по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен софтуер > Linux & Алтернативни OS

Register

Писане на една операционна система от нулата. Фантастика или реалност?

Reply

Нишка Инструменти
Old 5тата Sep 2008, 12:14
Новите държави Група

Default Писане на една операционна система от нулата. Фантастика или реалност?

Здравей, ами аз считам себе си самотник компютъра експерт. Аз знам много неща. Така че сте ползвали много операционни системи. Windows, Linux разпределения, Macosx и т.н. Винаги съм бил на вид човек, който иска да знае как всичко работи. Писане на ОС от нулата от себе си, а може би малко на фантазията аз съм с дясно? Ами не знам, моят живот е доста били поставени в режим на задържане точно сега и аз съм заинтересована в developin нещо ново, може би ще ми трябва екип от хора, но кой и къде. Някои хора казват изгради от съществуващите kenel като Linux, но има толкова много distros там allready. Така е, че нещо си струва някой инвестира в свободното време. Просто не знам. Всеки, който има всякакви съвети. Благодарности.
Old 5тата Sep 2008, 13:49
Номер на групата

и можете да направите своя собствена distro на Linux и арго спомням какво му наречена

Моята система: ubr компютърни игри

Процесор (и):
q6600 G0 @ фондова охлаждане AC фризер
Дънната платка:
Гигабайта ep45 ds3r
RAM памет:
2GB DDR2 800
Графична карта (и):
4870 1GB
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
160gb 7200rpm IDE
Оптично устройство (а):
DVD-ROM комбо DVD + /-RW
Дело / PSU:
modded + боядисани случай W / 1 киловат ANTEC
Охлаждане:
2 120 мм вентилатори 4 80 мм вентилатори и HDD
Мрежа / Интернет:
двойна гигабайт LAN
Монитор (и):
24 "Acer
Операционна система (и):
Windows XP
Old 5тата Sep 2008, 15:53
Номер на групата

Ако все пак направи една
Моля направете го simpe и лесен за използване
водачите & програми, които ще се работи по него от Windows
Опитах Linux онзи ден и аз couldent работа как да получите безжичен водача да работи по него и не съм арматура
Бих искал да видя по-различни операционни системи като Windows може би повече с преработването на всички, че без използването на паметта? като Linux лесен зареждащата / изключване на кожата, без промяна не трети лица програми и т.н.
Може би твърде бързо зареждане
I DONT Не Ако този всичко възможно, но ако ти правя лошо да има копие на вашия на

Моята система: P * L * A * Z * M * A

Процесор (и):
2.34GHZ овърклокнат! Athlon64 3000 +
Дънната платка:
Asus
RAM памет:
1,50 концерт DDR
Графична карта (и):
256MB PCI G-Force
Звукова карта:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (и):
1-80GB 1-120GB Western цифрови на
Оптично устройство (а):
на Pioneer DVD-RW
Дело / PSU:
обичай случай & 650 вата PSU
Охлаждане:
DIY въздушно охлаждане радиатор
Мрежа / Интернет:
девствена 50Mbps
Монитор (и):
Acer 23 "(X233HB)
Операционна система (и):
Window's 7 Ultimate
Old 5тата Sep 2008, 17:19
Номер на групата

добре, ако ви е достатъчно, и да имат достатъчно време, аз съм сигурен, че успя да си на операционна, но двете насоки са много абсолютна, тъй като това е само вие кодиране, то ще отнеме много време, а това не е бъг, включително тестване и т.н. . както дори повече основни Linux дистрибуции ще имат екипи кодиране тях и Windows ще има стотици, ако не и хиляди хора, които conribute към него за установяване на ред. Също така добра OS бих казал, ако може би най-трудната част от софтуера за код (аз нямам никакъв опит с програми, така съм mearly оценка в зависимост от това какво прави различен софтуер)

Моята система: Първо OC

Процесор (и):
Intel E2180@2.85
Дънната платка:
Гигабайт GA-P35-DS3L
RAM памет:
2x1GB OCZ PC2-9200 жетваря CL5
Графична карта (и):
Gainward ATI 3850
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
120GB SEAGATE Barracuda 7200,7
Оптично устройство (а):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Дело / PSU:
Корсар VX450
Охлаждане:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Мрежа / Интернет:
на борда / мнение 10Meg девице кабел
Монитор (и):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Операционна система (и):
XP Home
Old 5тата Sep 2008, 21:50
Номер на групата

Не мога да ви помогна, доколкото е технически съвет изразява загриженост Но мога да ви кажа едно нещо, ако не опитате вие никога няма да знае. Казвам го. Знам един човек, който живее почти beanie weenies и Kraft Mac и сирене (американски нещо, ако не знаете за какво са тези, LOL) в продължение на три години, с жена и дете, а той е написал една програма за обработка на медицинската документация. Той беше в дълга до последните му DIC ......... талия, когато той свърши и след това направи няколко милиона. Не е SAS мотото "Онези, които се осмеляваш победа"?

Давай Счупи пич и не гледам назад. Ако тя се оказва бюст ще знаеш ли го даде най-добрия си. Ако се работи (както всички ние, че това ще се), тогава ние можем да кажем, че сме знаели, когато си бил малко Фелер просто мисля за него. А известният американски генерал Джордж Патън каза: "Никога не даде съвет да ви страхове." Аз предпочитам, "По дяволите торпедото на пълна скорост напред." Но те означават едно и също нещо.

