![]() |
|
| |||
| |||
| Συγνώμη αν αυτό φαίνεται τρελός, αλλά δεν είμαι έμπειρος με οποιοδήποτε τρόπο με το Excel! Θα πρέπει να συλλέγει πληροφορίες σε μηνιαία βάση σε ένα λογιστικό φύλλο. Έχω ένα χωριστό φύλλο που έχει πληροφορίες τιμολόγησης σχετικά με αυτό, δηλαδή Τύπος x = £ 123,00, Τύπος y = £ 321,00 και ούτω καθεξής. Θα ήθελα να είναι σε θέση να εισάγετε το κωδικό π.χ. x σε λογιστικό φύλλο της κύριας και της τιμής που πρέπει να εγγράφονται αυτόματα από το άλλο βιβλίο εργασίας. Ελπίζω αυτό το νόημα; |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Πόσες κωδικούς για να έχετε περίπου; Μήπως οι κωδικοί έχουν επίσης περιγραφές καθώς και οι τιμές; Οι δύο τρόποι για να γίνει αυτό είναι είτε ως pull-down λίστα ή ως ένα πεδίο κειμένου. Ούτως ή άλλως σας σίγουρα θέλετε να εμφανίζεται η περιγραφή καθώς και για την τιμή, για να δείτε που διάλεξε το σωστό προϊόν.
| |||
| |||
| Έχω 120 κωδικοί που αφορούν, όπως πολλές περιγραφές και τις τιμές. |
|
| |||
| |||
| Θα μπορούσατε να ταχυδακτυλουργία περίπου με αυτές τις γραμμές και την προσαρμογή τους σε ό, τι χρειάζεστε ... Όλα τα δολάρια είναι απόλυτες αναφορές, ώστε να μπορείτε να αντιγράψετε τον τύπο από όπου μπορείτε αρχικά το είδος αυτό και εξακολουθεί να λειτουργεί. 120 κωδικοί είναι πάρα πολλές για να τραβάτε προς τα κάτω επιλογή. Θα σας αναλάβει την τιμολόγηση του πίνακα στο φύλλο 2 και ότι είναι: Headers, A1 = "Τύπος" Α2 = "Περιγραφή" A3 = "τιμή" Δεδομένα, Α2: C121 περιλαμβάνει ο πίνακας δεδομένων Έτσι, για (ας πούμε) στήλης 8 στο Φύλλο 1, ότι έχει (ας πούμε), όπως η στήλη F τέθηκε τύπου, στήλη G, όπως και η περιγραφή εμφανίζεται H στήλη εμφανίζεται ως η τιμή, G8 θα δοκιμαστεί αν κάτι της F8 και στην περίπτωση που υπάρχει, δείχνει είτε "Άκυρα Τύπος!" ή την ορθή περιγραφή = IF (ISBLANK (F8 ),"", IF (ISNA (VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, FALSE)), "Άκυρα Τύπος!", VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, FALSE))) Η8 θα δοκιμαστεί και αν κάτι του στην F8 και, εάν υπάρχει, είτε δεν δείχνει αν F8 του άκυρο ή τη σωστή τιμή (που θα μπορούσε ή μπορεί να μην είναι μηδέν) = IF (ISBLANK (F8 ),"", IF (ISNA (VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,3, FALSE )),"", VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: 12 $ C $ 1,3, FALSE))) |
![]() |
|
| Σελιδοδείκτες |
Παρόμοια νήματα | ||||
| Νήμα | Thread Starter | Φόρουμ | Απαντήσεις | Τελευταίο μήνυμα |
| Βοήθεια με Excel τύπος παρακαλώ | robbie73 | Office Suites & Εφαρμογές | 2 | 10η Σεπ 2008 11:00 |
| Word / Excel, γρήγορη ερώτηση | ashmehta | Office Suites & Εφαρμογές | 6 | 22η Μαΐου 2008 09:56 |
| Excel ερώτημα | HistoryGirl | Office Suites & Εφαρμογές | 1 | 8η Απρ 2008 08:09 |
| Excel βοήθεια | Dj Ram | Office Suites & Εφαρμογές | 2 | 19 Φεβ 2008 11:22 |
| Βοήθεια με Excel που χρειάζονται!! | xxxizzyxxx | Office Suites & Εφαρμογές | 1 | 17 Ιαν 2008 17:48 |
| Εργαλεία Θέματος | |
| |