Veľa ľudí, ako myšlienka lacné telefonovanie cez internet routeru a Skype a iné podobné služby získali na popularite, ale stále sú v skutočnosti oveľa použitie vo väčšine domácností.
Existuje pomerne veľa dôvodov, ale predovšetkým to, že zvyčajne musia byť u svojho počítača, alebo počítač zapnutý, alebo je to príliš zložité, alebo nevhodné pre všetky ostatné na použitie.
Kým sa dostanem tak ďaleko, odhadujem ak teraz utratia viac ako 20 libier na účet BT každý mesiac, potom všetky inštalačné náklady budú splatené do 3 mesiacov, a môžete si úspory!
Ak ste s BT, potom väčšina z medzinárodných hovorov sú drahé. Dokonca aj keď sa prihlásite do jedného zo svojich balíčkov, stále platí veľa, aj keď nebudete používať všetky hovory.
Tiež našu kvalitu linky s BT je menšia ako ideálny, kvôli niektorým dodgey telefónnych liniek od ústredne, a veľký súbor elektrické stĺpy, ktoré fungujú u nás, a zo všetkých najviac otravné, neustále odvíja telefónne linky z dôvodu naša elektrické ohradníky.
Po tretie, s bežnou telefónne linky môžete len jednu výzvu zároveň. S VOIP, môžete mať dva súčasne, alebo jeden dnu a jeden ísť von. Môžete dokonca oveľa viac ako dva.
VOIP sľubuje opraviť všetko, riduclously lacné, bezplatné hovory kdekoľvek na svete, krištáľovo čistej kvalite a viac outboudn a prichádzajúce hovory.
Moje ciele, keď som prepočítajú naše Home / Office pre VOIP boli: - Musí to byť dôkaz idiot. Tým mám na mysli nič nemôže vyzerať inak ako na kohokoľvek, kto používa telefón. Rovnaké bezdrôtové telefóny každý používa v čase, kedy musia zostať.
- Naša prichádzajúce číslo musí zostať. Žiadny z nich sa bude akceptovať zmenu čísla.
- Záznamník BT služba musia zostať, a vzhľadom na to, že v podstate ponúkajú zadarmo s normálnou prenájom linky, theres dôvod, prečo aj naďalej používať.
- Musia byť zlyhanie normálne línie BT, takže ak výpadku napájania, alebo zomrie, internet, môžeme stále iniciovať telefónne hovory.
V tomto duchu, som začal skúmať VoIP hardware. Po veľa čítania, veľa otázok, o hodně maličký, a konečne úspech, som sa dozvedel o webové stránky, ktoré som sa odkaz na o niečo neskôr, čo vysvetľuje everythign veľmi dobre. Želám si, aby som našiel túto stránku, ako som začal hrať s veci pre skutočné!
Mimochodom, ako to všetko funguje teraz, je:
Mám normálne prenájom linky od BT, čo je 10,50 libier mesačne. Mali sme inú linku, opäť na 10,50 libry, ktoré boli predtým použité na linku úrad, ale to už nie je potreba, a to vďaka VoIP používa exclusively v kancelárii. Viac o tom neskôr.
Pripojené k hlavnej línii BT Linksys SPA3102, ktorý je v podstate mini telefónnej ústredni. Pripojíte do telefónnej linky, a tiež do vášho širokopásmový router, a normálne telefón do nej tiež.
Keď niekto volá BT bežné telefónne linky, zazvoní telefón, môžem zdvihnúť to ako normálne, ak je ono doesnt dostať odpoveď, BT záznamník zdvihne ho a záznamy správu.
Keď som sa urobiť odchádzajúci hovor, mám dve možnosti. - Len zadaním čísla normálne, ako by ste s bežnú telefónnu linku, cesty volanie cez internet, cez nákladovo najefektívnejším poskytovateľom typ hovoru (európske, medzinárodné, mobilné atď). Volajúceho a príjemca nie je poznať iný, s výnimkou stojí takmer nič, aby hovor.
- Ak som typ # 9 pred číslom, potom to dostane odoslané cez bežnú telefónnu linku BT. Tak sme používať len, keď budeme musieť, pretože náklady na bežné telefónne poplatky od spoločnosti BT.
- If I volajte na číslo 999, 1471, 1571 atď hovor automaticky dostane odoslané cez pevné telefónne spoločnosť BT, pretože BT konkrétne kódy potrebné ísť priamo k BT, 999 a vytáčanie cez telefónnu linku prostredníctvom tiesňovej služby možno nájsť si od svoje telefónne číslo .
- Ak je internetová zomrie, potom všetky hovory idú na bežné telefónne linky spoločnosti BT.
- Ak napájací zomrie, vyzýva všetky pošlú do pevnej telefónnej spoločnosť BT.
Celkovo všetci v dome, je veľmi šťastná, a sme skrátili naše telefónne účet značne. Ja teraz v podstate majú bezplatné telefónne hovory kdekoľvek na svete pre neobmedzené množstvo času.
Takže sa ti páči myšlienka bezplatné telefónne hovory, s využitím všetkých vašich súčasných telefónov?
