mazāku kapitāla

Magazine
Go Back   Computer Sulas > General Forums > Off Topic Discussion

Register

Kāpēc skaņu braukt ar ātrumu siltā gaisā?

Reply

Thread Tools
Old Marts 18, 2007, 03:00
New Member Group

Default Kāpēc skaņu braukt ar ātrumu siltā gaisā?

Kāpēc skaņu braukt ar ātrumu siltā gaisā?

Man vajag zināt, mana fizikas tēmu
Old Marts 18, 2007, 03:14
New Member Group

Siltais gaiss ir mazāk blīvs, lai skaņu varētu ceļot ātrāk.
Old Marts 18, 2007, 04:10
New Member Group

Tā nav. Skaņu ceļo ātrāk biezāka materiāla. Tā ceļo ātrāk, ar aukstu gaisu. Tā ceļo ātrāk tērauda. Biezāka materiāli ir molekulu tuvāk viens otram. Viņiem nav jādodas kā tālu sasist spēkā nākamajā molekulā.
Old Marts 18, 2007, 04:44
New Member Group

Molekulas nav iepakotas kā blīvi, kas padara vieglāku vibrācijas gaisā.
Old Marts 18, 2007, 04:52
New Member Group

Ceļošana skaņas atkarīga no atomu vai molekulu vidējo spēku, un gāzes nepārvaramas rīkoties tikai laikā īsā laika posmā, kad viņi saduras. Bet šķidrumus un cietas vielas Pamatjautājums ir, cik ātri atomu līgoties ap to vietējās pozīcijas (skaņas viļņi ir faktiski koordinē ilgi viļņa garums "jiggles"), kas izpaužas ātrāk augstāko spēku vietējo spēku turēt atomi rupji vietā. Tātad, skaņa pārvietojas visātrāk, kas visspēcīgāk muitas materiāli.
Old Marts 18, 2007, 05:00
New Member Group

Ātrāk pārvietojas molekulas silta gaisa ir labāk nosūtīt skaņas viļņiem. Auksti palēnina molekulas down.Of protams, kamēr spiediens ir vienāds gan aukstu, gan siltu masām.
Old Marts 18, 2007, 05:10
Banned Group

Es uzdrošinos minēt, ka skaņa pārvietojas ātrāk aukstu gaisu, es varētu būt nepareizi, here.Denser materiāli mēdz nodot vibrācijām ātrāks par materiāliem, kas ir mazāk blīva. Auksts gaiss ir blīvāks par siltu gaisu, līdz ar skaņu vajadzētu braukt ātrāk vēsāks air.Honestly, lai gan, atšķirība ir tikai man marginal.Now, kaut kas ļoti interesants notiek, ja izmanto karstu gaisu, ir mitrs. Mitrs gaiss ir biezāka nekā sauss gaiss un silts gaiss ir labāks tieksmi ūdens uzglabāšanai. Varētu iebilst, ka mitrā gaisa pārraida skaņu ātrāks nekā sausa gaisa pašā temperatūrā.
Old Marts 18, 2007, 06:08
New Member Group

Galvenā ideja ir, ka skaņas spiediena viļņiem. Šie viļņi piepeši nost no gaisa molekulām, kas cietā, vai šķidrā, pirms tie sasniedz us.Temperature ir pasākums, cik ātri molekulas mutuļošana viens otram ... augstāka temp, vairāk tie ir mutuļošana viens otram, un vairāk informāciju, ko tās veic, ja tie skāra katru other.Since tie jau mutuļošana katrā otru ātrumā, jo augsta temperatūra, spiediena vilnis nāk kopā ceļos faster.If tas bija dzesētājs ārpuses, molekulas nebūtu kliegt cik bieži, un tas būtu vajadzīgs ilgāks laiks, spiediena viļņu ceļošanu.
Old Marts 18, 2007, 06:12
New Member Group

Skaņas ātrumu ideālas gāzes ir vienāds RMS ātrumu, molekulu, un to ar temperatūras pieaugumu (kinētiskā enerģija uz brīvības pakāpi, katra molekula ir 1 / 2 kt). Jūs varat parādīt to no vienādojums Skaņas ātrums ir gāzes v = sqrt (gamma P / Ro), kur P ir spiediens un Rho ir blīvums (ti, ātrums palielinās, samazinās blīvums). Gamma ir adiabatic constant.You arī var izteikt skaņas ātrumu, kā SQRT (gamm RT / m), kur m ir masa uz katru molecule.Ignore visas atbildes, proti ātrums palielinās līdz ar blīvumu. Viņi nezina, jebkurā fizikā.
Old Maijs 5, 2009, 03:32
New Member Group

Es uzskatu, ka tas nebūs kā uz dzesētājs dienā gaiss ir biezāka un skaņa ir vibrācija jautājums. Tādēļ biezāka jo labāk. Vēl jo kāds minēts, mitrs gaiss ir problēma
Reply

Register

Bookmarks