![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Извинения ако това е луд, но аз не съм опитен в какъвто и да е начин с Excel! Трябва да съпоставя информацията на месечна основа в електронна таблица. Имам отделен лист, който е ценова информация на нея, т.е. Вид х = £ 123,00, тип Y = £ 321,00 и така нататък. Бих искал да бъде в състояние да въведете код напр. х в основната таблица и цената се включват автоматично, от друга работна книга. Надявам се този смисъл? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Колко много кодове за да имате горе-долу? Да кодовете имат описания, както и цени? В два начина да го направите или като падащо списък или като текстово поле. Или начина, по който непременно искате да се появи описание, както и цената, за да докажат, че качват правото продукт.
| |||
| |||
| Имам 120 кодекси, които се отнасят до много описания и цени. |
|
| |||
| |||
| Можеш да жонглирам с около тези линии и ги адаптира към това, което имате нужда ... Всички долара са абсолютни препратки, така че да можете да копирате формула, от където можете първоначално тип нея и тя все още работи. 120 кодове е прекалено много за падащо селекция. Аз ще поема вашата ценова таблица, следва лист 2 и че това е: Заглавия, A1 = "Тип" А2 = "Описание" A3 = "Цена" Данни, А2: C121 съдържа таблица данни Така че, за (казвам) ред 8 в листа 1, която е (казвам) колона F като влезе тип, колона G-долу показва описанието и колона H като показаната цена, Г8 ще провери дали всичко е в F8 и ако има, това показва или "Невалиден тип!" или правилното описание = АКО (ISBLANK (F8 ),"", ако (ISNA (VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, FALSE)), "Невалиден тип!", VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, FALSE))) H8 ще провери дали всичко е в F8 и ако има, тя показва, нито нищо, ако F8 на невалидни или правилната цена (която може или не може да е равна на нула) = АКО (ISBLANK (F8 ),"", ако (ISNA (VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,3, FALSE )),"", VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 12 1,3, FALSE))) |
![]() |
|
| Маркери |
Подобни Конци | ||||
| Нишка | Нишка Начално | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Помощ с Excel формула, моля | robbie73 | Офис Suites & Приложения | 2 | 10-ти септември 2008 11:00 |
| Word / Excel, бърз въпрос | ashmehta | Офис Suites & Приложения | 6 | 22 май 2008 г. 09:56 |
| Excel въпрос | HistoryGirl | Офис Suites & Приложения | 1 | 8 април 2008 08:09 |
| Excel Помощ | Dj Рам | Офис Suites & Приложения | 2 | 19 Feb 2008 11:22 |
| Помощ с Excel необходими! | xxxizzyxxx | Офис Suites & Приложения | 1 | 17 Jan 2008 17:48 |
| Нишка Инструменти | |
| |