![]() |
| |||||||
| Registrovať | Site Spy | Zoznam členov | Darovanie | Hľadať | Dnešné príspevky | Označiť témy ako prečítané | Pravidlá fóra |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Ospravedlňujem sa, ak to zdá byť padlý na hlavu, ale já jsem nezažila v žiadnom prípade s Excel! Musím sa zhromaždí informácie na mesačnej báze v tabuľkovom procesore. Som samostatný list, ktorý má informácie o cenách na ňu teda Typ x = 123,00 libier, typu y = 321.00 libier a tak ďalej. Chtěl bych, aby bolo možné zadať kód napr. x do hlavnej tabuľku a cena sa zapisuje automaticky z iných zošita. Dúfam, že toto má zmysel? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Koľko kódy máte zhruba? Do kódy majú aj opisy aj ceny? Tieto dva spôsoby sú buď v ťahu-down list, alebo ako textové pole. Buď ako buď budete určite chcieť opisu sa objaví, rovnako ako cena, ktorá by preukázala, že si vybral správneho produktu.
| |||
| |||
| Mám 120 kódov, ktoré sa vzťahujú na toľkých opisy a cenami. |
|
| |||
| |||
| Dalo by sa asi žonglovať s týmito riadkami a prispôsobiť je to, čo potrebujete ... Všetky doláre, sú absolútne odkazy tak, že môžete kopírovať vzorca, odkiaľ pôvodne druh, a to ešte funguje. 120 kódov je príliš veľa a vytiahnite-nadol výber. Budem predpokladať, vaša cenovej tabuľky na liste 2 a že je to: Záhlavie, A1 = "Typ" A2 = "Popis" A3 = "Cena" Data, A2: C121 obsahuje tabuľka dát Takže pre (povedzme) riadok 8 v hárku 1, ktorá má (asi) v stĺpci F zadanej typ stĺpci G sa zobrazí popis a stĺpce H ako zobrazené ceny, G8 bude testovať, ak je niečo v F8, a ak existuje, sa zobrazí buď "Neplatný typ!" alebo správny popis = IF (ISBLANK (F8 ),"", IF (ISNA (VLOOKUP (F8, $ List2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, FALSE)), "Neplatný typ!" VLOOKUP (F8, $ List2! $ A $ 2: $ C $ 121,2, FALSE))) H8 bude testovať, ak je niečo v F8, a ak existuje, ukazuje buď nič, ak F8 je neplatné alebo správne ceny (ktoré by mohli, alebo nemusia byť nulová) = IF (ISBLANK (F8 ),"", IF (ISNA (VLOOKUP (F8, $ List2! $ A $ 2: $ C $ 121,3, FALSE )),"", VLOOKUP (F8, $ List2! $ A $ 2: $ C $ 12 1,3, FALSE))) |