Ak áno, musíte navštíviť stránku tejto osoby: http://www.aoakley.com/articles/2008-01-08.php
Andrew Oakley, kto písal tento článok, odviedol skvelú prácu popisuje všetky kroky potrebné, do detailu. Nemohol som sa ani dúfať, že si ho líp sám.
Ak má niekto nejaké otázky na túto neváhajte sa opýtať v tejto nití, alebo začať novú. Budem sa snažiť pomôcť čo najviac to bude možné.
Ak nie, choďte na Voxilla fórach, ako je skutočná VOIP odborníkov servítky.
Mám zahrnuté pod kópia tutoriálu, ale to môže urobiť pre jednoduchšie čítanie, ak idete na jeho mieste. Citácia:
Mám linku BT? Chcete si lacné volanie cez internet, ale nechcete kupovať samostatný telefón, nechcú používať slúchadlá a nechcete si nechať počítač zapnutý? Chcete používať svoj normálne domáce telefóny na volanie cez VoIP hovory a zároveň stále prijímať prichádzajúce hovory na váš normálny číslo BT?
Ide o pomerne komplexný HOWTO Linksys SPA3102 a British Telecom líniu v domácej situácii. Má tiež špecifické konfiguračné informácie pre WebCallDirect.com, ale bude pracovať so všetkými poskytovateľmi SIP VOIP.
Ak v súčasnosti trávia viac ako 20 libier mesačne na váš účet, BT, potom očakávam, že toto nastavenie sa vráti 45 libier náklady SPA3102 za menej ako 3 mesiace. Predpoklady
Máte Linksys SPA3102 VoIP router / analógový telefónny adaptér. Mnohé z týchto tipov vzťahujú aj na SPA3000.
Máte telefónnu linku BT (British Telecom pevnej siete) s hlavnou zásuvky.
Máte predĺženie kabeláže pre telefóny, ktoré končí s plug BT v súčasnosti zapojený do elektrickej zásuvky majster BT, OR, máte len jedno slúchadlo (alebo bezdrôtový DECT základni) a má zástrčku BT, ktorá je v súčasnosti zapojený do hlavného BT zásuvky.
Máte pevnej linky číslo začínajúce 01 alebo 02 (napr. v Londýne 020, 01242 Cheltenham, atď)
Chcete naďalej prijímať prichádzajúce hovory na čísla vašej pevnej linky spoločnosti BT.
Chcete vykonať všetky odchádzajúce hovory účtované pomocou VoIP (napr. miestne čísla, 01 a 02 národných čísiel, 0845 miestne čísla, mobilné čísla 07, 00 medzinárodného čísla, atď)
Chcete pokračovať, aby sa všetky voľné hovory pomocou BT (napr. 100 Operator, 151 Poruchy, 999 Emergency, 0800 bezplatného volania)
Máte Cat5/RJ45 káblové siete s širokopásmového pripojenia k internetu v dome. Minimálne ste existujúce, pracovné, samostatné širokopásmový smerovač s náhradnými RJ45 LAN.
Máte v počítači (MS-Windows, Mac, Linux, čokoľvek) sa webový prehliadač (Internet Explorer, Safari, Firefox, čokoľvek) pripojené k sieti LAN.
Viete, ako zmeniť IP adresu a masku siete vášho počítača.
Viete, čo podsiete, masku siete, bránu a servery názov domény Vášho LAN sú, a vy viete, náhradné statickú IP adresu, z ktorej môžete priradiť ku SPA3102.
Máš ženu, priateľku, dospievajúcu dcéru, alebo podobných, ktorí 1) prevádzkuje obrovské účty za telefón a 2) trvá na tom, za použitia bežných BT telefónov. Našim cieľom je výrazne znížiť účet za telefón, zatiaľ čo manželka / priateľka / dospievajúcu dcéru sa takmer zabúda na skutočnosť, že sme smerovanie odchádzajúcich volaní cez internet. V podstate možno povedať, ušetrí peniaze a minimalizuje nagging. Na tomto mieste by som chcel pripomenúť všetkým čitateľom, že mám rád svoju ženu Melissa veľmi, veľmi veľa. Ďalej budete potrebovať
Mobilný telefón, takže si môžete sami vyskúšať krúžok veci.
Kreditnou alebo debetnou kartou, s ktorou si kúpiť nejaké počiatočné kredit na účte VOIP, pre výrobu telefonáty.
Dĺžka sieťového kábla (priama) taká, že sa môžete pripojiť váš SPA3102 do oboch sietí a kapitán BT zásuvky v rovnakom čase.
BUĎ sieťového prepínače (váš širokopásmový smerovač môžu byť aj prepínač) alebo dĺžka kábla siete CROSSOVER, takže sa môžete pripojiť k SPA3102 používanie počítača.
BUĎ dobrý známy-konektor RJ11 pre zástrčku BT kábel (napr. zo starého modemu) alebo RJ11 konektor pre adaptér pripojiť BT, napr. Maplins kód AR34M. Môžete použiť RJ11-BT adaptér pre prevod RJ11 kábel, ktorý prišiel s SPA3102. Všimnite si, že je RJ11 rôzne veľkosti od RJ45. Ak používate starý modem viesť, byť vedomí, že niektorí sú 2-vodiče rovno (môže fungovať), asi 4-drôty rovno (bude fungovať) a približne 2-vodiče prešiel (zriedkavé, ale nebude fungovať).
