rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Computer Software > Linux & Alternative OS

Register

Pisanie system operacyjny od zera. Fantasy czy rzeczywistość?

Reply

Narzędzia wątku
Old 5-szy Wrz 2008, 12:14
Nowe państwa grupy

Default Pisanie system operacyjny od zera. Fantasy czy rzeczywistość?

Cześć, również uważam sobie loner komputer eksperta. Znam wiele rzeczy. Więc już używany wielu systemów operacyjnych. Windows, Linux Distributions, macosx etc and I've zawsze rodzaj faceta, który chce wiedzieć, w jaki sposób wszystko działa. Pisanie systemów operacyjnych od podstaw przez siebie, hmm chyba trochę o fantazji Mam rację? No nie wiem, moje życie kinda zostały zawieszone, a teraz jestem zainteresowany developin coś nowego, być może będę potrzebny jest zespół ludzi, ale kto i gdzie. Niektórzy ludzie powiedzieli budować z istniejącego kenel jak Linux, ale nie jest tak wiele dystrybucji tam allready. Więc to jest coś warte około inwestowanie w wolnym czasie. I just don't know. Każdy ma jakąś radę. Dzięki.
Old 5-szy Wrz 2008, 13:49
Grupa dawcy

również można dokonać własnej dystrybucji Linuksa i cant remember co jej nazwie

My System: ubr gier komputerowych

Procesor (y):
q6600 G0 @ stanie schłodzić AC zamrażalni
Płyta główna:
gigabajt ep45 ds3r
Pamięć RAM:
2GB DDR2 800
Karta graficzna (y):
4870 1gb
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
160GB 7200rpm ide
Optical Drive (s):
DVD-ROM combo DVD + /-RW
Case / PSU:
modded + malowane przypadku w / 1kw Antec
Chłodzenie:
2 120mm wentylatory 4 wentylatorów 80mm i hdd
Sieć / Internet:
podwójnego gigabajt Lan
Monitor (y):
24 "Acer
Operating System (-y):
Windows XP
Old 5-szy Wrz 2008, 15:53
Grupa dawcy

jeśli tego jednego
proszę je simpe i łatwe do wykorzystania
sterowników i programów, które będą działać na nim z okna
Próbowałem linux na drugi dzień i ja couldent pracy, jak uzyskać bezprzewodowy sterownik do pracy nad nią i nie jestem twornik
Chciałbym zobaczyć jak inny system operacyjny Windows może bardziej, że dostosowanie bez pamięci użyć? jak łatwo bootup linux / shutdown skóry zmieniacz trzeciej bez żadnych programów i tak dalej
być może zbyt szybko rozruchu
i dont thats jeśli nie wszystkie, ale możliwe, jeśli chory nie ma kopii OS

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.3GhZ AMD
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1 gig ddr
Karta graficzna (y):
256 G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
diy Watercooling
Sieć / Internet:
dziewicy 50MB
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Vista Ultimate
Old 5-szy Wrz 2008, 17:19
Grupa dawcy

dobrze, jeśli wystarczająco dobre i mają wystarczająco dużo czasu, I'm sure you mogłoby się system operacyjny, ale dwa wskaźniki są bardzo bezwzględnych, jak to tylko jest kodowanie, będzie trwać długo, a nie błąd w tym badania itp. . jak również kilku podstawowych dystrybucji Linuksa będą miały zespoły ich kodowania i Windows będą miały setki, jeśli nie tysiące ludzi, że conribute go do linii. Również dobrym OS chciałbym powiedzieć, jeżeli prawdopodobnie najtrudniejszy kawałek kodu oprogramowania (nie mam żadnego doświadczenia programów so I'm mearly szacowania zależności od różnych oprogramowanie nie)

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 5-szy Wrz 2008, 21:50
Grupa dawcy

Nie mogę pomóc ci w zakresie doradztwa technicznego, jak jest, ale mogę powiedzieć Ci jedno, jeśli nie spróbujesz nigdy się nie wie. Mówię do niego przejść. Znam faceta, który mieszkał poza Beanie weenies i Kraft Mac i sera (American rzeczy, jeśli nie wiesz co to jest lol) na trzy lata, z żoną i dzieckiem, podczas gdy pisał program do przetwarzania dokumentacji medycznej. Był w przeszłości jego długu do dic ......... pasa, gdy ukończył i następnie kilka milionów euro. Czy nie SAS hasłem "Ci, którzy odważą wygrać"?

