Access 2003 Calendar Ja niedawno Access formularz, który wykorzystał kalendarz, który chciałbym zreplikować na mojej formie. Konkretnie, po kliknięciu wewnątrz pola daty w formie kalendarza popped w których data może być następnie zostaje wybrany. Data dziedzinie będzie automatycznie wypełnione z wybranym terminie. Następnie, po kliknięciu na zewnątrz pola daty kalendarza automatycznie znika.
Kiedy należy kliknąć przycisk "Więcej kontroli" na pasku narzędzi w postaci I wybierz kalendarz sterowania (Control 11,0). Kalendarz pojawi się tak jak powinien i to miejsce, gdzie chcę go obok odpowiedniego pola daty. Następnie otwórz właściwości kalendarza, przejdź do kontroli Source i wiązania go do daty / czasu dziedzinie chcę powiązać z kalendarza. Działa to poprawnie i mogę podać daty. Tutaj jest kwestia Jestem stara się rozwiązać. Gdy w widoku formularza, jak mogę kalendarza pojawiają się tylko wtedy, gdy kliknę wewnątrz pola daty, a następnie znikają po kliknięciu poza pole po wybraniu daty? Nie chcę kalendarzowym zawsze wyświetlane na formularzu.
Dziękujemy za czyjąś pomoc. |