RJ11 zástrčku do zásuvky majster BT adaptér s krúžkom kondenzátora, napr. Maplins kód VD36P. Všimnite si, že to nie je "sekundárny adaptér" (ktorý nemá kondenzátor, takže nebudete počuť zvoniť telefón), ani to nie je RJ45 BT majster (RJ11 nie je RJ45). Kondenzátor je dôležité. Ukladá malé množstvo náboja, ktorý je uvoľnený v dvoch krátkych dávkach vytvoriť ring-prsteň zvuk. Pôvodne to bola praskla, že môžu spôsobiť elektrický motor, alebo páka spojené s elektromagnet, právo na štrajk zvonček. UK BT telefónne linky zostali s týmto systémom a BT kompatibilný telefón nebude krúžok, ak im táto burst poplatku-aj keď je ich kruh je elektronická skôr ako motorové zvon! Váš BT majster zásuvky obsahuje kondenzátor, ale účinok je stratená, keď pôjdete cez SPA3102, pretože vaše telefóny už nie sú priamo spojené s hlavnou zásuvky v stene-SPA3102 je malý telefón exhange v jeho vlastnej pravý ! Takže musíte pridať kondenzátor medzi SPA3102 a vaše BT telefóny, aby pre nich kruhu. Bez kondenzátor, stále sa môžete volať a prijímať hovory, ale telefon nikdy prsteň.
Poznámka: rozdiel medzi "múr pán BT socket" (miesto, kde PhoneLine príde do vášho domu) a "pán BT socket adaptér" (krátky drôt s RJ11 konektor na jednom konci a zásuvkou BT kondenzátora to na druhej strane). Rozvody Až telefónne spojenie
Nepripájajte SPA3102 na elektrickú sieť doteraz. Chystáme sa urobiť niečo s tým vypnutý.
Odpojte telefón / rozšírenie elektroinštalácie od steny hlavného BT zásuvky (prvá BT zásuvky, kde telefónna linka vstupuje do prvého domu).
Pripojte svoj SPA3102 je zásuvka LINE svojmu pánovi BT zásuvky, buď dobrý známy-BT-RJ11 kábel (napr. starý modem kabel), alebo pomocou dodávaného RJ11-RJ11 kabel plus RJ11-BT adaptér (napr. Maplins kód AR34M ).
Zapojte majster socket adaptér (napr. Maplins kód VD36P) do SPA3102 telefónnej zásuvky. Teraz by ste mali mať zásuvku BT visiace z vášho SPA3102.
Pripojte BT telefón (y) do adaptéra majster zásuvky.
Skontrolujte, či váš SPA3102 je vypnutá (odpojený od elektrickej siete). Keď sa vypne, SPA3102 LINE pripojí k telefónu zásuvky priamo, a budeme testovať toto spojenie.
Zdvihnite telefónne slúchadlo. Mali by ste počuť oznamovací tón. Skúste volať telefónne číslo, ako je napríklad mobilný alebo 0800 144 144 (BT chargecard automatická služba). Ak to nefunguje, vaša kabeláž je zle.
Používať mobilný telefón, aby vás vaše bežné domáce pevné číslo. Váš telefón pevnej linky by sa mali rozoznieť ako normálne. Ak to nefunguje, s najväčšou pravdepodobnosťou používate sekundárny adaptér (bez krúžku kondenzátor), namiesto toho pána adaptér (s krúžkom kondenzátorom). Ak ste zúfalí, môžete použiť náhradné ADSL filter pre prevod sekundárny adaptér do hlavného adaptéra.
Zdvihnúť telefón a hovoriť zvonenie pre seba. Ak to nefunguje, vaša kabeláž je zle. Vzhľadom na ozveny na moderných výmen BT, budete musieť využiť prijímača alebo robiť nejaký ťažký dych (ooh-er), aby bolo počuť sami. Nepokračujte žiadne ďalšie, kým si nie ste istí, že vaše telefónne kabeláž je správny.
Ďalšie sekcie hovoriť o konfigurácii SPA3102 nastavenia. Kým je to úplne dokončená, čo môže trvať asi pol hodiny, nebudete môcť uskutočňovať a prijímať hovory cez SPA3102 spôsobom, ktorý by ste normálne očakávať. Preto:
Ak máte manželku, dospievajúcu dcéru, housemates alebo ktokoľvek iný by chcel robiť alebo prijímať telefónne hovory na pevné linky ďalší pol hodiny, odpojte SPA3102 od majstra zásuvky, rozšírenie a telefóny. Pripojte bežné telefóny späť do steny hlavného BT zásuvky, ako by ste nemali SPA3102. Overte si, že môžete prstenec a dostať oznamovací tón ako zvyčajne. Nastaviť SPA3102 je webový server počúvať na WAN Side
Linksys predpokladať, že budete používať ako obaja SPA3102 router VoIP a sieťovej smerovača. Hodlám Predpokladám, že to nie je prípad pre vaše domáce situácie. Budem predpokladať, že už máte existujúce, pracovné, oddelené širokopásmový router, ktorý chcete naďalej používať.
Problém s mojím novým predpokladom je, že musíme aktivovať webový konfiguračný nástroj pre Internet (WAN), zásuvka na SPA3102. V predvolenom nastavení je toto funguje len pre Ethernet (LAN) socket. Ak nepoužívate už existujúcu širokopásmový router, zmena je to nebezpečné, a mohol by každý prístup k smerovaču VOIP, vrátane umožňuje hackerom volať na Váš účet za telefón a umožňuje hackerom získať prístup do počítačovej siete.
Možno ste si všimli, že zásuviek na SPA3102 sú farebne kódované-a indikátor svetla mení farbu medzi červenú, zelenú a oranžovú. Vzhľadom na to, ako jeden v dvanástich bielych mužov, som farba-blind (červeno-zelené farebné videnie deficitom), nebudem sa s odkazom na týchto farieb.
Pripojenie počítača k SPA 3102 je Ethernet zásuvky. Môžete to urobiť buď priamo pomocou kríženého kábla (najjednoduchší spôsob), alebo nepriamo, prostredníctvom vašej existujúcej sieti.
Zmeňte počítač na IP adresu 192.168.1.2 s maskou 255.255.255.0. Brána môže byť, čo chcete, napríklad 192.168.1.242 (imaginárnej).
Pripojte svoj SPA3102 k sieťovému napájanie a skontrolujte, či niektoré svetla, všetko osvetlenie, zapnúť. Nepýtajte sa ma, akú farbu.
Používať webový prehliadač, aby na 192.168.1.1. Mali by ste vidieť Linksys telefónny adaptér nastavenia stránky. Ak nie, môže si SPA3102 používať inú IP adresu a masku siete - pozri dokumentácie v poli, aby zistili, čo.
Kliknite na tlačidlo Admin login - pokročilý - Router - WAN nastavenie a zmena Connection Type na Static IP. Zmeniť statickú IP, masku siete, bránu a primárny DNS na správne hodnoty. Napríklad na mojej siete všetkých počítačoch sú 192.168.0.something a širokopásmový smerovač je 192.168.0.255, tak som sa používať ako môj 192.168.0.252 statickú IP, masku siete 255.255.255.0 as, 192.168.0.255 ako obaja bránu a primárny DNS.
Sú obaja internetu (WAN) a Ethernet (LAN) na rovnakej podsieti? Napr. obaja majú 192.168.0.x alebo obaja majú 192.168.1.x IP adresy? Ak áno, použite "LAN Setup" stránku na zmenu ethernetovú adresu podsiete a na niečo iné (napr. 192.168.100.1 netmask 255.255.255.0).
Na stránke WAN Setup, ak viete, server NTP (časový server), zadajte ju do poľa primárneho NTP servera. Inak používať ľubovoľný Stratum 2 UK NTP servera z tohto odkazu. To bude znamenať, že log súbory a posledná výzva detaily správny dátum a čas. Nebojte sa o tom inak.
Podľa Vzdialená správa, úprava: Povoliť WAN Web Server: Áno
Kliknite na tlačidlo Odoslať všetky zmeny a počkajte 5 sekúnd alebo tak.
Ak máte použiť krížený kábel, odstráňte ju a pripojte počítač späť do LAN znova. Zmeniť vašu IP adresu späť bez ohľadu na svojej sieti bežne používa (napr. DHCP). Overte si, že budete mať stále prístup na Internet.
Odpojte kábel od SPA3102 Socket Ethernet.
Pripojte SPA3102 Internet zásuvky do siete LAN. Áno, to je zapojením do zásuvky siete LAN WAN, ako som vysvetlil vo svojej predpoklady vyššie.
Prejdite na statickú IP priradený SPA3102. Mali by ste vidieť konfiguračný stránku znova.
By ste nemali musieť použiť zásuvky Ethernet znova. Nastaviť SPA3102 využívať British Telecom normy
Určite ste si všimli na amerických televíznych programov, že ich telefóny majú iný prsteň - jeden dlhý kruh miesto našich britských dva rýchle krúžky. No, zlou správou je, existuje veľa iných rozdielov, napríklad výšku tónu vytáčania a SPA3102, hoci sú dodávané s britským zástrčka má továrenské nastavenia z USA. Takže budeme tráviť nejaký čas to zmeniť konfiguráciu, aby to znelo, a správať sa ako britská telefónnu linku.
Majte na pamäti, že voľba tónov a vyzváňacích tónov budete nakoniec dostanete, keď sa deje všetko, nebudú generované miestnej meny telefónna spoločnosť BT ako je teraz. SPA3102 bude generovať vlastné vyzváňacie melódie, vlastný vyzváňací tón, vlastné čakanie hovoru tón, všetko. Už len pripojiť k línii BT kedy je potreba, ako je napríklad prichádzajúci hovor. Tak, aby vaše existujúce telefónne telefóny BT pracovať, a čo je dôležitejšie, vaša manželka nemôže sťažovať na telefóne robí divné veci, musíme sa uistiť, že funguje ako podobne ako linka BT je to možné.
