tryb. Jak widać mam wiele aplikacje z obu Linux i Windows komposer (linux web dev app, ale podobny do Dreamweaver FOSS) okna kalkulatora menu Start systemu Windows okna wiersza polecenia linux terminal linux kalkulatorem i jeśli spojrzeć na górę można będzie oglądać moją gnome bar wreszcie mój ulubiony tryb, tryb okienkowy (choć bez szwu był niesamowity i pracował tak dobrze, i wolą nieco separacji między systemami operacyjnymi). jak widać to doskonale integruje się z Compiz ![]() Dziękuję niedziela udostępniania takich genialny, wolne FOSS aplikacji! My System: Cewy to zastanawiam Macine
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Przede wszystkim, welcome back
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To niesamowite. Co Mac Leopard ..? Albo jest to, że nielegalne? Słyszałem na temat instalowania go na jabłko laptop zniesienie wewnętrznych HDD i oddanie go w przypadku i podłącz do okna, ale jest to naruszenie T & C ich EULA.
|
| |||
| |||
| Tak, ale jeśli (jak ja) będzie wirtualizacji Linux / BSD w wirtualnych maszyn (przy użyciu Ubuntu i Arch Linux), to nie musisz płacić za system operacyjny. również będę mieć basha na uzyskanie tygrysa zainstalować istnieją hacks tam i tak czy owak, jeśli okazało się, jabłko i was doing it wouldnt one być w stanie znaleźć mojego super tajne polarnych prowadzić liniowane hacking shack |
|
| |||
| |||
| Well done do umysły deprtment do delegowania go na stronie internetowej a następnie .. ![]()
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| |||
| |||
| Jestem niewinny, dopóki winni udowodnić! |
|
| |||
| |||
| podstępne post bump Epic Fail! |
|
| |||
| |||
!Anyway, powrót do tematu. Jak pan się z tym, gdy system operacyjny jest zainstalowany w rzeczywistości? Czy wszyscy oni potrzebują własnych partycji? Cus I'd really love jednym komputerze z podobnym .. wszystkie systemy Więc nie wszyscy .. Ale jak będę mieć DOS Win98 NT XP Vista OSX Leopard Win7 Linux Ubuntu itp.. : P
__________________ "Dlaczego oni [PS3 Slim] trzymać z lądowania UFO na wygląd prostokąta" --- NILAY Patel; Engadget Ep. 160 |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Spróbuj co najmniej ![]() Far wielu ![]() ![]() TwarzeWitamy z powrotem cew27
www.Trade4Free.ie Prawdziwym niebezpieczeństwem nie jest, że komputery zaczną myśleć jak ludzie, ale że ludzie zaczną myśleć jak komputery. Jeżeli nie ma możliwości, nie może być wybór! ![]() My System: Niektóre inne kochanka!
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
|