Przejdź do złamał dude i nie patrzeć wstecz. Jeśli okaże się, że popiersie będziesz wiedzieć daliście to najlepsze. Jeśli to działa (tak jak my wszyscy uważamy, że będzie), to możemy powiedzieć, że wiedział, kiedy byłeś mały feller tylko myślenia o niej. A słynny amerykański ogólne, George Patton powiedział: "Nigdy nie dać rady do obaw." Wolę "damn w Torpedo pełnej prędkości do przodu." ale oznacza to samo.

Warp prędkości Pan Sulu.

Powodzenia i wysłać do mnie nieodpłatnie skopiować kiedy get it done.
Old 6-gi Wrz 2008, 15:21
Moderator grupy

Proponujemy Państwu zapomnieć pomysł natychmiast.

Pisanie systemów operacyjnych wymaga bardzo niski poziom kontroli procesu, zarządzanie pamięcią itp. Naprawdę nie coś dla kogoś, kto ma doświadczenie w programowaniu poprzedniego. OS piśmie jest dla Die Hard programiści z wieloletnim doświadczeniem, a nawet jeśli ich nigdy nie próbował go samodzielnie.

Jeśli lubisz wyzwania, nauczyć się do programu Windows, a następnie program, który każdy chce.

Następnie może, kiedy są niezwykle doświadczeni i posiadają bogatą wiedzę do wezwania, a tłuszcz książka kontakty Die Hard programistów, następnie mają przejść na piśmie systemów operacyjnych

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 6-gi Wrz 2008, 18:04
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Proponujemy Państwu zapomnieć pomysł natychmiast.

Pisanie systemów operacyjnych wymaga bardzo niski poziom kontroli procesu, zarządzanie pamięcią itp. Naprawdę nie coś dla kogoś, kto ma doświadczenie w programowaniu poprzedniego. OS piśmie jest dla Die Hard programiści z wieloletnim doświadczeniem, a nawet jeśli ich nigdy nie próbował go samodzielnie.

Jeśli lubisz wyzwania, nauczyć się do programu Windows, a następnie program, który każdy chce.

Następnie może, kiedy są niezwykle doświadczeni i posiadają bogatą wiedzę do wezwania, a tłuszcz książka kontakty Die Hard programistów, następnie mają przejść na piśmie systemów operacyjnych
Przypomnij mi znowu, jak duże doświadczenie Bill Gates miał, gdy nie DOS / Windows. I zapomnij ............. lub jak Mozart miał duże doświadczenie, kiedy, w 8 roku życia, zaczęła zaczęła komponować?
Old 15. października 2008, 13:57
MJM
Grupa dawcy

W teorii, tak można zaprogramować podstawowego systemu operacyjnego, ale są szanse, że po roku, więc nie może dostać o wiele dalej niż kalkulator. Po tym wszystkim, co najmniej boot loader musi być napisana w montażu, a także pewnego rodzaju tłumacza.

Jeśli jestem całkowicie rzetelny, oprócz kilku wyjątków, osoba nie powinna napisać OS własnym zakresie.

Wyjątkiem są głównie dla systemów wbudowanych. Pisanie router "OS" nie jest zbyt trudne, ale piśmie jeden dla komputera jest cały inna historia. I pamiętam piśmie ktoś coś od zera, że zrobił coś lub wykresów matematycznych, bardzo specyficzne i raczej bezużyteczne jako OS.

My System: Toshiba Satellite A200-28p

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo T8100
Płyta główna:
Mobile Intel PM965 Express Chipset
Pamięć RAM:
1024 + 2048MB DDR2 667
Karta graficzna (y):
ATI HD 2600 XT
Karta dźwiękowa:
Toshiba Bass Enhanced Sound System
Hard Drive (s):
200 GB 5400RPM
Optical Drive (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Seria Satellite A200
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (y):
15,4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Operating System (-y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 16 października 2008, 03:09
Grupa dawcy

będzie podjąć piekła dużo czasu, dużo kodowania knowlage.
po drugie, jeśli ktoś miał nawiązać nowe os. Ostatnią rzeczą, chce się do uruchomienia aplikacji systemu Windows.
powiem ci co. zajrzyj na linux od podstaw. które powinny quelm swój cravings tworzenia.

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 16 października 2008, 06:40
Grupa dawcy

dokonać hakerzy OS!
Reply

Register

Zakładki