Veľa, ale nie všetky z nasledujúcich nastavení boli prevzaté z vynikajúci dokument "Sipura UK Miestne nastavenia" Paul Hayes dňa ProVu.com . Ostatné nastavenia boli prevzaté z Voxilla.com fórach. Thank-you all.
Prejdite na statickú IP priradený SPA3102.
Kliknutím na tlačidlo Admin login - Advanced - Spev - Regionálna a vykonať nasledujúce zmeny: Oznamovací tón: 350@-19.440 @ -22, 10 (* / 0 / 1 +2)
Prsteň späť: 400@-20.450 @ -20; * (.4/.2/1 +2, .4/2/1 +2)
Obsadzovací tón: 400 @ -20; 10 (.375/.375/1)
Zmeniť poradie tónov: 400 @ -20; 10 (* / 0 / 1)
SIT 1 tón: 950 @ -16,1400 @ -16,1800 @ -16; 20 (.330/0/1, .330/0/2, .330/0/3, 0/1/0)
MWI oznamovací tón: 350@-19.440 @ -22, 10 (.75/.75/1 +2)
CWT1 kadencia: 30 (.1 / 2)
CWT2 kadencia: 30 (.25/.25, .25/.25, .25 / 5)
CWT Frequency: 400 @ -10
Ring 1 kadencia: 60 (.4/.2, .4 / 2)
Ring 2 kadencia: 60 (1 / 2)
Ring 3 kadencia: 60 (.25/.25, .25/.25, .25/1.75)
Ring 4 kadencia: 60 (.4/.8)
Ring 5 kadencia: 60 (2 / 4)
Časové pásmo: GMT
FXS Port Impedance: 370 +620 | | 310nF
Caller ID Method: ETSI FSK s PR (UK)
Daylight Saving Článok: start = 3/1/7/2: 0:0, koniec = 10/1/7/2: 0:0; save = 1:0:0
Tieto nastavenia vykonať oznamovací tón, vyzváňací tón a ostatné tóny znie ako BT.
Presunúť na stránku PSTN a pod PSTN-To-VoIP Gateway Setup, zmena: PSTN VoIP Gateway Enable - Nie
To znamená, že by nikdy SPA3102 hovor automaticky, takže existujúce domáci telefón a záznamník na príjem hovorov. Ak máte v úmysle použiť SPA3102 robiť pokročilejšie veci, ako je hlasová schránka alebo presmerovanie hovoru, budete pravdepodobne chcieť, aby sa tak áno, ale to už je mimo rozsah tohto dokumentu.
Stále na stránke PSTN, pod FXO Timer časť hodnoty, vykonajte tieto zmeny: PSTN Answer Delay - 60
To znamená, že by SPA3102 len hovor automaticky po 60 sekundách, takže obyvatelia alebo existujúce domáce záznamník minútu zdvihnúť telefón. Ak máte v úmysle použiť SPA3102 robiť pokročilejšie veci, ako je hlasová schránka alebo presmerovanie hovoru, budete pravdepodobne potrebovať menšiu hodnotu, ale to je mimo rozsah tohto dokumentu.
Stále na stránke PSTN, do PSTN Odpojiť sekcie Detection, urobte nasledujúce zmeny: Rozpoznať CPC: áno
Rozpoznať prepólovaniu: ne
Rozpoznať PSTN Long Silence: áno
PSTN Long Silence Dĺžka: 30
PSTN Silence Threshold - Veľmi vysoké
Min CPC Dĺžka: 0.09
Rozpoznať Odpojenie Tone: áno
Odpojiť Tone - 400 @ -30; 20 (* / 0 / 1)
Tieto zmeny by mali zabezpečiť, aby volania nedostanú náhodou spadol kvôli SPA3102 pochýb neznáme zvuky, ani kľudné hlasitosti odpojenie.
Stále na stránke PSTN, pod medzinárodnú kontrolu, urobiť nasledujúce zmeny: FXO Port Impedance: 370 +620 | | 310nF
OnHook Speed: 3ms (ETSI)
Aktuálna Obmedzenie Enable: áno
Ring Overenie Čas: 256ms
Ring Indikácie Delay: 512ms
Ring Timeout: 640ms
Tieto nastavenia sú veci, aby vaše linky BT kompatibilný, vrátane meškania čítať CallerID na prichádzajúce hovory.
Zmena Line 1 stranu, a za VoIP Ak chcete skontrolovať PSTN Fallback: Auto PSTN Fallback: Áno
To znamená, že ak vaše pripojenie k internetu zlyhá, bude vytáčanie cez BT.
Stále na Line 1 strana, pod Dial Plan: Dial Plan: (x. <: @ gw0>)
Núdzové telefónne číslo: 999
Teraz sme pripravení na testovanie systému znova. SPA3102 by teraz trasu všetky prichádzajúce a odchádzajúce hovory prostredníctvom linku BT aj po zapnutí. Ak ste sa odpojil od vášho SPA3102 PhoneLine a telefóny, znova ju zapojte palcov
Zdvihnite telefónne slúchadlo. Mali by ste počuť oznamovací tón. Skúste volať telefónne číslo, ako je napríklad mobilný alebo 0800 144 144 (BT chargecard automatická služba). Ak to nefunguje, vaša kabeláž je zle.
