![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Isprike ako je ovo izgleda lud, ali ja nisam iskusan na bilo koji način s Excel! Moram komparirati podatke na mjesečnoj osnovi u proračunsku tablicu. Imam posebnom listu koji ima informacije o cijenama, tj. ona Vrsta x = £ 123.00, Vrsta y = £ 321.00 i tako dalje. Želim biti u mogućnosti unijeti npr. broj x u glavni tablični i cijena se unijeti automatski iz druge radne knjige. Nadam se ovo ima smisla? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Koliko imate kodove za grubo? Da li kodovi također imaju opise kao i cijene? Na dva načina da se bilo kao padajućem popisu ili kao tekstualno polje. Ili način na koji vi želite sigurno opis koji će se pojaviti, kao i cijenu, da pokažu da bere pravi proizvod.
| |||
| |||
| Imam 120 kodove koji se odnose na onoliko opisima i cijenama. |
|
| |||
| |||
| Ti bi mogao prevariti okolo sa te linije i prilagoditi ih za što vam je potrebno ... Svi su apsolutni referentni dolara, tako da možete kopirati formulu odakle ste ga upišite na početku i još uvijek radi. 120 koda je previše za padajućeg izbor. Ja ću preuzeti vaše cijene stol na Sheet 2 i da je: Zaglavlja, A1 = "Vrsta", A2 = "Opis" A3 = "Cijena" Podataka, A2: C121 sadrže tablice podataka Dakle, na (recimo) redak 8 u Sheet 1 koji je (kažu) stupcu F ušao kao vrstu, stupac G kao prikazani opis i H, kao stupac prikazuje cijenu, G8 će testirati ako išta u F8 i ako postoji, ona pokazuje ili "Neispravan tip!" ili ispraviti opis = IF (ISBLANK (F8 ),"", IF (ISNA (VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, false)), "Nevažeći Tip!", VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, false))) H8 će testirati ako išta u F8 i ako postoji, ona pokazuje bilo ništa, ako je invalid ili F8 ispravan cijena (što može ili ne može biti nula) = IF (ISBLANK (F8 ),"", IF (ISNA (VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 121,3, lažni )),"", VLOOKUP (F8, $ Sheet2! $ A $ 2: $ C $ 12 1,3, false))) |