rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Ogólne Forum > Off Topic dyskusja

Register

Wszelkie Elektryków tutaj? Start Okablowanie zapytania.

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 maja 2009, 15:09
Członek grupy

Heyy faceci,

Kind o dziwne pytanie i odgadnąć, ale jestem nadzieję theres może kilka osób tutaj w nieco bardziej elektrycznym Know How niż mnie.

Dobrze więc zasadniczo były odbudowy naszego garażu, który jest sprawiedliwy odległości od domu. Mamy 30amp amoured kabel uruchomiony podziemny z domu do niego. Patrząc na pierścionek i główne światła w garażu, tak Wiem, że potrzebna jest skrzynka bezpiecznikowa bezpieczeństwa i podzielić ją prawidłowo. Moc do podziemnego kabla cant naprawdę wired bezpośrednio do głównego skrzynka bezpiecznikowa w domu, ale jest to bezpieczne drutu bezpośrednio do pierścienia głównego jako bodziec? a jeśli tak, to musimy bezpiecznik na bodziec, aby zatrzymać się dużo władzy remis. ive wired najbardziej domu pierścienia sieci, ale to coś isnt ive ecountered przed, więc wszelkie porady byłyby znacznie appriecated!

MCTW
Old 6 maja 2009, 15:58
Moderator grupy

I've just zrobić to samo w nowym warsztacie.

Od czytania poprzez duże zielone księgi regs naprzeciwko mnie teraz, rozumiem, można mieć tylko 1 impuls startu każdego gniazda na ring, i musi być pojedynczym lub podwójnym.

Więc nie można uruchomić innego konsumenta jednostki starcie bodziec, przynajmniej nie będzie w regs, Sparky i nie będzie to poświadczyć (utrzymanie w części P). Przynajmniej ja nie sądzę, że będzie.

Najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu uruchomić kabel od konsumenta jednostki, lub, jeśli masz niewykorzystane kuchenka elektryczna gniazda, które można włączyć do swojego garażu paszy.

Po prostu biegł kabel prosto z jednej z naszych jednostek konsumenta, ale myślę, że ponownie mamy 9 konsumentów w różnych jednostkach stodoły lol.

I suppose jedynym Inną opcją jest umieszczenie 13amp topiona impuls na ringu możesz łatwo uzyskać dostęp, a następnie uruchom konsumentów jednostki poza tym, upewniając się, to ma w nim RCD.

Jednakże, you're będzie ograniczone do 13A w kurnika.

Szczerze najlepszym i bezpiecznym sposobem jest umieszczenie 32A MCB w domu konsumenta jednostki, uruchom, że obecnie do kurnika, a następnie umieścić konsumentów jednostki z lub bez RCD 63A w garażu, a 16A MCB dla radialna gniazda obwodzie i 6A MCB dla pułapu światła.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 6 maja 2009, 21:20
Grupa dawcy

Jaki serwer powiedział, ale także: 30 Amps nie bardzo za garaż. To oznaczałoby, uruchomiony jest program wszystkich świateł i zbytu na tym samym kanale. Być może nie korzystać z garażu jak ja kopalni, ale trzydziestu ampery? mój mały pilarek tarczowych zwraca 15. Mój mały bitty zwraca również kompresor powietrza 15. PLUS światła. Więc jeśli miałem tylko 30 amperów i byłem cięcia zarządu i sprężarki kopania na nie wspominając światła ...............

I chciałby kilku obwodach przynajmniej na coś takiego.

Oczywiście po raz kolejny mamy do różnic językowych lol. Mam wired ton stuff tutaj w USA, ale Nie mam zielonego pojęcia, co "kręgu głównym" jest.
Old 7 maja 2009, 04:39
Grupa dawcy

A Pierścień Główne jest terminem używanym w domowych dom okablowania.
Zwykle będą to standardowe 13amp gniazdka ściennego. Nazywa się pierścionek, ponieważ są gniazda z kablem konsumenta jednostki oraz dalsze drutu wraca do konsumenta jednostki po ostatnim gniazda. Każdy pierścień jest oceniane na 30amps
To pozwala na obciążenie być rozłożone w obie strony z powrotem, co eliminuje potrzebę ciężkich kabli. Sądzę, że ta obwodzie może obsługiwać 7.2kw lub therebouts.
Zwykle używany jest kabel 2.5mm ..... i okablowanych ten sposób, to staje się equvalent z 5mm kabel.

Większość domów ma tutaj na dole pierścienia, pierścionek na górze, a może oddzielny pierścień do kuchni. Większe nieruchomości może mieć więcej. Oświetlenie jest oddzielnymi obwodami.