Používať mobilný telefón, aby vás vaše bežné domáce pevné číslo. Váš telefón pevnej linky by sa mali rozoznieť ako normálne.
Zdvihnúť telefón a hovoriť zvonenie pre seba. Vzhľadom na ozveny na moderných výmen BT, budete musieť využiť prijímača alebo robiť nejaký ťažký dych (ooh-er), aby bolo počuť sami. Ak to nebude fungovať, skúste odpojiť napájanie SPA3102. Jestli to funguje, keď SPA3102 je preč, je problém s konfiguráciou. Ak to nefunguje, ak SPA3102 je preč, je problém s kabelážou.
Akonáhle všetko funguje, sme teraz pripravení začať smerovanie hovorov cez internet. Picking VOIP SIP poskytovateľ
SIP (Session Initiation Protocol) je otvorený štandard pre VoIP. To znamená, že veľa firiem, môžu všetci používať rovnaký protokol. To je aj protokol, ktorý používa váš SPA3102. Skype, v čase písania (január 2008), nepoužíva SIP a nebudete môcť používať Skype s vašou SPA3102.
Existuje množstvo SIP VoIP poskytovateľov z čoho vyberať. Väčšina z nich bude mať sadzby oveľa lacnejšie ako BT. Google pre "VoIP SIP volania" a vybrať si ten, ktorý má najlacnejšie sadzby pre určenie alebo typy hovorov, ktoré urobíte najčastejšie. Napríklad moja žena robí veľa 01 a 02 hovorov, ale já občas zavolať moja sestra v Holandsku.
Pamätajte si, že BT národné a miestne pevnú linku hovory sú docela lacné, aj na najlacnejšie tarrif. Mnohé firmy ponúkajú VOIP balíčkov, vrátane alebo bez pevnej linky minút, po dobu, ak miniete určitú sumu, a tak si jeden z nich.
Niekoľko príkladov, ktoré vám pomôžu začať: WebCallDirect.com (rovnaká spoločnosť ako VoIP-Lacné a SipDiscount) SipGate.co.uk MyWebCalls.com Babble.net MyVoipProvider.com - Uvádza veľa poskytovateľov, navrhol by som dal asi päť alebo desať libier na účet pôvodne. Niektorí poskytovatelia môžu to v eurách alebo amerických dolároch. Aj v súčasnej dobe používajú WebCallDirect, tak budem používať to v mojej príklady konfigurácie.
Akonáhle budete mať účet u poskytovateľa VoIP SIP, budete potrebovať poznať podrobné nastavenie SIP. Tie možno zvyčajne nájsť na otázky alebo technickú pomoc stránok. WebCallDirect SIP podrobné nastavenie tu.
Niektorí poskytovatelia vám umožní používať vlastné telefónne číslo, rovnako ako aj miesto svoje užívateľské meno, prihlásiť, aby vaša Caller ID bude preukázané, že ľuďom budete volať. To je potrebné, aby vaše meno ukázať ako volajúci, keď krúžok svoju kamarátku, kamaráta mobilný telefón, napr. Ak tak neurobíte, bude váš Caller ID pravdepodobne byť odmietnutý, a ľudia si prsteň nebudete vedieť, že ste to vy, kto volá.
Možno budete musieť urobiť nejaký špeciálny druh registrácie u svojho poskytovateľa VOIP s cieľom potvrdiť, že si naozaj, že vlastné telefónne číslo. Napríklad WebCallDirect požadovať, aby ste stiahnuť a spustiť ich MS-Windows aplikácie a využívanie možností nastavenia účtu potvrdiť svoje telefónne číslo s testovací hovor. Akonáhle to urobíte, nemusíte používať stiahnutú aplikáciu ešte niekedy - čo je dobré, pokiaľ ide o mňa, pretože používam Linux väčšinu času.
Mnohí VOIP SIP poskytovateľov, ktorí poskytujú konkrétne pokyny pre SPA3102 alebo SPA3000 predpokladať, že chcete trasu všetky odchádzajúce hovory cez ne. To nie je prípad pre nás, pretože chceme, aby cesta 100, 151, 999 a 0800 hovorov cez BT pořád. Tiež sme sa môžu neskôr, chcú trasy rôznych volanie cez viac ako jeden VOIP poskytovateľa SIP (jeden môže byť lacnejšie volania UK, iné lacnejšie volania do zahraničia). Preto ignorovať všetky pokyny, ktoré vám vyplniť Proxy a registrácia oddielu, ako to bude cesta všetko hovory cez poskytovateľa, že v predvolenom nastavení!
Prejsť na SPA3102 konfiguračné stránku a vyberte Admin login - Advanced - Voice - Line 1.
Leave Proxy a registrácia sekcii prázdny aj keď vaša VOIP SIP poskytovateľa odporúča, aby ste vyplňte ho.
Dajte si VOIP SIP poskytovateľa nastavenia účtov v rámci Gateway - Gateway 1. Napríklad moje údaje sú: Gateway 1: +441242000000@ Sip.Webcalldirect.com
GW1 NAT Mapping Enable: ne
GW1 Auth ID: myusername
GW1 Heslo: mypassword
... Kde som nahradiť +441242000000 s mojím číslom domáci telefón, že som sa zaregistroval so svojím poskytovateľom pre ID volajúceho, myusername je môj a názov účtu mypassword je prekvapenie, moje heslo.