Изкорубвам скорост г-н Sulu.

Успех и да ми изпратите безплатно копие, когато го направи.
Old 6-ти септември 2008, 15:21
Модератор Група

Предлагам ви забравя идеята веднага.

Писане на ОС изисква много ниско ниво на контрол на процесите, управление на паметта др Наистина не е нещо за някой, който няма предишния програмен опит. OS писмено е за умират трудно програмисти с дългогодишен опит, а дори и след това те никога не би го опитвайте сами.

Ако искате да бъде предизвикателство, да научат за програмата Windows приложения, а след това направи програма, която всеки иска.

Тогава може би, когато сте силно опитни и имат богатство от знания с цел да призове и дебел портфейл на контакти за умират трудно програмисти, тогава опитвам се да направя написвате OS

Моята система: Eclipse

Процесор (и):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Дънната платка:
Asus P5Q Pro
RAM памет:
OCZ 8GB 800Mhz
Графична карта (и):
Saphire Radeon 4850
Звукова карта:
На борда
Hard Drive (и):
Широки
Оптично устройство (а):
Sony Ал cheapo един.
Дело / PSU:
ANTEC триста
Охлаждане:
Арктика Cooler 7 Pro, 3 случая фенове.
Мрежа / Интернет:
Titan ADSL
Монитор (и):
Dual 19 "LCD
Операционна система (и):
XP SP3
Old 6-ти септември 2008, 18:04
Номер на групата

Цитат:
Първоначално Публикувано от serverguy View Post
Предлагам ви забравя идеята веднага.

Писане на ОС изисква много ниско ниво на контрол на процесите, управление на паметта др Наистина не е нещо за някой, който няма предишния програмен опит. OS писмено е за умират трудно програмисти с дългогодишен опит, а дори и след това те никога не би го опитвайте сами.

Ако искате да бъде предизвикателство, да научат за програмата Windows приложения, а след това направи програма, която всеки иска.

Тогава може би, когато сте силно опитни и имат богатство от знания с цел да призове и дебел портфейл на контакти за умират трудно програмисти, тогава опитвам се да направя написвате OS
Напомни ми пак колко опита Бил Гейтс беше, когато той направи DOS / Windows. Забравя ............. или колко опит Моцарт имаше, когато той, в 8 години на възраст, започна започна да композирате?
Old 15 октомври 2008, 13:57
MJM
Номер на групата

На теория, да можеш да програма основен OS, но шансовете са, че след една година и затова може да не се получават много по-далеч от калкулатор. В крайна сметка, най-малко на зареждане на ОС трябва да бъде написано на сглобяването, плюс някакъв преводач.

Ако аз съм напълно честен, с изключение на няколко изключения, човек никога не трябва да напишете OS по негова собствена.

Изключение са за вградени системи предимно. Писане на рутер "операционна система" не е много трудно, но запис за компютър е изцяло различна история. Аз помня някой пишете нещо от нулата, които не математически графики или нещо такова, много специфичен и доста безполезен като OS.

Моята система: Сателит Toshiba A200-28P

Процесор (и):
Intel Core 2 Duo T8100
Дънната платка:
Мобилни Intel PM965 Express чипсет
RAM памет:
1024 + 2048MB DDR2 667
Графична карта (и):
ATI HD 2600 XT
Звукова карта:
Toshiba Bass Засилено звукова система
Hard Drive (и):
200GB 5400RPM
Оптично устройство (а):
DVD Super Multi
Дело / PSU:
Сателит A200 Серия
Охлаждане:
Акции
Мрежа / Интернет:
Intel 4965AGN
Монитор (и):
15.4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Операционна система (и):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 16 октомври 2008, 03:09
Номер на групата

тя ще вземе дяволски много време, много кодиране knowlage.
На второ място, ако беше някой да направи новата OS. последното нещо, което той иска е за пускане на Windows приложения.
ви кажа какво. да видят най-Linux от нулата. които трябва да quelm вашия cravings за създаване.

Моята система: Cewy на чудно macine

Процесор (и):
Intel Core 2 четворни q6600@3.2Ghz
Дънната платка:
ASUS p5q лукс
RAM памет:
4 концерта ocz 1066mhz SLI
Графична карта (и):
NVIDIA evga 8800 ултра Ko
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
750 гиг SEAGATE, 32meg кеш
Оптично устройство (а):
3 ASUS DVD писатели, lightscribe
Дело / PSU:
lian-Li armoursuite PC-p60
Охлаждане:
tuniq кула
Мрежа / Интернет:
двоен Gigabit LAN портове
Монитор (и):
24 "Dell 2408wfp
Операционна система (и):
winfail изглед 64 | Ubuntu / арх Linux
Old 16 октомври 2008, 06:40
Номер на групата

направи хакери OS!
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Операционна система да не е намерена? smudge1011 Windows операционни системи 4 9 август 2009 15:29
Любим операционна система? KanoakaVirus Общи Софтуер Чат 39 28 Март 2009 15:39
Коя операционна система? tomthedrummer1992 Windows операционни системи 5 12 май 2008 г. 14:20
Нова операционна система голям ден е близо! tjpearson Общи Софтуер Чат 3 5-и парламентарен Дек 2007 01:46
Операционна система и Рам мегабайта Процесори, дънни платки & RAM 8 8 ноември 2007 16:34
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc