rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Ogólne Forum > Off Topic dyskusja

Register

Jaki jest najlepszy czas oczekiwania pomiędzy zestawami podczas podnoszenia wag?

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 marca 2007, 18:18
Nowe państwa grupy

Jaki jest najlepszy czas oczekiwania pomiędzy zestawami podczas podnoszenia wag?
Old 21 marca 2007, 04:43
Nowe państwa grupy

wszystko zależy od Twoich celów. Jeśli używasz ciężkich ilość masy (jeden, który można zrobić tylko z 6-8 powtórzeń), należy odpoczynku od jednego do zatrzymania dwóch minut między zbiorami. Jeśli używasz lżejsze następnie można odpocząć około 1 minuty. Jednakże istnieją różne techniki. Na przykład, jeśli szkolenie obwodu, co oznacza, wykonując jedną ćwiczeń dla części ciała, a następnie wykonując jedną do innej części ciała, bez odpoczynku, to byś zrobił wszystkie ćwiczenia w obwodzie, a następnie po około 1 minuty odpoczynku. Z tego typu treningu to zazwyczaj używane wagi, że można zrobić z approximatly 10-15 powtórzeń. Dzięki temu ćwiczenia z małym odpoczynku między masz rodzaj układu sercowo-naczyniowego, że może zastąpić przy bieżni, jeżeli czynicie to wystarczająco długo. Klucz tu i ze wszystkimi różne techniki jest upewnienie się, że bierzesz wystarczająco dużo czasu, aby zapobiec się z jego zranienie. Jeśli dopiero zaczynasz to nie powinien się martwić zbytnio dokładny czas i innych rzeczy w tym stylu. Będzie to tylko, by wszystko skomplikowane. Ciesz się treningi i będzie w końcu opracowania odpowiedniego systemu. Jeśli potrzebujesz więcej porad następnie wyślij do mnie e-mail.
Old 21 marca 2007, 05:01
Nowe państwa grupy

To zależy od Twoich celów. Ludzie podnosić ciężary z różnych powodów. Podnośnik masy Igrzyska podniesie do objęcia władzy i siły. Jeśli to jest twój cel to chcesz zrobić dużo czasu między zbiorami (w dowolnym miejscu między 2-4 minut). Dzieje się tak dlatego, aby zdobyć władzę trzeba użyć wagi ciężkiej i nisko powtórzeń. Jednak bez odpowiedniego odpoczynku nie będzie mógł odzyskać między zbiorami, a zatem jej celem byłoby lost.If twoim celem jest budowanie masy będę dążyć do 1 1/2-2 minut między zbiorami. Budowaniu masy osiąga się poprzez stosowanie niskich i średnich powtórzeń, z dość ciężkich weight.Lastly Jeśli Twoim celem jest dostać stonowana i spalania tłuszczu zachować resztę do minimum (w niektórych przypadkach tylko 30 sekund, 1 minuta). Przyśpieszył tempo pomoże spalić więcej kalorii i zachować swój metabolizm zwiększył wysokie. Jeszcze lepiej można spróbować nadzbiorów, które zasadniczo pracy dwóch przeciwstawnych grup mięśniowych back-to-back bez reszty. Na przykład, można zrobić jeden zestaw wyciskania i jeden zestaw lat upadki wycofać do powrotu do pracy zarówno w klatce piersiowej i powrót z minimalnym odpoczynku pomiędzy seriami. Odpowiedź na to pytanie leży w tym, co się cele.
Old 21 marca 2007, 05:13
Nowe państwa grupy

Osobiście uważam, odczekać ok. 2 min. Ale to naprawdę zależy wszystko na swoje ciało, nikt nie może powiedzieć, co twoje ciało reagują najlepiej. Trener na siłowni będzie w stanie dać jakąś wskazówkę, ale to naprawdę kwestia eksperymentów w celu znalezienia najlepszych dla. Nie zapomnij się dzień odpoczynku od pracy poszczególnych grup mięśni. Jeśli chcesz podnieść codziennego, do podziału szkoleń ciała.
Old 21 marca 2007, 06:25
Nowe państwa grupy

Większość klientów, że mam to w terminie, więc ich pociąg do pracy grupy mięśni górnej części ciała, a jednocześnie czekają na prace grupy mięśni dolnej części ciała. Ja, ja nie lubię dużo "czasu oczekiwania", więc muszę je robić coś cały czas. Zbyt dużo siedzieć pomiędzy zestawami stawia się na siłowni w sposób zbyt długo. Istnieje wiele różnych sposobów, aby pociąg wagi. Czekam w między zbiorami jest w porządku, jeśli skupiamy się tylko na górnej części ciała, na przykład, I guess this is why I prefer szkolenia całe ciało do pełnego treningu ciała. Następnego dnia odpoczynek dla odzysku odpadów i ich przyjść i zrobić ich cardio. Ale ..... istnieje wiele sposobów, aby to zrobić! Mam również zaawansowane podnośniki, że to "ciało za życie" rutynowe i nie ma reszty albo nie, domyślam się, że to kwestia preferencji, I just don't like much "w dół" czas .......
Old 21 marca 2007, 06:44
Nowe państwa grupy

Moc Igrzysk Olimpijskich i klimatyzacji trener Karol Poliquin jest zwolennikiem nadzbiorów i szkolenia głośności. On zaleca wszędzie od 0 sekund (głównie pieszo do następnej windy) do 1:30 jako okres odpoczynku od wyciągów. Ciężarowcy będą oczywiście trwać dłużej niż podnośniki nowicjusza. W przypadku utraty masy tłuszczowej, podczas gdy coraz to sposób masz chęć pójścia; dowiedzieć najkrótszy okres odpoczynku jesteś ciała pozwala podjąć bez utraty wytrzymałości. Nie będzie tylko dokonać wzrost wytrzymałości, można spalić znacznie więcej kalorii i stracić tłuszczu. Krótsze przerwy były idealne dla mnie. Czy mogę otrzymać 12-15 zestawów na bodypart (2 części na dobę) w 45 minut do godziny treningu. Powodzenia!
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.