Ak nechcete, alebo nemôžu, zaregistrujte svoj domov číslo vášho poskytovateľa VOIP pre odchádzajúce Caller ID, potom nahradiť +441242000000 s userid (napr. myusername). Áno, to znamená, že dostane zadaných dvakrát - raz v Gateway 1 pole, a opäť v GW1 pole Auth ID.
Podľa Dial Plan, zmeniť na: Dial plán: (x. <: @ GW1>)
Všimnite si, že ste zmenili z gw0 (Gateway Zero), aby GW1 (Gateway One). Gateway nula je vaša BT línia, tiež známy ako PSTN alebo POTS. Jedna brána je vaša VOIP SIP poskytovateľa. Čas pre ďalší test!
Z vášho BT slúchadlo, vytočiť mobilného telefónu pomocou plnú medzinárodné normy. Napríklad, či je môj UK mobilné telefónne číslo 07711 456789, potom by som telefonické 0.044 7.711 456.789. Po chvíli by mal prsteň. Diskusia k sebe, kliknite na prijímač alebo robiť nejaký ťažký dych potvrdiť, funguje to. Nebojte sa, budeme pridávať určité pravidlá, takže nebudete musieť vytočiť medzinárodné číslo plné, neskôr.
Teraz skúste voľba operátora na 100. To by malo padnúť a preto dokázať, že vaše hovory idú cez internet pretože neexistuje žiadny operátor na systéme VOIP. Nebojte sa, budeme pridávať určité pravidlá tak, aby prevádzkovateľ a miestne hovory fungujú ako zvyčajne, neskôr. Nepokračujte žiadne ďalšie, kým testy fungovať podľa očakávania (tj môžete volať pomocou mobilného medzinárodné číslo, ale nemôžete volať operátora). Konfigurácia Dial Plan
Dial plánom, ktorý určuje, odchádzajúce hovory cesta, po ktorú sieti - normálne BT linku alebo internet. Budem vám zavolať plán, ktorý prevádzkovateľ trasy, závady, núdzové a bezplatné číslo po linke BT, trasy miestnej, národnej, mobilné a medzinárodné hovory cez internet, a zákazy adresár otázky a položky so zvýšenou sadzbou.
Prejsť na SPA3102 konfiguračné stránku a vyberte Admin login - Advanced - Voice - Line 1.
Podľa Dial Plan, zmeniť na: Dial plán: (100 <: @ gw0> | 999 <: @ gw0> | 112 <: @ gw0> | 151 <: @ gw0> | 1471 <: @ gw0> | 0 [58 ] 0x. <: @ gw0> | 00x. <: @ GW1> | <0:0044> [12] x. <: @ GW1> | <0:0044> [67] x. <: @ GW1> | 084x . <: @ GW1> | <087:004487> x. <: @ GW1> | <: 00441242> [2-8] x. <: @ GW1> | 118! | 09!)
(všetko na jednom riadku)
Potrebujete upraviť tento plán pre vytáčanie miestneho čísla. Zmeniť trochu na konci, ktorá hovorí, 00441242, aby zodpovedali vašej domovskej miestnej predponu. Bývam v oblasti Cheltenham, takže som miestny kód je 01242 a medzinárodná verzia je 00441242. Ak žijete v Birminghame, miestny kód je 0121 a môžete si ho zmeniť na 0.044.121. Ak žijete v Londýne, miestny kód je 020 a vy si ho zmeniť na 004.420. Uistite sa, že sa nemení krokvy alebo hrubého čreva okolo neho.
Tu je náhradný plán, ak chcete len na trase mobilné, medzinárodné čísla a non-geografických cez internet, a naďalej majú miestne a národné pevnej linky smerovaná cez BT. V podstate jediný rozdiel je, že používame gw0 miesto GW1 na 01, 02, atď čísla. Dial Plan: (100 <: @ gw0> | 999 <: @ gw0> | 112 <: @ gw0> | 151 <: @ gw0> | 1471 <: @ gw0> | 0 [58] 0x. <: @ Gw0> | 00x. <: @ GW1> | <0:0044> [12] x. <: @ gw0> | <0:0044> [67] x. <: @ GW1> | 084x. <: @ GW1> | < 087:004487> x. <: @ GW1> | <: 00441242> [2-8] x. <: @ GW1> | 118! | 09!)
(všetko na jednom riadku)
Môžete si prečítať viac o prispôsobovaní vlastný plán volania, napríklad pre cestu cez rôzny počet rôznych poskytovateľov, a sledoval v "SPA ATA Sprievodca pre správcu", ktorý je možné získať na internetových stránkach Linksys, alebo priamo z tejto stránky Linksys FAQ. Sú podobné, ale nie v rovnaký deň ako POSIX regulárne výrazy. K dispozícii je tiež veľa diskusií o Voxilla.com fórach.
Zarábať spousty krátky, lacný testovacie hovory a kontrolovať vaše on-line VOIP úvahy, že idú cez internet. Máte-li BT bezpapierové fakturácie, môžete tiež skontrolovať BT.com ktoré nie sú účtované hovory na BT.
