![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Jakie są zalety / wady instalacji Linuksa jako głównego systemu operacyjnego? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wiele programów jest Windows tylko tak niekorzystnej sytuacji może być kilka rzeczy nie będzie działać.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Słabe urządzenia (w zależności od rodzaju sprzętu masz), konieczność doprowadzenia do terminalu, to jest po prostu różni się od OS you're prawdopodobnie do tej pory. To naprawdę nie jest na pulpicie systemu operacyjnego.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Do głównych zalet, jest to, że działa szybciej, gdyż potrzebują mniej zasobów systemowych niż Windows. Jest to również bezpłatne.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To zależy onw kapelusz sprzęt masz.
Niestety nadal istnieje wiele głupich comapnies annoy że linux użytkowników tylko mówiąc, nie linux kierowców! Często razy będzie sposoby wokół niego lub przynajmniej standardowe sterowniki, które będzie działać wystarczająco dobrze za to, co chcesz robić. Generalnie jednak żadnego oprogramowania wiesz z systemu Windows ma odpowiednika w Linuksie i jeśli nie jest wystarczająco dobre dla ciebie, możesz użyć czegoś jak wino! My System: Toshiba Satellite A200-28p
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Fakt jest bezpłatny .. ![]() Szczerze mówiąc choć lepiej dostosowanych do serwerów.
|
| |||
| |||
| Funny isnt to, Computer Juice działa na systemie Linux, nie miałoby to jakikolwiek inny sposób odwrotny do mojego komputera preferencji. |
|
| |||
| |||
| Yep. Dużo bardziej stabilne. Dużo bardziej wiarygodne. Znacznie bardziej efektywne. Mógłbym dalej. Jakie uptimes do you get dla CJ serwera?
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Potrzeba głównie apache. Uruchamianie na CentOS, Virtuzzo, Plesk. Uptime jest stałe, z wyjątkiem gdy przeciążenie serwera lub otrzymujemy ddos'd, które nie mogą być pomocne. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| hmm wydaje się być dużo tutaj nieporozumieniem.
Linux jest faktycznie w miejscu gdzie jest konkurujących ze Mac i Windows. jest to więcej niż gotowe na pulpicie i to rzeczywiście działa więcej niż jakikolwiek inny sprzęt os. kierowców ARENT ubogich. wszystkie moje systemy wyczerpania polu z nowym Ubuntu. i oczywiście to wont uruchomienia aplikacji systemu Windows, ponieważ okna aplikacji, ale to wszystko i oprogramowania i znaleźć oprogramowanie, które mają być znacznie bardziej stabilne i dużo szybciej. Nie można również konieczność opanowania terminalu w ogóle, trzeba będzie skorzystać z terminala najbardziej, gdy coś idzie źle, ponieważ ludzie online wysłać polecenie rozwiązuje problem, można to zrobić za pośrednictwem GUI, ale miałby o wiele dłużej pouczyć cię przez partie z menu, gdy proste polecenia i wprowadź uczyni to w jednej chwili. zalet? bezpłatny szybko stabilny łatwość użycia (tylko dlatego, że okna isnt jak nie trudno się do wykorzystania, oczywiście trzeba będzie nauczyć się nowych sposobów, ale nie usprawiedliwia thats powiedzieć jej skomplikowany.) instalacji oprogramowania jest szybki, prosty i bezpłatny oh and did I wymienia za darmo? wady nie wszystkie kodowane oprogramowania dla Windows jest przygotowana do Linuksa. nie wszyscy sprzedawcy sprzętu dostaw linux kierowców (choć wiele zrobić nVidia, ATI, Intel, ASUS .... i wiele więcej) My System: Cewy to zastanawiam Macine
|