Sok embernek tetszik az ötlet az olcsó hívások router az interneten keresztül, valamint a Skype és más hasonló szolgáltatások is szerzett népszerűsége, de még mindig nem igazán sok haszna van a legtöbb háztartásban.
Vannak jó néhány oka van, de főleg, hogy általában kell a számítógépre, vagy a számítógép bekapcsolásakor, vagy ez túl bonyolult, vagy kényelmetlen mindenki mást használ.
Mielőtt kapok túl messzire, Úgy vélem, ha jelenleg többet költ, mint £ 20-án a BT számlát minden hónapban, akkor az összes beállítás költségeket fizetik ki a 3 hónap, és élvezheti a megtakarítás!
Ha a BT-vel, akkor a legtöbb nemzetközi hívások drágák. Még akkor is, ha feliratkozik az egyik csomag, akkor is fizet sokat, még akkor is, ha nem használja az összes hívást.
Is, a mi sor minőségű BT kevesebb, mint ideális, hogy bizonyos dodgey telefon vonal a csere, és sok olyan villamosenergia-oszlop, hogy fuss közel hozzánk, és a leginkább bosszantó az összes, állandó ketyeg a telefonvonal miatt a a mi elektromos kerítés.
Harmadszor, normál telefonvonal van csak, hogy egy hívást egy időben. A VOIP, akkor két egyidejűleg, vagy az egyik jön és egy megy ki. Akkor még sokkal több, mint kettő.
VOIP ígéri, hogy rögzíteni mindezt, riduclously olcsó az ingyenes hívások bárhol a világon, kristálytiszta minőségű és több bejövő hívások és outboudn.
Célom, amikor át a mi Home / Office VOIP voltak:
- Meg kell idióta igazolást. Ezen azt értem, semmit sem tud meg minden más senkinek a telefont. Ugyanazt a vezeték nélküli telefonok mindenki használ pillanatában kell maradnia.
- Mi bejövő számot kell maradnia. Nem is fog elfogadni a változást a szám.
- A BT answerphone szolgáltatást kell maradniuk, és figyelembe véve azt, hogy alapvetően kínálnak ingyen a normál vonal bérleti, ott nincs oka, hogy nem is használja.
- Léteznie kell egy hibatűrő, hogy a rendes BT vonal, így ha az magától, vagy az internet meghal, még mindig telefonálni.
Ezt szem előtt tartva, elkezdtem kutató VOIP hardvert. Után sokat kell olvasni, a sok kérdés, sok haszontalan szó, és végül siker, vettem észre egy weboldal, amit a link egy kicsit később, ami megmagyarázza everythign nagyon jól. Bárcsak én találtam ezt az oldalt, mielőtt elkezdtem haszontalan a cucc az igazi!
Különben is, úgy, ahogy minden működik most:
Én normális vonalai bérletének a BT, ami 10,50 £ havonta. Volt egy másik vonal, újra £ 10,50, amelyet korábban használt Office vonalon, de ez már nincs szükség, köszönhetően VOIP használják exclusivel az irodában. További erről később.
Csatolták az otthoni BT vonal egy Linksys SPA3102, ami alapvetően egy mini telefon csere. Akkor dugja be a telefonvonal, és be szélessávú router, és egy normál telefon bele is.
Amikor valaki felhívja a szokásos BT telefonvonal, csörög a telefon, én is vedd fel a szokásos módon, ha ez nem kap választ, BT answerphone felemeli és rögzíti az üzenetet.
Amikor egy kimenő hívás, hogy, van két lehetőség.
- Csak begépeli az általában mint téged akar egy normál telefonvonal, útvonalak a hívás az interneten keresztül, mint a leginkább költséghatékony szolgáltató a hívás típusát (európai, nemzetközi, mobil, stb.) A hívó és a címzett nem tudja más, csak ez költségek mellett sem, hogy a hívás.
- Ha valaki írja be a # 9 a szám előtt, akkor lesz küldött át a szokásos BT telefonvonal. Így csak akkor használja ezt, ha nekünk kell, mert a költségek normál hívás díjai BT.
- Ha valaki tárcsázza 999, 1471, 1571 stb a hívás automatikusan kap keresztül küldött BT telefonvonalat, mert a BT konkrét kódokat kell menni egyenesen a BT, és a 999 számon telefonon vonalon: a vészhelyzeti szolgálat keresse meg a telefon számát .
- Ha az interneten meghal, akkor minden hívások a szokásos BT telefonvonal.
- Ha a hatalom meghal, a hívások minden kap küldött a BT telefonvonal.
Összességében, a házban mindenki nagyon boldog, és mi is csökkentettük jelentős telefonszámlát. Most alapvetően ingyenes telefonálás a világ bármely pontján korlátlan ideig.
Szóval, tetszik az ötlet a szabad telefon hív, felhasználva a meglévő telefon?
Ha igen, akkor látogasson el kell e személy oldalon:
http://www.aoakley.com/articles/2008-01-08.php
Andrew Oakley, aki írta ezt az oldalt, a fantasztikus munkát végzett az leírja az összes szükséges lépéseket, nagy részletességgel. Nem tudtam még remény írni, hogy minden jobban magam.
Ha valakinek van bármilyen kérdése ezzel nyugodtan kérdezz e téma, vagy az újat. Megpróbálok segíteni, amennyire csak tudok.
Ha nem, megy a Voxilla fórumok, mint az, ahol a valós VOIP szakértők lógni.
Van alább egy példányát a tutorial, de lehet, hogy könnyebb olvasmány, ha megy a site.
Idézet:
Van egy BT vonal? Szeretnénk, hogy olcsó hívások az interneten keresztül, de nem akar vásárolni külön telefon, nem akarjuk használni a fülhallgatót, és nem szeretné, hogy hagyja el a számítógép bekapcsolt állapotban? Szeretnénk használni a háztartási telefon, hogy a VOIP hívásokat, miközben továbbra is kap a bejövő hívásait normális BT számát?
Ez egy meglehetősen átfogó HOGYAN a Linksys SPA3102 és a British Telecom sorban a hazai helyzetet. Azt is külön konfigurációs adatait WebCallDirect.com, de a munka minden VOIP SIP szolgáltató.
Ha jelenleg többet költ, mint 20 font egy hónapra a BT számlát, akkor azt várom ezt a beállítást, hogy fizesse vissza a 45 £ ára SPA3102 kevesebb, mint 3 hónap.
Feltételezések
Van egy Linksys SPA3102 VOIP router / analóg telefon adapter. Sok ilyen tippeket is alkalmazni kell SPA3000.
Van egy BT telefonvonal (British Telecom vezetékes) egy master aljzat.
Ön kiterjesztése kábelezési az Ön készülékek amely megszünteti a BT dugó jelenleg dugva a BT master fali aljzatba, vagy, ha csak egy készülék (vagy a vezeték nélküli DECT bázisállomás), és van egy BT dugó, amely jelenleg dugva a BT master fali aljzatba.
Van egy vezetékes számot induló 01 vagy 02 (pl. 020 London, 01242 Cheltenham, stb)
Kíván folytatni fogadó bejövő hívásait BT vezetékes számot.
Azt szeretné, hogy az összes kimenő hívások árának segítségével VOIP (pl. a helyi számok, 01 és 02 nemzeti számokkal, 0845 helyi számokat, 07 mobil számok, 00 nemzetközi számok, stb)
Kíván folytatni, hogy az összes szabad hív használ BT (pl. 100 Operator, 151 Hibák, 999 Sürgősségi, 0800 ingyenesen hívható)
Van egy Cat5/RJ45 vezetékes hálózatot szélessávú internet a házban. Minimum van egy létező, működő, önálló szélessávú router egy szabad RJ45 LAN csatlakozó.
Van egy számítógép (MS-Windows, Mac, Linux, bármi), és egy böngésző (Internet Explorer, Safari, Firefox, bármi) csatlakozik a LAN.
Tudod, hogyan kell változtatni az IP címet és hálózati maszkot a számítógép.
Tudod, mi az alhálózat, hálózati maszkot, átjárót és a domain név szerverek a LAN van, és tudod, egy tartalék statikus IP-címet, ahol Ön is rendelhetsz a SPA3102.
Van egy feleség, barátnő, tizenéves lánya vagy hasonló, aki 1) fut óriási telefonszámla és 2) ragaszkodik ahhoz, hogy használja a normál telefon BT. Célunk, hogy óriási mértékben csökkenti a telefonszámla, míg a feleség / barátnő / tinédzser lánya pedig szinte észre azt a tényt, mi routing kimenő hívások az interneten keresztül. Lényegében, pénzt takarít meg és minimálisra csökkenti a zsémbes. Ezen a ponton szeretném emlékeztetni az összes olvasók, hogy én szeretem a feleségemet Melissa nagyon, nagyon sok.
Önnek is szüksége
A mobiltelefon, így gyűrű magát kipróbálni dolgokat.
A hitel-vagy betéti kártya, amellyel vásárolni néhány kezdeti hitel egy VOIP figyelembe, hogy a telefonálás.
A hosszú hálózati kábel (egyenes), hogy akkor bekapcsol a SPA3102 be a hálózat és a BT master konnektorba egyidejűleg.
Vagy egy hálózati kapcsoló (a szélessávú routert is lehet váltani), vagy hosszú a crossover hálózati kábel, így kapcsolódni az SPA3102 számítógép használata.
Vagy egy ismert jó RJ11 dugó BT dugó kábel (pl. egy régi modem), vagy egy RJ11 aljzat a BT adapter, pl. Maplins kód AR34M. Használhatja az RJ11-BT adapter-hoz megtérít a RJ11 kábelt az Ön SPA3102. Ne feledje, hogy egy RJ11 különböző méretben RJ45. Ha ön használ egy régi modem vezethet, legyen tudatában annak, hogy néhányan a 2-vezetékek egyenes (működhet), mintegy 4-vezetékek egyenes (működik) és néhány 2-vezetékek átment (ritka, de nem fog működni).
Egy RJ11 dugó BT master aljzat adapter gyűrű kondenzátor, pl. Maplins kód VD36P. Ne feledje, hogy ez NEM a "másodlagos adapter" (hogy nincs kapacitás, így nem fogsz hallani a telefon cseng), sem pedig egy RJ45 BT mester (RJ11 nincs RJ45). A kondenzátor fontos. Tárol kis mennyiségű díjat, amely a megjelent két rövid, pörgős, hogy hozzon létre egy gyűrű-gyűrű hang. Eredetileg ez a sorozatban is elég volt ahhoz, hogy hatására elektromos motor, vagy egy kar csatolt egy elektromágnes, a sztrájk a harang. Brit BT telefonvonalak maradt ezzel a rendszerrel, és a BT kompatibilis telefonok nem fog csörögni, ha kapnak a tört-díj annak ellenére, hogy a gyűrű az elektronikus helyett a motoros harang! Ön BT master konnektorba tartalmaz egy kondenzátor, hanem a hatása ennek elvész, ha valaki átmegy a SPA3102, mert a telefon már nem közvetlenül csatlakozik a master aljzat a falra a SPA3102 egy kicsit telefonon exhange saját jogán ! Szóval kell hozzá egy kondenzátor között az SPA3102, és a BT kézibeszélők annak érdekében, hogy gyűrű. Nélkül, a kapacitás, akkor is kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat, de a telefon soha nem cseng.
Megjegyzés: a különbség az "BT mester fali konnektorba" (az a hely, ahol a fővonal jön be a házba), és a "mester socket BT adapter" (egy rövid vezeték egy RJ11 csatlakozó egyik végén, és a BT aljzat a kondenzátor ez a másik).
Vezetékeket a telefont kapcsolatok
Ne csatlakoztassa az SPA3102, hogy a hálózati még. Fogjuk, hogy ezt kicsit vele van kapcsolva.
Húzza ki a telefon / mellék vezeték-ból BT mester fali konnektorba (az első BT fali konnektorból, amikor a telefonvonal először belép a házba).
Csatlakoztassa az SPA3102 által LINE aljzat, hogy a BT master fali konnektorba, segítségével akár egy ismert jó RJ11-BT kábel (pl. egy régi modem kábel) vagy a mellékelt RJ11-RJ11 kábel, valamint egy RJ11-BT adapter (pl. Maplins kód AR34M ).
Csatlakoztassa a master csatlakozó adapter (pl. Maplins kód VD36P) a SPA3102 telefonszámát aljzat. Így már a BT-foglalat lóg ki a SPA3102.
Csatlakoztassa a BT telefon (ok) a master aljzat adapter.
Ellenőrizze, hogy a SPA3102 ki van kapcsolva (csatlakozik a hálózathoz). Ha ki van kapcsolva, a SPA3102 csatlakozik a sort a PHONE csatlakozó közvetlenül, és mi a vizsgálat ebben az összefüggésben.
Emelje fel a telefon kagylót. Meg kell hallani a tárcsahangot. Próbálja meg a hívást a telefon, mint a mobil vagy a 0800 144 144 (BT chargecard automatikus szolgáltatás). Ha ez nem működik, a kábelezés hibás.
Mobiltelefon használata a gyűrűt a szokásos otthoni vezetékes számot. Ön vezetékes telefon kell gyűrűt a szokásos módon. Ha ez nem működik, valószínűleg használ másodlagos adapter (nincs gyűrű kondenzátor) helyett a mester adapter (gyűrűs kondenzátor). Ha te vagy kétségbeesett, használhatsz egy tartalék ADSL szűrő konvertálni egy másodlagos adaptert a master adaptert.
Vedd fel a csengő telefont, és beszéljen magát. Ha ez nem működik, a kábelezés hibás. Miatt a visszhang a modern BT csere, akkor lehet, hogy érintse meg a vevő, vagy nem valami nehéz légzés (ooh-er) annak érdekében, hogy hallja. Nem jár tovább, amíg nem bizonyos, hogy a telefon kábelek helyes.
A következő részekben beszélni beállításáról SPA3102 beállításokat. Amíg ez nem teljesen befejezett, amely eltarthat egy fél óra, akkor nem tud hívásokat kezdeményezni vagy fogadni keresztül SPA3102 módon akkor lenne elvárható. Tehát:
Ha van egy felesége, tizenéves lánya, housemates vagy bárki más valószínűleg szeretne kezdeményezni vagy fogadni vezetékes telefonálás a következő fél órában, vagy igen, húzza ki a SPA3102 a mester aljzat, kiterjesztéseket és a telefon. Csatlakoztassa a normál telefon vissza a BT master fali konnektorba, mint ha nem volt SPA3102. Ellenőrizze, hogy van-e gyűrűt, és kap egy tárcsahangot, mint a szokásos.
Állítsa be a SPA3102 a Web Server Hallgassa meg a WAN oldal
Linksys feltételezzük, hogy Ön használja a SPA3102, mivel mindkettő a VOIP router, és egy hálózati útválasztó. Fogok vállalni nem ez a helyzet a hazai helyzetet. Én megyek a feltételezés, hogy már van egy létező, működő, különálló szélessávú router, hogy szeretné, hogy továbbra is használ.
A probléma az én új elképzelés szerint meg kell aktiválni az interneten konfigurációs eszköze az internet (WAN) aljzatba a SPA3102. Alapértelmezés szerint ez csak az Ethernet (LAN) csatlakozó. Ha nem használ egy másik meglévő szélessávú router, változó ez nem biztonságos, és ez hozzáférés biztosítása mindenki számára, hogy a VOIP router, amely lehetővé teszi többek között a hackerek, hogy felhívja a telefonszámlát, és lehetővé teszi a hackerek kap hozzáférést a számítógépes hálózatra.
Lehet, hogy észrevette, hogy a foglalat a SPA3102 a szín-kódolt, és hogy a jelzőfény színe megváltozik a vörös, zöld és narancssárga. Mivel, mint egy tizenkét fehér férfiak, én vagyok színtévesztő (vörös-zöld színlátás hiányos), nem leszek utalva ezek a színek.
Csatlakoztassa a számítógépet, hogy a KVT-3102 Ethernet aljzat. Ezt megteheti akár közvetlenül, egy crossover kábel (legegyszerűbben), vagy közvetett módon, a meglévő hálózathoz.
Változtatni a számítógép IP-címe 192.168.1.2, hogy a hálózati maszk 255.255.255.0 a. A gateway lehet, amit akarsz, mint a 192.168.1.242 (képzeletbeli).
Csatlakoztassa a SPA3102 a hálózatról, és ellenőrizze, hogy bizonyos fények, minden fény, kapcsolja be. Ne kérdezd, milyen színű.
Használja a böngésző, hogy a 192.168.1.1. Látnia kell a Linksys Phone Adapter Configuration oldalra. Ha nem, akkor SPA3102 lehet, meg egy másik IP-címet és hálózati maszkot - lásd a dokumentációt a mezőbe, hogy megtudja, milyen.
Kattintson az Admin logika - haladó - router - WAN setup és cserél Kapcsolat típusa a statikus IP. Változtassuk meg a statikus IP, Hálózati maszk, Átjáró és DNS Elsődleges a megfelelő értékeket. Például, az én hálózatok összes számítógép 192.168.0.something és a szélessávú router a 192.168.0.255, ezért használom az én 192.168.0.252 statikus IP, 255.255.255.0 a netmask, 192.168.0.255 egyaránt az átjáró és az elsődleges DNS.
Egyaránt az internet (WAN) és Ethernet (LAN) ugyanazon a subnet? Pl. mindketten 192.168.0.x vagy egyik 192.168.1.x IP-címeket? Ha igen, használja a "LAN beállítások" oldalon módosítható az Ethernet címet és az alhálózati valami másra (pl. 192.168.100.1 netmask 255.255.255.0).
A WAN Setup oldalon, ha tudjuk az NTP szervert (szerver idő szerint), írja be az Elsődleges NTP-kiszolgáló mezőbe. Ellenkező esetben használjon Stratum 2 UK NTP szerver ezt a linket. Ez azt jelenti, hogy a naplófájlok és az utolsó hívás adatait a megfelelő dátumot és időt. Ne aggódj ez másképp.
Alatt Remote Management, változások engedélyezése WAN Web Server: Igen
Kattintson a Submit All Changes és várjon 5 másodpercig, vagy úgy.
Ha már használtuk a crossover kábelt, távolítsa el, és csatlakoztassa a számítógépet vissza a LAN újra. Változtatni az IP-cím vissza bármi is a LAN általában használatos (pl. DHCP). Ellenőrizze, hogy továbbra is hozzáférhet az internethez.
Távolítsa el a kábelt a SPA3102 Ethernet aljzat.
Dugja be a SPA3102 Internet aljzat be LAN. Igen, akkor dugulás-el LAN-ba a WAN aljzat, amint azt kifejtette, az én fenti feltevések.
Tallózás a statikus IP hozzárendelt a SPA3102. Látnia kell a konfigurációs oldalt.
Önnek nem kell használni az Ethernet aljzat újra.
Állítsuk be a SPA3102 használata British Telecom Standards
Nem kétséges, amit észrevettem, az amerikai televíziós programokat, hogy a telefon rendelkezik egy másik gyűrű - egy hosszú gyűrű helyett a mi British két gyors gyűrű. Nos, a rossz hír is van sok más különbség, mint a pályán a tárcsahangot, és az SPA3102, annak ellenére, hogy leszállított egy brit hálózati csatlakozót, a gyári az USA-ban. Így fogjuk tölteni egy kis időt átalakításával, hogy megbízható és jár, mint a brit telefonvonal.
Elfelejteni, hogy a tárcsázási hang és csengőhangok lesz végül kap, ha mindent elkövetnek, NEM által a helyi BT telefonközpont, mint most. Az SPA3102 fog generálni a saját csengőhangot, saját tárcsahang, saját várakozó hívás hangjelzést, mindent. Ez majd csak csatlakozni a BT sor, amikor szüksége van, mint például a bejövő hívást. Tehát ahhoz, hogy a meglévő BT telefon készülékek dolgozni, és ami még fontosabb, a feleséged nem panaszkodnak a telefon csinál furcsa dolgokat, meg kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jár annyi, mint egy BT vonalon lehetséges.
Sok, de nem az összes, a következő beállításokat vették a kiváló dokumentum "Sipura brit Területi beállítások" Paul Hayes a ProVu.com . Más beállítások vették a Voxilla.com fórum. Köszönöm, meg minden.
Tallózás a statikus IP hozzárendelt a SPA3102.
Kattintson az Admin logika - Advanced - Hang - Regionális és hajtsuk végre a következő módosításokat: tárcsahang: 350 @ @ -19.440 -22, 10 (* / 0 / 1 +2)
Ring vissza: 400 @ @ -20 -20.450; * (.4/.2/1 2, .4/2/1 2)
Foglaltsági hangot: 400 @ -20, 10 (.375/.375/1)
Átrendezni hang: 400 @ -20, 10 (* / 0 / 1)
SIT 1 hang: 950 @ @ -16,1400 -16,1800 @ -16, 20 (.330/0/1, .330/0/2, .330/0/3, 0/1/0)
MWI tárcsahang: 350 @ @ -19.440 -22, 10 (.75/.75/1 +2)
CWT1 ütem: 30 (0,1 / 2)
CWT2 ütem: 30 (.25/.25, .25/.25, 0,25 / 5)
CWT frekvencia: 400 @ -10
Ring 1 ütem: 60 (.4/.2, 0,4 / 2)
Ring 2 ütem: 60 (1 / 2)
Ring 3 ütem: 60 (.25/.25, .25/.25, .25/1.75)
Ring 4 ütem: 60 (.4/.8)
Ring 5 ütem: 60 (2 / 4)
Időzóna: GMT
FXS Port Impedancia: 370 620 | | 310nF
Hívóazonosító módszer: ETSI FSK A PR (UK)
Nyári időszámítás szabály: start = 3/1/7/2: 00:00, end = 10/1/7/2: 0:0; menteni = 01:00:00
Ezek a beállítások teszik a tárcsahangot, csengőhang és az egyéb hangok hangzik BT.
Lépjen a PSTN oldal és alatt PSTN-hoz-VoIP Gateway Setup, változás: PSTN VOIP Gateway Enable - Nem
Ez azt jelenti, hogy a SPA3102 soha ne válaszoljon a telefon automatikusan, amely lehetővé teszi a már meglévő háztartási telefon és üzenetrögzítő fogadni a hívásokat. Ha szeretné használni az SPA3102 tenni fejlettebb dolgok, mint például hangposta, vagy hívja a átirányítás, akkor valószínűleg szeretné ezt, hogy kell Igen, de ez túlmutat ennek a dokumentumnak.
Még mindig a PSTN oldalon, az FXO Timer értékek részben, hogy a következő módosításokat: PSTN Answer Delay - 60
Ez azt jelenti, hogy a SPA3102 csak a telefont után automatikusan 60 másodperc, amely lehetővé teszi lakosok, illetve a már meglévő háztartási üzenetrögzítő egy teljes percig, hogy felvegye a telefont. Ha szeretné használni az SPA3102 tenni fejlettebb dolgok, mint as hangposta, vagy hívja a átirányítás, akkor érdemes egy rövidebb értéket, de ez túlmutat ennek a dokumentumnak.
Még mindig a PSTN oldalon, a PSTN bontása Detection rész, hogy a következő módosításokat: felismerése CPC: igen
Kimutatására Polaritás visszaírása: nincs
Kimutatására PSTN Hosszú hallgatás: igen
PSTN Hosszú hallgatás Időtartam: 30
PSTN Silence Küszöb - Nagyon magas
Min CPC Időtartam: 0.09
Kimutatására le hang: igen
Húzza ki Tone - 400 @ -30, 20 (* / 0 / 1)
Ezeket a változásokat biztosítaniuk kell, hogy nem kap véletlenül leesik miatt SPA3102 eltéveszteni furcsa hangokat vagy csendes kötet elválasztó.
Még mindig a PSTN oldalon, a nemzetközi ellenőrzés alá, hogy a következő módosításokat: FXO Port Impedancia: 370 620 | | 310nF
OnHook Sebesség: 3 ms (ETSI)
Jelenlegi korlátozása engedélyezése: igen
Ring Érvényesítés idő: 256ms
Ring késleltetés jelzése: 512ms
Ring Timeout: 640ms
Ezek a beállítások több dolgot, hogy a vonal BT kompatibilis, beleértve a késedelem olvasni CALLERID a bejövő hívásokat.
Változás a Line 1 oldal, és üzemszünet alatt VoIP PSTN megtekintéséhez: Auto PSTN üzemszünet: Igen
Ez azt jelenti, hogy ha az internet kapcsolat nem jön létre, akkor tárcsázza keresztül BT.
Még az 1-es vonal oldalon, Dial-terv: Dial-terv: (x. <: @ gw0>)
Sürgősségi száma: 999
Most már készen vagyunk, hogy teszteljék a rendszert újra. Az SPA3102 kell most útvonal az összes bejövő és kimenő hívások keresztül BT vonal akkor is, ha bekapcsolt állapotban. Ha már kihúzta az SPA3102-ból-a fővonal és készülékek, dugja vissza ban
Emelje fel a telefon kagylót. Meg kell hallani a tárcsahangot. Próbálja meg a hívást a telefon, mint a mobil vagy a 0800 144 144 (BT chargecard automatikus szolgáltatás). Ha ez nem működik, a kábelezés hibás.
Mobiltelefon használata a gyűrűt a szokásos otthoni vezetékes számot. Ön vezetékes telefon kell gyűrűt a szokásos módon.
Vedd fel a csengő telefont, és beszéljen magát. Miatt a visszhang a modern BT csere, akkor lehet, hogy érintse meg a vevő, vagy nem valami nehéz légzés (ooh-er) annak érdekében, hogy hallja. Ha ez nem működik, próbálja meg kihúzza a hálózati a SPA3102. Ha ez működik, ha a SPA3102 ki van kapcsolva, a probléma a konfigurációs. Ha ez nem működik, ha a SPA3102 ki van kapcsolva, a probléma-val-a kábelezés.
Miután minden működik, most már elkezdheti hívásirányításra az interneten keresztül.
Válassz ki egy VOIP SIP szolgáltató
SIP (Session Initiation Protocol) a nyílt szabvány VOIP. Ez azt jelenti, hogy sok vállalat használja mind ugyanazt a protokollt. Ez is a protokoll, hogy a SPA3102 használ. Skype, a sorok írásakor (Jan 2008) nem használ SIP, és nem fogja tudni használni a Skype az Ön SPA3102.
Sok SIP VOIP szolgáltatók közül lehet választani. Legtöbbjük lesz aránya jóval olcsóbb, mint a BT. Google a "VoIP SIP hívások" és a csákány egy, amely a legolcsóbb árak a rendeltetési hely vagy a fajta hívás van, hogy a leggyakrabban. Például, a feleségem miatt sok 01 és 02 kéri, de néha hívni a húgom Hollandiában.
Ne feledje, hogy a BT a nemzeti és a helyi vezetékes hívások elég olcsó még a legolcsóbb tarrif. Számos VOIP cég csomagban, befogadó és ingyenes vezetékes perc időtartamra, ha kiad egy bizonyos összeget, hogy válasszon egy ilyet.
Néhány példa a kezdéshez:
WebCallDirect.com (Ugyanez a vállalat a Voip-Olcsó és SipDiscount)
SipGate.co.uk
MyWebCalls.com
Babble.net
MyVoipProvider.com - Felsorolja sok szolgáltatók Azt ajánlom tegyél körülbelül öt vagy tíz fontot rá a számla eredetileg. Egyes szolgáltatók vehetik ezt az euróban vagy amerikai dollárban. Én jelenleg használ WebCallDirect, így lesz ezzel az én konfigurációs példákat.
Miután van egy számla egy VOIP SIP szolgáltató, akkor ismernünk kell a SIP konfigurációs adatait. Ezek általában megtalálhatók a GYIK-vagy műszaki támogató oldalakat. WebCallDirect SIP konfigurációs részletek itt.
Egyes szolgáltatók lehetővé teszi, hogy használja a saját telefonszámát, valamint és ahelyett, hogy a felhasználónevét, hogy jelentkezzen be, hogy a hívófél-azonosító nem jelenik meg az emberek a tétet. Ez szükséges ahhoz, hogy a név jelenik meg a hívó fél, ha cseng a barátja mobiltelefonnal, például. Ha nem teszed ezt, akkor a hívófél-azonosító valószínűleg vissza kell tartani, és az emberek akkor gyűrű nem fogja tudni, hogy van, aki hív.
Előfordulhat, hogy nem valamilyen speciális típusú bejegyzés a VOIP szolgáltató igazolja, hogy valóban a saját, hogy a telefonszámot. Például, WebCallDirect megköveteli, hogy letölteni és futtatni a MS-Windows-alkalmazás és használja a fiókbeállítások lehetőségek erősítse meg a telefonszámot egy teszt hívást. Miután ezt megtette, akkor nem kell használni a letöltött alkalmazást soha többé - ami jó, mint amennyire én vagyok érintett, ahogy a Linux használata a legtöbb időt.
Számos VOIP SIP szolgáltatók, akik konkrét utasítást a SPA3102 vagy SPA3000 feltételezi kívánt útvonalat minden kimenő hívások rajtuk keresztül. Nem ez a helyzet a számunkra, ahogy mi szeretnénk útvonalon 100, 151, 999 és 0800 BT felszólítja keresztül is. Továbbá azt is, egy későbbi időpontban, más útvonalon akar hívások keresztül több, mint egy VoIP SIP szolgáltató (az egyik lehet olcsóbb a UK hívások, egy olcsóbb nemzetközi hívások). Ezért nem vesz tudomásul olyan utasítást, hogy megmondja, hogy töltse ki a Proxy és a regisztrációs rész, mivel ez utat minden felhívja keresztül, hogy a szolgáltató a hiba!
Megy a SPA3102 konfigurációs oldalt, és válassza Admin logika - Advanced - Hang - 1-es vonal.
Hagyja el a Proxy és a regisztrációs rész üres még akkor is, ha a SIP VOIP szolgáltató azt ajánlja, hogy töltse ki,.
Tedd a VOIP SIP szolgáltató beállításai szerint Gateway Accounts - Gateway 1. Például, az én részletei: Gateway 1: +441242000000@ Sip.Webcalldirect.com
GW1 NAT Mapping Enable: nincs
GW1 Auth ID: nagyistván névvel
GW1 Jelszó: jelszavam
... Ahol helyére +441242000000 az én otthoni telefonszámát, hogy én is regisztrált a szolgáltatómnak a hívó fél azonosítója, nagyistván névvel számlám neve és jelszavam van, meglepetés, az én jelszavam.
Ha nem, vagy nem, regisztráljon az otthoni számát a VOIP szolgáltató kimenő hívószám, majd a helyére +441242000000 a saját userid (pl. nagyistván névvel). Igen, ez azt jelenti, hogy válik be kétszer - egyszer a Gateway 1 mező, és ismét a GW1 Auth ID mező.
Dial-terv keretében, változás ezt: Dial-terv: (x. <: @ gw1>)
Ne feledje, hogy megváltozott gw0 (Gateway Zero) a gw1 (Gateway One). Gateway nulla van a BT-line, vagy más néven PSTN vagy POTS. Átjáró egyik VOIP SIP szolgáltató. Itt az ideje egy másik teszt!
Től a BT készülék, tárcsázza a mobiltelefon segítségével a teljes nemzetközi szabvány. Például, ha a brit mobiltelefon-szám 07711 456789, akkor szeretném dial 0044 456789 7711. Egy pillanat múlva, azt gyűrű. Beszélni magát, érintsük meg a vevő, vagy nem valami nehéz légzés, hogy erősítse meg, hogy működik. Ne aggódj, fogunk hozzáadni egyes szabályok, így nem kell tárcsáznia a teljes nemzetközi számot, majd.
Most próbáld tárcsázás az üzemeltető a 100. Ez nem így bizonyítják, hogy a hívások mennek keresztül az interneten mert nincs szolgáltató a VOIP rendszer. Ne aggódj, fogunk hozzáadni egyes szabályokat, hogy a szolgáltató és a helyi hívások a munka a megszokott módon, később. Nem jár tovább, amíg a vizsgálatok a várt módon működnek (pl. hívhatjuk a mobil segítségével a nemzetközi szám, de nem tudja hívni az üzemben tartó).
Konfigurálása Telefonos terv
A tárcsázási terv határozza meg, amely a kimenő hívások útja során, amely a hálózat - a rendes BT vonal vagy az interneten. Megyek, hogy az Ön hívás terv útvonalakat üzemeltető, hibák, sürgősségi és ingyenesen hívható számok felett BT vonal, utak a helyi, nemzeti, mobil és nemzetközi hívások az interneten keresztül, és a tilalom tudakozó és az emelt díjas számokat.
Megy a SPA3102 konfigurációs oldalt, és válassza Admin logika - Advanced - Hang - 1-es vonal.
Dial-terv keretében, változás ezt: Dial-terv: (100 <: @ gw0> | 999 <: @ gw0> | 112 <: @ gw0> | 151 <: @ gw0> | 1471 <: @ gw0> | 0 [58 ] 0x. <: @ gw0> | 00x. <: @ gw1> | <0:0044> [12] x <: @ gw1> | <0:0044> [67] x <: @ gw1> | 084x . <: @ gw1> | <087:004487> x <: @ gw1> | <: 00441242> [2-8] x <: @ gw1> | 118! | 09!)
(Egy sorban)
Módosítani szeretné a telefonos tervet a helyi számokat. Változtassuk meg a darab végén, amit mond 00441242, hogy megfeleljenek a helyi haza tárcsázás kódot. Élek a Cheltenham területen, így az én helyi kódot 01242 és a nemzetközi verzió 00441242. Ha él, Birmingham, a helyi kód 0121 és a kívánt változás, hogy a 0.044.121. Ha él Londonban, a helyi kód 020, és akkor lenne változás, hogy a 004.420. Győződjön meg róla, hogy nem változik a sávnyilak vagy kettőspont körül.
Itt egy alternatív terv, ha csak azt, hogy utat a mobil, a nemzetközi számok és nem földrajzi az interneten keresztül, és továbbra is a helyi és a nemzeti vezetékes számokat gyülekezett több BT. Alapvetően az egyetlen különbség az, hogy az általunk használt gw0 helyett gw1 a 01, 02 stb számokat. Dial-terv: (100 <: @ gw0> | 999 <: @ gw0> | 112 <: @ gw0> | 151 <: @ gw0> | 1471 <: @ gw0> | 0 [58] 0x. <: @ Gw0> | 00x. <: @ gw1> | <0:0044> [12] x <: @ gw0> | <0:0044> [67] x <: @ gw1> | 084x. <: @ gw1> | < 087:004487> x. <: @ gw1> | <: 00441242> [2-8] x <: @ gw1> | 118! | 09!)
(Egy sorban)
Elolvashatja többet testreszabása saját felhívást terve, például az útvonal egyes számok segítségével a különböző szolgáltatók, megnézzük a "SPA ATA Admin Guide", amely beszerezhető a Linksys weboldalon, vagy a közvetlenül a Linksys GYIK oldalt. Ezek hasonlóak, de nem ugyanaz, mint, POSIX reguláris kifejezések. Van még sok vitát Voxilla.com fórum.
Töltsük sok Rövid és olcsó teszt hívások és ellenőrzése a web-alapú VOIP venni, hogy megy az interneten. Ha van BT papíralapú számlázás, akkor is ellenőrizni BT.com, hogy nem vonnak felhívja a BT.