Nie, naozaj, skontrolovať, či vaše hovory sú smerované správne Pred vykonaním veľa dlhé medzinárodné volania! Zaberie to len preklep zmeniť GW1 na gw0 a vaše hovory budú prebiehať až drahé BT účet. Ak nemáte nie už Čakajúci hovor s BT, potom jeden spôsob, ako zistiť smerovanie hovorov je: Výzva číslo, ktoré by trasu cez internet. Opustiť túto výzvu ďalej. Potom, v rovnakom čase, používať mobilný zavolať svoje pevné číslo. Ak je zapojený (zaneprázdnený), potom ste urobili niečo zle - to je volanie cez BT! Ak to krúžky, potom to funguje - a na bežných telefónoch budete počuť tiché "Call Waiting" pípnutia v pozadí. Jo, SPA3102 generuje svoje vlastné Call Waiting systému! A konečne
Ak ste predtým inclusive hovory-balík s BT, potom raz ste presvedčení, že prichádzajúce aj odchádzajúce hovory fungujú tak, ako sa očakávalo, nezabudnite znížiť BT balík. Zvyčajne to znamená "BT Spolu Variant 1".
SPA3102 je Čakajúci hovor nemožno úplne vypnúť. SPA3102 nemôže generovať obsadzovací tón pre prichádzajúce hovory na linke BT, ak ste už na VoIP volania cez internet, pretože zaneprázdnený tóny sú generované pri výmene BT. Miesto toho, keď ste na volanie VoIP a ďalšie výzvu prichádza na linke BT, budete počuť tiché pípanie na pozadí. Môžete buď ignorovať, alebo môžete odložil slúchadlo a bude prsteň s novým prichádzajúcom hovore. Máte-li R (Recall) tlačidlo na vašom telefóne, môžete použiť toto miesto pre prepínanie betwen dvoma hovory a zároveň udržať oba deje!
Všimnite si, že obaja moji výzvu plánov ešte dovoliť 1471 až trase cez BT, počuť číslo posledného volajúceho. Ak potom stlačte 3 pre návrat hovoru, to tiež cesta cez BT a tie budú účtované podľa sadzieb BT miesto VOIP sadzieb. Ak už vlastníte telefóny s ID volajúceho prihlásení, nemáte naozaj potreba 1471, takže sa môžete brániť 1471 boli len jednoduchým odstránením 1471: <: @ gw0> | kúsok od voľby plánu. Ak chcete vykonať návrat hovoru pomocou VoIP (ako alternatíva k 1471-3), od dialtone voľby * 69. To bude posledná prichádzajúci hovor ID volajúceho.
Nemôžete stlačte 5 na použitie BT Ringback, pretože keď máte zapojený (zaneprázdnený), tónu a chcete začať hovor, keď bude k dispozícii. Miesto toho, keď sa dostanete obsadzovací tón, zavesil telefón za pár sekúnd, potom sa z dialtone voľby * 07 pre automatické Call Back. SPA3102 sa pokúsi vytočiť číslo každých 30 sekúnd a bude vyzváňať, ak je k dispozícii. Dá sa po 30 minútach.
Ak vaše pripojenie k internetu zomrie, ale moc je stále pokračujú, budú hovory cesta cez BT. Ak vaše pripojenie k internetu nie je príliš spoľahlivá, a máte strach následne nevedomky pribehol veľký BT účet, na Line 1 stránke pod VoIP na PSTN Fallback, úprava: Auto PSTN Fallback: No
BT krátke kódy, napríklad * 55 * pre poplašné volania nebude fungovať, pretože v rozpore s platnými SPA3102 špeciálne kódy. Neviem, ako sa dostať BT shortcodech do práce. Ak zistíte, prosím elektronická pošta mne andrew@aoakley.com . SPA3102 je schopný oveľa, oveľa viac, ako sme nakonfigurované tu. Môžete ju použiť získať lacné medzinárodné hovory z mobilu, konfigurácií ho uznať svojho mobilného identifikácie volajúceho a odpovede na tieto hovory s medzinárodnou predvoľbou tón. Môžete ju použiť na rozhranie pre Asterisk exhange softvér telefónu a vytvorte si vlastné hlasové peklo. Môžete ju použiť na ukladanie vašich obľúbených telefónne čísla a pristupovať k nim s kratšiu sekvenciu. Plus spousta, spousta dalších - prečítať manuál a fóra pre ďalšie nápady. |
__________________ serverguy
Môj systém: Eclipse Processor (s): Intel C2D E7200 OC'd @ 3. | Základná doska: Asus P5Q Pro | RAM pamäť: OCZ 8 GB. 800Mhz | Grafická karta (s): Saphire Radeon 4850 | Zvuková karta: Onboard | Pevný disk (y): Vast | Optický disk (y): Sony al cheap jeden. | Vec / PSU: Antec Three Hundred | Chladenie: Arctic Cooler 7 Pro, cca 3 | Sieť / Internet: Andrews Arnold Lepené | Monitor (y): Dual 19 "LCD | Operačný systém (y): XP SP3 | |