![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi -- Chciałbym, aby ustawić na margines, powiedzmy 58 znaków napisać normalnie mój tekst, a następnie powiadomić Word twardym złamać wszystkie linie na marginesie. Czy ktoś wie w jakikolwiek sposób to zrobić. A potem Chciałbym, aby móc go w inny sposób, too. Usuń twarde przerwy tak, że tekst jest w zasadzie jednej linii długiego tekstu. Mam nadzieję, że moja myśl jest jasne? Thanks a lot. Pozdrowienia, Bal |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Aby zrobić drugim przypadku po pierwsze, musisz mieć możliwość rozróżnienia w połowie przerwę od ust twarde i koniec-ust ciężko złamać. Obie mają ten sam kod. Jeśli koniec-ust wyraża przez dwa kolejne twarde przerw to proste, można zastąpić wszystkie ^ p ^ p z qqq (powiedzmy), a następnie co ^ p z miejsca, a następnie co qqq powrót do ^ p (lub ^ p ^ p, w zależności od tego jak zamierzasz r. swój tekst - I'd celem ^ p siebie).
Zakładam, że nie ma miękkiej przerwie możesz wyszukać i przekształcić się złamać, ale trudno nie mam programu Word na tym komputerze. Czy to pomoże, jeśli mogę się później? Czy wiesz jak napisać go jako makro? Jeśli nie, aby zachować formatowanie, there's a "zapisz jako tekst ASCII z linii", która swoją pierwszą pracę. Można zapisać, przeładować i you've got to, co chciałeś. My System: Tim
|
|
| |||
| |||
| Byłem rodzaju nadzieję, że nie trzeba korzystać z makr, a Słowo było tak proste "złamać linie" polecenia. Jeśli nie obchodzi formatowania, I'll użyć Notetab Pro, który ma "złamać linie" polecenia. Thanks a lot. Pozdrowienia, Bal |
|
| |||
| |||
| It does, dałem to do ciebie - "zapisz jako tekst ASCII z linii". Jest jednym działań z Twojej strony, która dokładnie, że stanowi proste "złamać linie" polecenia. Jeśli chodzi o sposób w inny sposób nie wiem alternatywę w dowolnym edytorze tekstu, to w prosty sposób przenieść trzech niezależnie. TEMP A, B do A, TEMP do B, aby zapewnić pewne środki nie wpływają destrukcyjnie na końcu ust prawdziwego stanu. Rzecz o makro, które zostały faktycznie do pracy raz, czy nagrać go jako makro, czy też nie. Jeśli nagrać go wszystkie inne razy chcesz to zrobić w każdym dokumencie programu Word jest zredukowany do jednego klucza udar. |
|
| |||
| |||
| Hi Spot, Chyba nie komunikować się wystarczająco dobrze. Co I'd like naprawdę jest w stanie napisać - z formatowaniem - mój tekst, bez martwienia się o przełamywaniu linii. To właśnie za pomocą słowa zawiń. Następnie Chciałbym złamać linie i zachowanie formatowania. Zapisywanie na ASCII nie ma mnie tam. I nie wiesz jak napisać makro, które pozwala mi to zrobić. Ja móc nagrać makro, które przesuwa kursor wzdłuż 1 znak w prawo, a następnie 58 razy zapewnia ^ p, ale na historię 5000 słowy, jaka się bardzo uciążliwe. I'm getting złożona przez pierwsze pisanie historii w zwykły edytor tekstu (w moim przypadku, Notetab Pro), przełamania linii istnieje (ponieważ jest to bardzo proste), a następnie skopiować i wkleić do programu Word i sposób formatowania. Trudność polega na tym, że jeśli chcę robić żadnych istotnych rewrite I zasadniczo muszą zacząć od nowa. Not fun. Jestem otwarta na alternatywę dla mojego postępowania, jeśli możesz się z jednym. :) Dziękujemy za pomoc w pracy mi przez to przejść. Pozdrowienia, Bal |
|
| |||
| |||
| Czasem lepiej zrobić krok do tyłu. Czy mogę poprosić dlaczego chcesz to zrobić?
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
| Oczywiście -- Ponieważ mam różne potrzeby prezentacji. Korzystanie z programu Word, można utworzyć sformatowany tekst a następnie wklej go do sądu po tym jak wszystkie formatowania nienaruszonym i używać tego samego tekstu w innych ustawień gdzie słowa zawiń byłby bardziej odpowiedni. I można również ustawić linie do przerwy w działaniu poczty do różnych klientów i jeśli wszystkie one otrzymać zwykły tekst, a następnie zachować je od przerw szczerbaty czytania tekstu podczas tych, którzy mogą czytać e-maile HTML będzie zobaczyć wszystkie formatowania we wszystkich jej chwały. Chodzi o to, że taka możliwość wydaje się to nie brainer mnie. Ale najwyraźniej nie. Pozdrowienia, Bal |
![]() |
|
| Zakładki |