![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| Zašto se zvuk brže putovati u topli zrak? Trebao bih znati za moju temu fizika |
|
| |||
| |||
| Topli zrak je manje gusta, tako da je zvuk mogu putovati brže. |
|
| |||
| |||
| To ne. Zvuk putuje brže u više gustih materijala. Ona putuje brže u hladnom zraku. Ona putuje brže u čelika. Više gustih materijala su molekule bliže jedni drugima. Oni ne moraju putovati daleko, kao da naletjeti na sljedeći molekule. |
|
| |||
| |||
| The molekule nisu gusto pakirane kao što čini za lakše vibracija u zraku. |
|
| |||
| |||
| Na putovanju zvuka ovisi o silama između atoma ili molekule u mediju, te na one plin snagu akta samo tijekom kratkog perioda kad su sudariti. Ali u tekućine i krutine temeljni je pitanje koliko brzo drmusati oko atoma u svojim lokalnim pozicijama (zvučni valovi su zapravo duge koordinirano valno "jiggles"), koji dobiva brža viših snaga lokalne snage održavanju atoma grubo na mjestu. Dakle, zvuk putuje najbrži u većini jako bonded materijala. |
|
| |||
| |||
| Brži premještanja toplog zraka molekule su bolji u emitira zvučne valove. Hladna usporava molekula down.Of Naravno, kao čeznuti kao pritisak je isti u oba hladna i topla masa. |
|
| |||
| |||
| Ja bih pothvat pogoditi da zvuk putuje brže u hladnog zraka, mogao sam biti pogrešno, here.Denser materijali tendencijelno prenosi vibracije brže od materijala koji su manje gusta. Hladnog zraka je denser od toplog zraka, tako treba da putuju brže zvuk u hladnijim air.Honestly, ipak, razlika bi trebala samo mene marginal.Now, nešto vrlo zanimljivo događa ako koristite toplog zraka koji se također vlažne. Vlažni zrak gusta je više od suhog zraka i toplog zraka ima bolje sklonost za čuvanje vode. Moglo bi se raspravljati da vlažni zrak prenosi zvuk brže od suhog zraka na istoj temperaturi. |
|
| |||
| |||
| Glavna ideja je da se zvučni valovi pritiska. Ovi valovi odbijaju se od molekula u zraku, u krutom ili tekućem u prije nego što dođete do us.Temperature je mjera koliko brzo su molekule bumping u svaku drugu ... Što je veća temp, više su bumping u svaku drugu, a više informacija oni nose kad oni to pogodak svaki other.Since oni već bumping u svaku drugu na brzom stopa s obzirom na visoke temperature, a tlaka vala dolaze uz putuje faster.If to su hladnjaci izvana, na molekula džomba neće tako često, i to će potrajati duže za val tlaka putovati. |
|
| |||
| |||
| Brzina zvuka u idealnom plina jednak je RMS brzine od molekule, i to s temperatura se povećava (u kinetičke energije po stupanj slobode svake molekule je 1 / 2 kt). Možete prikazati ovaj iz jednadžbe za brzina zvuka u plin v = sqrt (gama P / rho) gdje je P pritisak i gustoća se rho (tj. brzina se povećava kako se smanjuje gustoća). Gama je adijabatski constant.You također može izraziti brzina zvuka kao sqrt (gamm RT / m) gdje je m masa svake molecule.Ignore sve odgovore reci da brzo raste s gustoćom. Oni ne znaju bilo kakve fizike. |
|
| |||
| |||
| Ja vjerujem da će to biti kao na hladnjak dan, zrak je više gustih i zvuk je vibracija tvari. Stoga je više gustih nabolje. Ipak, kao što je netko spomenuo, vlažni zrak je problem |
![]() |
|
| Bookmarks |
Slične teme | ||||
| Nit | Temu Započeo | Forum | Odgovori | Zadnji Post |
| CPU Koji je brži? | TTHJames | CPU, Matične ploče i RAM | 6 | 19. lipnja 2009 10:20 |
| Kako mogu napraviti da se Vista pokrenuti brži i brži zatvori | ashmehta | Windows Operating Systems | 12 | 11. svibanj 2008 02:16 |
| Putničke Uređaj je potrebno | bungeeboy | Prijenosna računala, Mobiles i PDA uređaji | 2 | 24. ožujak 2008 08:19 |
| Prijenosni Laptop Travel Govornički - vrijednost za uloženi novac.! | sunandoghosh | Zvuk, Speakers & MP3 Playeri | 1 | 13. lipnja 2007 06:40 |
| Thread Tools | |
| |