Nie masz pewności co do Twojej strony świata, ale nasze wewnętrzne zasilania jest 220/240v

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 7 maja 2009, 04:58
Grupa dawcy

@ mctw

W serverguy powiedział, you cant uruchomić za pomocą pierścienia głównym bodźcem z istniejącego .... nie byłoby to prawne / bezpieczne.
Musisz pochodzić z głównych konsumentów jednostki, poprzez fuseway zamiennych lub nadające dodatkowe jednostki, jeżeli nie jest dostępna zamiennych.
Również ocena opancerzone kabel jest ważne, ponieważ mogą one pochodzić z różnych rozmiarach. Musisz upewnić się, że jest wystarczająco silny do pracy yo mieć na uwadze.

Zajrzyj tu dla niektórych więcej info

Bubba Jak wspomniałem, to zależy co masz zamiar uruchomić.
Old 7 maja 2009, 09:25
Grupa dawcy

Ach, dzięki phil. To prawda, można użyć 220 Europejczyków. Wykorzystujemy 110. Najlepsze zgadnąć, co youcall pierścionek główne, nazywamy wyłącznik z opisem, dzięki za wyjaśnienia.

Niestety do przerwania mctw, ale nadal jestem próbując dowiedzieć się w Queens angielski lol.
Old 7 maja 2009, 10:08
Grupa dawcy

Nie masz pewności, że jest poprawne Bubba ....... tutaj jest schemat typowej pierścień główne:

Kable na konsumenta jednostki są podłączone do tego samego fuseway .... może to być simpe bezpiecznika lub wyłącznika.
Old 7 maja 2009, 10:10
Moderator grupy

@ Bubba

Warto również pamiętać, że jesteś na 110V standardowe, ale na 230V standardu.

Można wyciągnąć trochę ponad 3000 Watts z gniazda, można wyciągnąć około 1500 Watts wierzę.

Więc 30A naszych dostaw jest jak na swój 60A dostaw 110V.

A nope, pierścień główny jest dosłownie jak gniazda są wired up ..

Jeśli to był tylko niebieski drutu, to byłoby radialna obwodu, Ale z dodaniem w żółtym drutu, a także dołączenie kopii zapasowych z niebieskim drutu raz on do konsumenta jednostki, to jest obwód pierścienia.

Old 7 maja 2009, 13:35
Członek grupy

cheers do szybkiego opinii guys!
Myślę, że źle się do ponownego ten pomysł nieco. Teraz myślę, że to, co złego serverguy pierwszy zasugerował, uruchomiona 13amp topiona bodziec do istniejącego pierścień. 13amp powinno obejmować to mam nadzieję, ale jeśli wieje chore muszą drutu go bezpośrednio do głównego bezpiecznika polu, my dont mieć zapasowe pasy w nim, tak thats coś próbuje uniknąć, jeśli to możliwe!
Widzę, co masz na myśli jednak o nie są bezpieczne uruchamianie pierścień bodziec, remis byłby znacznie wysokiej!
Old 7 maja 2009, 14:40
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by mctw View Post
cheers do szybkiego opinii guys!
Myślę, że źle się do ponownego ten pomysł nieco. Teraz myślę, że to, co złego serverguy pierwszy zasugerował, uruchomiona 13amp topiona bodziec do istniejącego pierścień. 13amp powinno obejmować to mam nadzieję, ale jeśli wieje chore muszą drutu go bezpośrednio do głównego bezpiecznika polu, my dont mieć zapasowe pasy w nim, tak thats coś próbuje uniknąć, jeśli to możliwe!
Widzę, co masz na myśli jednak o nie są bezpieczne uruchamianie pierścień bodziec, remis byłby znacznie wysokiej!
Nie sugerują, że to

I powiedział, że powinno być bezpieczne. I to naprawdę polecam dostawanie ono kontrolowane przez właściwe elektryka.

Dlaczego nie wystarczy uruchomić okablowania obecnie do kurnika, postawienia konsumenta w jednostce itp, ale po prostu postawić 13A wtyczka na końcu kabla i wtyczki, że do gniazda.

W ten sposób a) można się w prawo (nie jest określany jako stałe, gdyż kończy się podłączyć), b) będzie Ci dokładnie takie same ilości energii do kurnika oraz c) jeśli postanowiła uaktualnić w przyszłości wystarczy, aby dostać się do Sparky Plumb w celu skrzynka bezpiecznikowa prawidłowo, dodając nową jednostkę, jak również konsumentów.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.