![]() |
| |||||||
| Регистрација | Мапа Спы | Мембер Лист | Донације | Претраживање | Тодаы'с Постс | Означи Све Форум Као Прочитани | Форум Рулес |
|
![]() |
| | Тхреад Тоолс |
|
| |||
| |||
| Извињења ако је ово изгледа луд, али ја нисам искусан на било који начин са Ексцел! Морам компарирати податке на месечној основи у унакрсну табелу. Имам посебном листу који има информације о ценама, тј она Врста кс = £ 123.00, Тип ы = £ 321.00 и тако даље. Желим бити у могућности да унесе нпр број кс у главни табеларни и цена се унети аутоматски из друге радне књиге. Надам се ово има смисла? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Колико имате кодове за грубо? Да ли кодови такође имају описе као и цене? На два начина да се било као падајућем списку или као текстуално поље. Или начин на који ви желите сигурно опис који ће се појавити, као и цену, да покажу да бере прави производ.
| |||
| |||
| Имам 120 кодове који се односе на онолико описима и ценама. |
|
| |||
| |||
| Ти би могао преварити около са те линије и прилагодити их за што вам је потребно ... Сви су апсолутни референтни долара, тако да можете да копирате формулу одакле сте га откуцајте на почетку и још увек ради. 120 кодова је превише за падајућег избор. Ја ћу преузети ваше цене сто на Схеет 2 и да је: Заглавља, А1 = "Тип", А2 = "Опис" А3 = "Цена" Података, А2: Ц121 садрже табеле података Дакле, на (рецимо) ред 8 у Схеет 1 који је (кажу) колони Ф ушао као врсту, колону Г као приказани опис и Х, као колона приказује цену, Г8 ће тестирати ако било што у Ф8 и ако постоји, она показује или "Неисправан тип!" или точан опис = ИФ (ИСБЛАНК (Ф8 ),"", ИФ (ИСНА (ВЛООКУП (Ф8, $ Схеет2! $ А $ 2: $ Ц $ 121,2, фалсе)), "Неважећи Тип!", ВЛООКУП (Ф8, $ Схеет2! $ А $ 2: $ Ц $ 121,2, фалсе))) Х8 ће тестирати ако било што у Ф8 и ако постоји, она показује било ништа, ако је инвалид или Ф8 исправан цена (што може или не може бити нула) = ИФ (ИСБЛАНК (Ф8 ),"", ИФ (ИСНА (ВЛООКУП (Ф8, $ Схеет2! $ А $ 2: $ Ц $ 121,3, лажни )),"", ВЛООКУП (Ф8, $ Схеет2! $ А $ 2: $ Ц $ 12 1,3, фалсе))) |
![]() |
|
| Боокмаркс |
Сличне теме | ||||
| Нит | Тему започео | Форум | Одговори | Задњи Пост |
| Помоћ са Ексцел формула молим | роббие73 | Оффице & Апплицатионс | 2 | 10. сеп 2008 11:00 |
| Уорд / Ексцел, брзо питање | асхмехта | Оффице & Апплицатионс | 6 | 22 мај 2008 09:56 |
| Ексцел питање | ХисторыГирл | Оффице & Апплицатионс | 1 | 8 април 2008 08:09 |
| Ексцел помоћ | Дј Рам | Оффице & Апплицатионс | 2 | 19 фебруар 2008 11:22 |
| Помоћ са Ексцел потребна! | ксксксиззыкскскс | Оффице & Апплицатионс | 1 | 17 јануар 2008 17:48 |
| Тхреад Тоолс | |
| |