![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| hi, can you help Mam produktu do sprzedaży oraz ceny regulowane są przez wysokość i szerokość każdego elementu. istnieją approximatly 150 pozycji w każdym zakresie i 12 różnych zakresów z różnymi cenami wszystkich do siebie. ja dont znać jeśli jest to możliwe, ale to, co chciałbym robić. utwórz arkusz kalkulacyjny zawierający kosztów dla każdego range.if moja cena idzie w górę i mogą ulec zmianie kosztów wszystkich za jednym razem (tj. wzrost o 3%) od kosztów i cen można następnie sporządzenia wykazu cen detalicznych dla moich klientów (tzn. koszt + 50%) ponownie zmienia wszystkie jednocześnie. można to robić? I would appreciate proste jak zwykłego angielski Jestem początkujący z odrobina umiejętności komputerowych (ale z dużą idei) thank's demo |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Dajcie mi kilka minut, aby prace nad tym i I'll get back to you demo.
| |||
| |||
| Dziękujemy za zainteresowanie oczekiwaniu oświecenia |
|
| |||
| |||
| I'm still pracy nad tym Demo I musimy liczyć na włączenie niektórych = if aby uzyskać prawo do pracy. |
|
| |||
| |||
| Mogę to zrobić wzrost ok, ale nie do aktualizacji oryginalnej ceny. Pomyśl, jakie będą musiały być przez makro. |
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za zainteresowanie musi być możliwe i cant zobaczyć tych wszystkich dużych spółek wszystkich nowych danych do poszczególnych komórek za każdym razem mają one wzrost cen? jej po prostu poza moją ograniczoną wiedzę (thats nie trudno beat) ale z dobrych ludzi takich jak Ty tam jestem pewien odpowiedź będzie ostatecznie. thanks again DEMO |
|
| |||
| |||
| I'm sorry za podjęcie tak długo Demo będę go rozwiązać, ale minęło trochę czasu, ponieważ zajmowałem się tak cierpliwość jest doceniana. |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
My System: hAvAAck Build 3
|
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za zainteresowanie. I możemy przesłać próbkę matrycy co ja jestem stara się osiągnąć, jeśli dasz mi adres e-mail? Ale baisicly pustego matrycy z wszystkich dostępnych rozmiarach. Wpisuję kosztów do odpowiedniej komórki bez VAT Ten następnie generuje drugiego matrycy podając cena + VAT + oznaczenia (np. + 76,5%). jeśli to możliwe, koszty arkusz obiektu za pomocą prostych sposobów zaakceptować% wzrost w całej rady, że następnie generuje aktualizacja detalicznej matrycy. nadzieję, że to ma sens? Or am I just a pi ** ing na wietrze Dzięki Demo |
|
| |||
| |||
| tak możesz mieć A1 = cena A2 = VAT A3 = markup procent i B1 jest pełną cenę, czy cokolwiek innego szukasz i byłoby = (A1 + A2 + (A1 * A3)) i można przeciągnąć go w dół całą kolumnę? Jeżeli A1 może się zmienić, ale A2 i A3 pozostaną aż do stacjonarnych ręcznie je zmienił? Czy mogę skoczyć łodzi? |