Nem, tényleg, ellenőrizze, hogy a hívást, hogy helyesen irányított mielőtt egy halom hosszú nemzetközi hívások! Csak egy elírás változtatni gw1 a gw0, és a hívások fog futni fel a drága BT bill. Ha nem már Hívásvárakoztatás a BT-vel, majd az egyik módja annak ellenőrzésére, a hívás irányítás: Hívja a számot kell utat az interneten keresztül. Hagyja ezt a kérést fog. Aztán, ugyanakkor, használja a mobil hívásához a vezetékes számot. Ha ez be van kapcsolva (foglalt), akkor valamit rosszul csináltam - ez hívó via BT! Ha ez gyűrűk, akkor működik - és a normál készülékek fog hallani egy csendes "hívásvárakoztatás" sípol a háttérben. Ja, az SPA3102 generál saját Hívásvárakoztatás rendszer!
És végül
Ha korábban befogadó-hívások csomag BT, akkor ha te benne, hogy a bejövő és kimenő hívások dolgozik, mint várható, ne felejtsd el, hogy csökkentse a BT csomagot. Jellemzően ez azt jelenti, "BT Together 1. lehetőség".
Az SPA3102 a hívásvárakoztatás nem lehet teljesen ki van kapcsolva. A SPA3102 nem eredményezhetik a foglaltsági hangot a bejövő hívásokat a BT sorban, ha már a VOIP hívás az interneten keresztül, mert a forgalmas hangok keletkeznek a BT csere. Ehelyett, ha egy VOIP hívás egy másik hívás érkezik, a BT vonal, akkor hallani halk sípoló hangjelzést ad a háttérben. Figyelmen kívül lehet hagyni őket, vagy tudod letette a kagylót, és ez cseng az új bejövő hívást. Ha van egy R (Recall) gombot a készülék, akkor használd ezt helyette váltani a két hívás között rövidebb megszakítások megtartva mindkettő megy!
Ne feledje, hogy mindkét követtétek hívásomat terveket még 1471 lehetővé teszi, hogy útja során BT, hallani a száma az utolsó hívó. Ha majd nyomja meg a 3 vissza a hívást, ez is útvonalon keresztül, és akkor BT felszámolásra kerül BT áron helyett VOIP áron. Ha már a saját készülékek a hívószám fakitermelés, nincs igazán szükség 1471, így megakadályozza, hogy 1471-től nevezik egyszerűen eltávolítja a 1471: <: @ gw0> | kicsit a tárcsázási terv. -Hoz előad egy hívás Return segítségével VOIP (alternatívájaként 1471-3), a dialtone tárcsa * 69. Ez a felhívás az utolsó bejövő Hívóazonosító.
Nem tud nyomja 5 BT Ringback használni, mert ha kapsz egy részt (forgalmas) hangot, és szeretné elindítani a hívást, amint elérhetővé válik. Ehelyett, ha kap egy részt hangot, tedd le a kagylót, egy pár másodpercig, majd a dialtone telefonos * 07 Automatic Call Back. Az SPA3102 majd próbálja felhívni a szám 30 másodpercenként, és gyűrűt, ha rendelkezésre áll. Akkor add fel 30 perc után.
Ha az Ön internet-kapcsolat meghal, de a hatalom még folyamatban van, pályázati felhívásokat útvonalon keresztül BT. Ha az Internet kapcsolat nem túl megbízhatóak, és aggaszt téged így tudtukon kívül fut egy nagy BT törvényjavaslatot, az 1-es vonal oldalon, VoIP üzemszünet A PSTN, változások automatikus PSTN üzemszünet: Nem
BT rövid kódok, például * 55 * a riasztó hívás nem fog működni, mert nehezen egyeztethető össze a meglévő SPA3102 speciális kódokat. Nem tudom, hogyan lehet BT rövid kódok dolgozni. Ha megtudja, kérem elektronikus levél én andrew@aoakley.com . Az SPA3102 képes sokkal, de sokkal több, mint általunk beállított itt. Tudod használ ez-hoz kap olcsó nemzetközi hívások mobil, konfigurálásával, hogy felismeri a mobil hívó fél azonosítója és megválaszolásához felszólítja a nemzetközi tárcsázási hangot. Tudod használ ez az interfész egy Asterisk szoftvert telefon exhange és létrehozza a maga hangposta pokol. Használhatja tárolására kedvenc telefonszámokat és érje el őket a rövid sorozatot. Plusz sok, sok más - olvasd el a kézikönyvet és a fórumok további ötleteket.
|
Processzor (ok): Intel C2D E7200 @ OC'd 3. |
Alaplap: Asus P5Q Pro |
RAM memória: OCZ 8 GB 800Mhz |
Grafikus kártya (ek): Saphire Radeon 4850 |
Hangkártya: Fedélzeten |
Hard Drive (ek): Hatalmas |
Optikai meghajtó (k): Sony al cheapo egyet. |
Eset / PSU: Antec Three Hundred |
Hűtés: Arctic Cooler 7 Pro, 3 ca |
Hálózat / Internet: Andrews Arnold Bonded |
Monitor (ek): Kettős 19 "LCD |