az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Genel Forumlar > Konu Tartışma Kapalı

Register

Neden ses seyahat hızlı sıcak havada?

Reply

Konu Araçları
Old Mart 2007, 03:00 18
Yeni Üye Grubu

Default Neden ses seyahat hızlı sıcak havada?

Neden ses seyahat hızlı sıcak havada?

Ben fizik konu için bilmeniz gereken
Old Mart 2007 03:14, 18
Yeni Üye Grubu

Sıcak hava daha az, bu yüzden ses daha hızlı seyahat yoğun olduğunu.
Old Mar 2007, 04:10 18.
Yeni Üye Grubu

Değil. Ses seyahat hızlı daha yoğun materyaldeki. Daha hızlı soğuk havada geçecek. Daha hızlı çelik geçecek. Daha yoğun malzemeler yakın birbirine moleküller var. Bu kadar küt bir sonraki molekül halinde seyahat gerek yoktur.
Old Mart 2007, 04:44 18
Yeni Üye Grubu

Bu moleküllerin olarak yoğun olan hava daha kolay bir titreşim meydana getirir paketlenmektedir değildir.
Old Mart 2007, 04:52 18
Yeni Üye Grubu

Sesin seyahat için atomları veya orta moleküller arasındaki kuvvetlere bağlı ve bu kuvvet sadece kısa dönemde zaman çarpışmak hareket gaz olarak. Fakat sıvı ve temel soru katı hızı ne atomları etrafında kendi yerel pozisyonda hafif sallantı (ses dalgaları aslında uzun koordine edilir-dalga boyu "jiggles") olan alır hızlı yerel güçleri yerine yaklaşık olarak atomları koruma gücü de artar. Yani, ses, en güçlü bağlı malzemeleri en hızlı geçecek.
Old Mart 2007, 05:00 18
Yeni Üye Grubu

Sıcak hava kadar hızlı hareket eden moleküller ses dalgaları iletirken daha iyi vardır. Soğuk sürece, basınç her iki soğuk ve sıcak olarak aynı kitlelerin bu moleküller down.Of ders yavaşlatır.
Old Mart 2007, 05:10 18
Yasak Grubu

O ses tahmin daha soğuk bir havada geçecek, ben here.Denser yanlış olabilir malzemeleri girişim de daha hızlı malzeme daha da az yoğun olan titreşim iletimi eğilimindedir. Soğuk hava sıcak havadan daha yoğun olduğu, böylece ses hızlı soğuk olarak air.Honestly olsa seyahat gerektiğini fark sadece bana, eğer bu da nemli bir sıcak hava kullanımı çok ilginç olur marginal.Now gerekir. Nemli hava daha kuru hava daha yoğun ve sıcak hava su depolamak için daha iyi bir eğilim vardır. Bu nemli hava iletir hızlı kuru hava daha aynı sıcaklıkta ses savundu olabilir.
Old Mart 2007, 06:08 18
Yeni Üye Grubu

Ana fikir ses basınç dalgaları vardır. Önce us.Temperature ulaşmak Bu dalgalar havada bulunan moleküllerin, bir, katı veya sıvı olarak kapalı sıçrama hızı ne moleküllerin birbirlerine içine çarpmanız olan bir ölçüsüdür ... ve yüksek ısı, daha birbirlerine yerleştirin ve onlar ne zaman zaten birbirimizi bir hızlı oranı yüksek sıcaklık, basınç dalgası birlikte gelen nedeniyle at çarpmanız her other.Since vuruş yapmak taşıyan daha fazla bilgi çarpmanız vardır faster.If bu soğuk vardı dışında seyahat olacak, bu moleküller sıklıkta iterek değildir ve uzun basınç dalgası için seyahat alacak.
Old Mart 2007 06:12, 18
Yeni Üye Grubu

Ideal gaz ses ve hızı moleküllerin RMS hız ve sıcaklık ile bu artışlar eşit (her molekülün özgürlük derecesi başına kinetik enerji 1 / 2 KT) olduğunu. Bunu için denklemi bu gösterebilirsiniz Gaz V ses hızı = sqrt (gama P / RHO) Burada P basınç ve Rho bir yoğunluk yoğunluğu azalır olarak (yani hızı artar) olduğunu. Gama de sqrt (gamm RT olarak ses hızını / m ifade edebilirsiniz adiabatic constant.You) burada E her molecule.Ignore bir kitle olduğunu yoğunluğu ile hızı artar söylüyorlar tüm cevaplar olduğunu. Onlar herhangi bir fizik bilmiyorum.
Old May 2009, 03:32 5.
Yeni Üye Grubu

Ben hiç bir soğuk gün olacak, havadan daha yoğun ve ses önemli bir titreşim olduğuna inanıyorum. Bu nedenle daha iyi yoğun. Ancak birisi olarak belirtildiği gibi, nemli hava bir sorun var
Reply

Register
Konu Araçları

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Bilgisayar Suyu.

By vBulletin ® Copyright © 2000 Powered - 2009 Jelsoft Enterprises Ltd SEO by vBSEO © 2009, Crawlability, Inc tarafından