rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Ogólne Forum > Off Topic dyskusja

Register

Pierwszy post na nowy komp: D

Reply

Narzędzia wątku
Old 3 stycznia 2008, 23:57
Grupa dawcy

Default Pierwszy post na nowy komp: D

Pierwszy post ON MY BRAND NEW COMPY! : D!

oh man .... było piekło i pół ustawienie tej rzeczą w górę.

umieszczając go razem nie było problemu. wtyczki, że do tego, podłączyć fanów, cokolwiek.

instalacji XP był koszmar. i próbuje go zainstalować na moim Maxtor 40gig dell z mojej starej konfiguracji. to działający jako slave dysku w czasie.

Próbowałem instalacji XP i to na nim przechowywane opowiadać "Brak pliku NTLDR". i odmówił boot. i zorientowali się, rodzaju szybko, że nie był w stanie użyć tego dysku Maxtor. I tak zmienione na moje Western Digital 40 koncert, a presto. była cinch stamtąd. now I'm skonfigurować i wszystkie rzeczy, i ponownie pobrać wszystkie moje stare aplikacje z mojej ostatniej konfiguracji.

I muszę powiedzieć ... to jest niesamowite. OH MY GOD. Core 2 Duo oraz 2 koncerty z barana ... holy crap.

i na koniec i wyszedł z MSI P-35 neo combo Mobo. 1066 obsługuje pamięci i rzeczy. tak myślałem, że ma być cool.

ale na szczęście nie DOA części. że była najbardziej niesamowita część. Byłem zaskoczony. pracował wszystko prosto z pudełka. tylko miałem problem z tym był twardy. ale to ponad teraz.

Sam wiem, prosto aż będziesz mi pogratulować, więc będę dziękuję sporo przed imprezą. i sam, jeśli PM mnie e-maile, Wyślę Ci zdjecia z niego. instalacji elektrycznej wewnątrz jest trochę brudny. Miałam pracować w dziwne rzeczy po prostu sposób, aby niektóre z nich dotrzeć. I dowiedziałam się, że PSU została osadzona w dolnej części maszyny. tak, że rzeczy się trochę dziwne. ale jak dotąd, człowiek ... Życzę Wam może być tutaj, aby zobaczyć go.

Jestem bardzo zadowolony ^ ^.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 4 stycznia 2008, 00:02
Grupa dawcy

Miło słyszeć Link. Praca wykonywana.

I nic nie szkodzi pm'ing zdjecia, wszyscy chcą zobaczyć 'em.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 4 stycznia 2008, 00:12
Moderator grupy

Gratulacje.

Old 4 stycznia 2008, 00:35
Grupa dawcy

również zobaczyć, kiedy byłem na starej stronie, byłem z omówieniem tego budować sam. oraz i obiecał wysłać mu pierwsze zdjecia. I ostatecznie przesłać je, ale mam priorytety. no worries. zobaczysz go.

i jeśli chcesz, możesz zobaczyć dokładne specyfikacje:

40gig WesternDigital IDE HDD 5400 RPM
E6750 Intel Core 2 Duo 2,66 GHz Conroe
2 koncerty G. Skill DDR2 800 MHz Pamięć
MSI P-35 Neo Combo Motherboard
CoolerMaster Case 3x120mm wentylatory
Antec Earthwatts 500 watt PSU
ATI Radeon 9250 128MB PCI
Asus 16x DVD Combo drive
i stanie fanów / Heatsinks

i na końcu planu zastąpienia karty graficznej i dysku twardego. karta graficzna będzie w końcu stać się 8800gt 512mb, dysk twardy i docelowo być 160gig 7200rpm Western Digital. ... że jest za każdym razem, gdy mam pieniądze. I'm pretty much po odsączeniu że budowanie ^^;;;
Reply

Register

Zakładki