![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć, również uważam sobie loner komputer eksperta. Znam wiele rzeczy. Więc już używany wielu systemów operacyjnych. Windows, Linux Distributions, macosx etc and I've zawsze rodzaj faceta, który chce wiedzieć, w jaki sposób wszystko działa. Pisanie systemów operacyjnych od podstaw przez siebie, hmm chyba trochę o fantazji Mam rację? No nie wiem, moje życie kinda zostały zawieszone, a teraz jestem zainteresowany developin coś nowego, być może będę potrzebny jest zespół ludzi, ale kto i gdzie. Niektórzy ludzie powiedzieli budować z istniejącego kenel jak Linux, ale nie jest tak wiele dystrybucji tam allready. Więc to jest coś warte około inwestowanie w wolnym czasie. I just don't know. Każdy ma jakąś radę. Dzięki. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| również można dokonać własnej dystrybucji Linuksa i cant remember co jej nazwie
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| jeśli tego jednego proszę je simpe i łatwe do wykorzystania sterowników i programów, które będą działać na nim z okna ![]() Próbowałem linux na drugi dzień i ja couldent pracy, jak uzyskać bezprzewodowy sterownik do pracy nad nią i nie jestem twornik Chciałbym zobaczyć jak inny system operacyjny Windows może bardziej, że dostosowanie bez pamięci użyć? jak łatwo bootup linux / shutdown skóry zmieniacz trzeciej bez żadnych programów i tak dalej być może zbyt szybko rozruchu i dont thats jeśli nie wszystkie, ale możliwe, jeśli chory nie ma kopii OS ![]()
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| dobrze, jeśli wystarczająco dobre i mają wystarczająco dużo czasu, I'm sure you mogłoby się system operacyjny, ale dwa wskaźniki są bardzo bezwzględnych, jak to tylko jest kodowanie, będzie trwać długo, a nie błąd w tym badania itp. . jak również kilku podstawowych dystrybucji Linuksa będą miały zespoły ich kodowania i Windows będą miały setki, jeśli nie tysiące ludzi, że conribute go do linii. Również dobrym OS chciałbym powiedzieć, jeżeli prawdopodobnie najtrudniejszy kawałek kodu oprogramowania (nie mam żadnego doświadczenia programów so I'm mearly szacowania zależności od różnych oprogramowanie nie)
| |||
| |||
| Nie mogę pomóc ci w zakresie doradztwa technicznego, jak jest, ale mogę powiedzieć Ci jedno, jeśli nie spróbujesz nigdy się nie wie. Mówię do niego przejść. Znam faceta, który mieszkał poza Beanie weenies i Kraft Mac i sera (American rzeczy, jeśli nie wiesz co to jest lol) na trzy lata, z żoną i dzieckiem, podczas gdy pisał program do przetwarzania dokumentacji medycznej. Był w przeszłości jego długu do dic ......... pasa, gdy ukończył i następnie kilka milionów euro. Czy nie SAS hasłem "Ci, którzy odważą wygrać"? Przejdź do złamał dude i nie patrzeć wstecz. Jeśli okaże się, że popiersie będziesz wiedzieć daliście to najlepsze. Jeśli to działa (tak jak my wszyscy uważamy, że będzie), to możemy powiedzieć, że wiedział, kiedy byłeś mały feller tylko myślenia o niej. A słynny amerykański ogólne, George Patton powiedział: "Nigdy nie dać rady do obaw." Wolę "damn w Torpedo pełnej prędkości do przodu." ale oznacza to samo. Warp prędkości Pan Sulu. Powodzenia i wysłać do mnie nieodpłatnie skopiować kiedy get it done. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Proponujemy Państwu zapomnieć pomysł natychmiast. Pisanie systemów operacyjnych wymaga bardzo niski poziom kontroli procesu, zarządzanie pamięcią itp. Naprawdę nie coś dla kogoś, kto ma doświadczenie w programowaniu poprzedniego. OS piśmie jest dla Die Hard programiści z wieloletnim doświadczeniem, a nawet jeśli ich nigdy nie próbował go samodzielnie. Jeśli lubisz wyzwania, nauczyć się do programu Windows, a następnie program, który każdy chce. Następnie może, kiedy są niezwykle doświadczeni i posiadają bogatą wiedzę do wezwania, a tłuszcz książka kontakty Die Hard programistów, następnie mają przejść na piśmie systemów operacyjnych
|
| |||
| |||
| Cytat:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| W teorii, tak można zaprogramować podstawowego systemu operacyjnego, ale są szanse, że po roku, więc nie może dostać o wiele dalej niż kalkulator. Po tym wszystkim, co najmniej boot loader musi być napisana w montażu, a także pewnego rodzaju tłumacza.
Jeśli jestem całkowicie rzetelny, oprócz kilku wyjątków, osoba nie powinna napisać OS własnym zakresie. Wyjątkiem są głównie dla systemów wbudowanych. Pisanie router "OS" nie jest zbyt trudne, ale piśmie jeden dla komputera jest cały inna historia. I pamiętam piśmie ktoś coś od zera, że zrobił coś lub wykresów matematycznych, bardzo specyficzne i raczej bezużyteczne jako OS. My System: Toshiba Satellite A200-28p
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| będzie podjąć piekła dużo czasu, dużo kodowania knowlage.
po drugie, jeśli ktoś miał nawiązać nowe os. Ostatnią rzeczą, chce się do uruchomienia aplikacji systemu Windows. powiem ci co. zajrzyj na linux od podstaw. które powinny quelm swój cravings tworzenia. My System: Cewy to zastanawiam Macine
|
|
| |||
| |||
| dokonać hakerzy OS! |
![]() |
|
| Zakładki |